Регистрация в едином реестре налоговых накладных Н/Н для Международной организации

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Ксюшка
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення Ксюшка »

Еще раз спасибо за отзывчивость

Antonl
Гений
Гений
Дякував (ла): 562 рази
Подякували: 131 раз

Повідомлення Antonl »

popen писав:
Ксюшка писав:В том то и дело, что им налоговая нужна не "причинная", где указаны номер св-ва и ИНН надо ставить именно крестики, а не "0", вот я и засомневалась, надо ли ее регистрировать в Едином реестре, и куда относить в Додатке № 5...
Может быть где-то в недрах НКУ и есть подобная экзотика: НК для неплательщика... Мне, увы, такое не ведомо...
А Вы обязаны выписать НН в соответствии с наказом Минфина от 01.11.11 №1379.
Действительно международные организации имеют право на возмещение НДС, а не на НК. Поэтому им нужна НН(копия)02. ИНН-0, №свид.-0 (раньше действительно ставили крестики). Они подают в ГНИ отчет, а не деку.
К отчету прикладывают копии НН, квитанций, чеков и т.д.

Ксюшка
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Ксюшка »

я им предоставила НН (копия 02), так их не устроило, нужен оригинал НН где стоит крестик "выдается покупцю" Сказали надо без нолей, вместо номера св-ва и ИНН ставить именно крестики...

Antonl
Гений
Гений
Дякував (ла): 562 рази
Подякували: 131 раз

Повідомлення Antonl »

Ксюшка писав:я им предоставила НН (копия 02), так их не устроило, нужен оригинал НН где стоит крестик "выдается покупцю" Сказали надо без нолей, вместо номера св-ва и ИНН ставить именно крестики...
Ну мало ли что они хотят. Вы обязаны выписать НН в соответствии с порядком ее составления, а не по желанию кого-либо. Знаю точно, что НН02 с ИНН-0, №свид.-0 дает право и фактически используется для возмещение НДС.

Ксюшка
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Ксюшка »

Спасибо огромное

Светлана Хибень
УченикУченик

Повідомлення Светлана Хибень »

Добрый день! Подскажите пожалуйста , как можно решить мой вопрос , я одалживаю у своей знакомой деньги на решение личных вопрос , через европейский банк , но банк прислал письмо что мне нужно оплатить налог два платежа по 2013 грн , для продолжения пользования своими деньгами , вопрос : можно как то договориться что б налог оплатить после получения средств на украинский счёт?

Fugu
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Fugu »

Добрий день!
Виникло питання з приводу виписка податкової накладної на дипломатичну місію.
Ми підприємство платник ПДВ - продаємо товари для дип.місії. Поставка здійснювалась у рамках міжнаробної технічної допомоги і є пільговою.
Я повинна виписати пн без ПДВ, але на кого ? Неплатника ПДВ чи конкретно на дипмісію з ІПН 200000000000 ?
Може хтось поділиться посиланням на роз"яснення, буду дуже вдячна.

Helen Drobot
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 4 рази

Повідомлення Helen Drobot »

Fugu писав:
10 липня 2024, 14:50
Добрий день!
Виникло питання з приводу виписка податкової накладної на дипломатичну місію.
Ми підприємство платник ПДВ - продаємо товари для дип.місії. Поставка здійснювалась у рамках міжнаробної технічної допомоги і є пільговою.
Я повинна виписати пн без ПДВ, але на кого ? Неплатника ПДВ чи конкретно на дипмісію з ІПН 200000000000 ?
Може хтось поділиться посиланням на роз"яснення, буду дуже вдячна.
За вимогами п. 197.2 ПКУ звільняються від ПДВ-оподаткування операції з постачання товарів/послуг: (1) для власних потреб дипломатичних представництв, консульських установ іноземних держав і представництв міжнародних організацій в Україні; (2) для особистого використання дипломатичним персоналом цих дипмісій та членами їх сімей, що проживають разом із ними.
операції, які саме звільняються від ПДВ виходячи з принципу взаємності та/або відповідно до міжнародних договорів. Це операції, пов’язані з:
— будівництвом, ремонтом та реконструкцією будинків і приміщень для розміщення диппредставництв, консульських установ та представництв міжнародних організацій, у тому числі резиденції керівників дипмісій;
— придбанням чи орендою службових, житлових і нежитлових приміщень для потреб диппредставництв, установ та представництв міжнародних організацій, якщо контракти (договори) укладено від імені дипмісії або держави, яка її направила.
Тож на ці пільгові операції з п. 9 Порядку № 1240 постачальники оформляють безПДВшні ПН — з поміткою «Без ПДВ» у графі «Складена на операції, звільнені від оподаткування» верхньої лівої частини ПН.
Аби промаркувати ПН, складені на адресу дипломатичних місій (як загальних, так і пільгових) у разі постачання їм товарів/послуг з оплатою у безготівковій формі, п. 10 Порядку № 1307 встановлює свої особливості заповнення заголовної частини дипломатичної ПН. А саме (див. лист ДПСУ від 23.04.2021 № 1706/ІПК/99-00-21-03-02-06, БЗ 101.16):
— у верхній лівій частині такої дипломатичної ПН робимо помітку «X» та зазначаємо тип причини «12» — «Складена на постачання неплатнику, в якій зазначається назва покупця (для ПН, особливості заповнення яких викладені в п. 10 Порядку № 1307)»;
— у графі «Отримувач (покупець)» зазначаємо найменування юридичної особи (дипломатичної місії) або прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) фізичної особи (особи з числа дипломатичного персоналу та членів їх сімей);
— у рядку «Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)» проставляємо умовний ІПН «200000000000»;
— у полі «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» вказуємо 9-значний реєстраційний (обліковий) номер платника податків, присвоєний контролюючим органом дипломатичній місії при взятті її на облік;
— у рядку «код» зазначаємо код ознаки джерела податкового номера «3».

Всі інші реквізити дипломатичної ПН заповнюємо у загальному порядку. Тобто до її розділу Б вносимо дані у розрізі опису (номенклатури) постачання товарів/послуг (п. 16 Порядку № 1307).

Дипломатичну ПН складаємо в електронній формі. А от дипмісії ПН видаємо за вибором в один з таких способів:
— або надсилаємо в електронному вигляді;
— або надаємо роздрукованою на папері.

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”