Бюгюльмэ писав:Для импортера законными и единственно верными являются те коды, которые указаны в ГТД. Вы продаёте тот товар, который был ввезен со старым кодами, потому и в НН вписываете те коды, с которыми товар был ввезен.
У Вас ещё нет товара с новыми кодами (по крайней мере объясните так покупателю).
На ресурсах сегодня новое разъяснение:
починаючи з 1 січня 2014 року під час здійснення операцій із реалізації товарів, які були ввезені на митну територію України (як до, так і після 1 січня 2014 року), а також підакцизних товарів, у податкових накладних слід зазначити код УКТ ЗЕД версії 2012 року. У разі необхідності співставлення кодів УКТ ЗЕД версії 2007 року на УКТ ЗЕД версії 2012 року, слід використовувати Перехідні таблиці, які затверджені Наказом № 54 http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=95127.
НН в январе-феврале выписаны согласно кодов в ГТД, зарегистрированы. Менять я их не собираюсь.
А какие коды писать сейчас?
Я все-таки склоняюсь к кодам по ГТД, так хоть есть документальное подтверждение.
Коллеги-импортеры, кто как думает?
Вот про проверки выше правильно написали. Разъяснение ИСД не имеет силы Обобщенной налоговой консультации.
К Вам придет запрос - по нашим данным к Вам пришел товар с кодом ......на ....сумму.
Куда Вы его дели?
И что Вы будете рассказывать, что переводили по табличке....????
На свое усморение?
Полностью согласна, что коды по ГТД. Если НН со старыми кодами регистрируются, то ничего переводить не надо. ИМХО.
Но истина рождается в споре. Какие еще мнения, коллеги.
А как на счет того, что по некоторым позициям одному старому коду соответствует несколько новых? Мне что самой выбрать один их пяти, к примеру? Бред! Только по ГТД! Но! Пыталась сегодня в базе знаний найти ответ, в котором говорилось, что коды ставим по ГТД, не нашла, есть только новое разъяснение. Это как назвать?
Elisa писав: НН в январе-феврале выписаны согласно кодов в ГТД, зарегистрированы. Менять я их не собираюсь.
Я все-таки склоняюсь к кодам по ГТД, так хоть есть документальное подтверждение.
НН менять не собираюсь. Сегодня-завтра "перебъем" коды и... более ничего! #g_cray2#
Elisa писав: НН в январе-феврале выписаны согласно кодов в ГТД, зарегистрированы. Менять я их не собираюсь.
НН менять не собираюсь. Сегодня-завтра "перебъем" коды и... более ничего! #g_cray2#
Самый разумный подход. Открыла таблицу - 256 листов. Думаю, что даже перебивать не хватит сил. Новые со временем вытеснят старые.
Есть НН от поставщика, есть оригинал свой ГТД - все, пусть этот ИСД сам перебивает...
Самый разумный подход. Открыла таблицу - 256 листов. Думаю, что даже перебивать не хватит сил. Новые со временем вытеснят старые.
Есть НН от поставщика, есть оригинал свой ГТД - все, пусть этот ИСД сам перебивает...
Я так всколзь просмотрел, сравнил: коды поменялись не все (по крайней мере, мои). Так что, думаю, не особо и работы будет много по "перебивке"...
Відповідно до п. 201.1 ПКУ, платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану вповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, у якій зазначаються в окремих рядках визначені пп.пп. «а» – «і» п. 201.1 ПКУ обов’язкові реквізити, зокрема для підакцизних товарів і товарів, увезених на митну територію України. У податковій накладній має бути вказаний код товару згідно з УКТ ЗЕД.
Закон України «Про Митний тариф України» від 19.09.2013 р. № 584-VII, товарна номенклатура якого відповідає Гармонізованій системі 2012 року, набрав чинності 1 січня 2014 року.
На виконання п. 3 Плану організації виконання вказаного вище Закону України, схваленого на засіданні КМУ 30 жовтня 2013 року (протокол № 61), Міндоходів наказом від 22.01.2014 р. № 54 затверджено Перехідні таблиці від УКТ ЗЕД версії 2007 р. до УКТ ЗЕД версії 2012 р. (далі — Наказ № 54).
Ураховуючи викладене, починаючи з 1 січня 2014 року під час здійснення операцій із реалізації товарів, які були ввезені на митну територію України (як до, так і після 1 січня 2014 року), а також підакцизних товарів, у податкових накладних слід зазначити код УКТ ЗЕД версії 2012 року. У разі необхідності співставлення кодів УКТ ЗЕД версії 2007 року на УКТ ЗЕД версії 2012 року, слід використовувати Перехідні таблиці, які затверджені Наказом № 54. Нагадаємо: раніше податківці наполягали: «…при виписці податкової накладної в графі «код товару згідно з УКТ ЗЕД» повинен зазначатися виключно код УКТ ЗЕД, вказаний у вантажній митній декларації, якою були оформлені такі товари при ввезенні їх на митну територію України, в тому числі і у разі якщо вказаний у вантажній митній декларації код УКТ ЗЕД змінився після митного оформлення товару» (підкатегорія 101.19 Бази знань).
За інформацією інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів України