Налоговая накладная нерезиденту

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
StasN
Гений
Гений
Дякував (ла): 24 рази
Подякували: 63 рази

Повідомлення StasN »

Услуги в принципе не могут быть по 0% ставке, так как даже для нерезов не являются объектом, за исключением некоторых сопутствующих экспорту услуг.
В моей выписке по валютному счету две валюты (валюта счета и гривня).

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 571 раз
Подякували: 805 разів

Повідомлення Agatha »

StasN писав:Услуги в принципе не могут быть по 0% ставке, так как даже для нерезов не являются объектом, за исключением некоторых сопутствующих экспорту услуг.
cт.195.1.3. Правда, це не ті ситуації, про які ми говоримо, але послуги з 0 ставкою можуть бути.

Светлана Хомук
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 9 разів

Повідомлення Светлана Хомук »

Agatha писав:А по ПКУ по якій ст. у 0 ставка? Чи Ви тільки листом керуєтесь????
статья 211.1 это связано с Чернобылем.

StasN
Гений
Гений

Повідомлення StasN »

Agatha писав:
StasN писав:Услуги в принципе не могут быть по 0% ставке, так как даже для нерезов не являются объектом, за исключением некоторых сопутствующих экспорту услуг.
cт.195.1.3. Правда, це не ті ситуації, про які ми говоримо, але послуги з 0 ставкою можуть бути.
Я писал за исключением, но там только международные перевозки и сопуствующие этим перевозкам услуги.

Светлана Хомук
Мастер
Мастер

В моей выписке по валютному счету две валюты (валюта счета и гривня).
У меня есть сумма в евро и сумма половиныв гривнах, которая поступила на гривневый счет. Так какую сумму я должна указать в налоговой? По какому курсу? Половину по НБУ, а половину по курсу продажи?

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Agatha »

ст.211.1
оподатковуються за нульовою ставкою операції з постачання товарів (сировини, матеріалів, устаткування та обладнання), виконання робіт та постачання послуг на митній території України, що здійснюються в рамках міжнародної технічної допомоги. Суми податку, сплачені платником податку - виконавцем робіт, послуг за контрактом, укладеним з особою-нерезидентом, яка уклала контракт з реципієнтом, відшкодовуються з бюджету протягом місяця, що настає після місяця, в якому подається податкова декларація, за умови наявності належним чином оформлених документів та підтвердження їх матеріалами документальної перевірки.
Як розуміти підкреслене? Так виглядає, що спочатку потрібно заплатити, а потім Вам відшкодують?

Продаж валюти до ПН не має відношення. Ніякого. Подія перша- попередня оплата від контрагента. По курсу НБУ на момент оплати.

Светлана Хомук
Мастер
Мастер

Agatha писав:ст.211.1
оподатковуються за нульовою ставкою операції з постачання товарів (сировини, матеріалів, устаткування та обладнання), виконання робіт та постачання послуг на митній території України, що здійснюються в рамках міжнародної технічної допомоги. Суми податку, сплачені платником податку - виконавцем робіт, послуг за контрактом, укладеним з особою-нерезидентом, яка уклала контракт з реципієнтом, відшкодовуються з бюджету протягом місяця, що настає після місяця, в якому подається податкова декларація, за умови наявності належним чином оформлених документів та підтвердження їх матеріалами документальної перевірки.
Як розуміти підкреслене? Так виглядає, що спочатку потрібно заплатити, а потім Вам відшкодують?Продаж валюти до ПН не має відношення. Ніякого. Подія перша- попередня оплата від контрагента. По курсу НБУ на момент оплати.
Я так понимаю, что да, но я пока не уверена........разбираюсь.

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Agatha »

Спочатку потрібно розібратись, а потім виписати ПН. Чи з 0% чи з 20%. Який у Вас район? У мене не було таких ситуацій. Що каже Ваша податкова?

StasN
Гений
Гений

Повідомлення StasN »

Я так понял: Для услуг оказанных в рамках ст. 211 действует ставка 0%. Если вы эти услуги покупали у нерезидента - то вы имеете право на возмещение в следующем месяце после оплаты налогового обязательства, прохождением проверки- но это к Вам не относится.
Вы получили деньги в рамках тех.помощи от нерезидента. На дату получения средств на валютный счет выписываете НН на полную сумму по нулевой ставке и ее отражаете в реестре.

Светлана Хомук
Мастер
Мастер

Agatha писав:Спочатку потрібно розібратись, а потім виписати ПН. Чи з 0% чи з 20%. Який у Вас район? У мене не було таких ситуацій. Що каже Ваша податкова?
У меня печерская. налоговая. Просто все документы вот только получила. У нас на фирме была схожая ситуация, я тогда не работала, там фирма заказчик в министерстве экономики заказывала справку и на основании этой справки была сделана корректировка. А тут будем звонить и узнавать кто и что будет делать. Просто у меня в процессе переписки тут на форуме на работе открываются все новые данные. И если с НДС, то у меня сумма большая и её еще и регестрировать нужно#wall#

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”