Здравствуйте! При оплате бюджетными деньгами НН выписывается по дате поступления денег (187.7). Если оплата и отгрузка в одном месяце, то не критично, а если отгрузка в одном месяце, а оплата в другом, то при проверке,если заметят, вам доначислят НО по дате поступления денег.V@lentinka писав: ↑22 грудня 2022, 07:08Здравствуйте. Такая ситуация, договор с бюджетной организацией,оплата с казначейского счета, нн выписывали им по первому событию. Хотим в декабре выписать согласно ст 187.7. Не возникнет ли вопросов у проверящих? Или можно прописать в приказе об учётной политике, что с декабря принято такое решение...?
Податкова накладна бюджетним організацям
-
- Профи
- Дякував (ла): 56 разів
- Подякували: 21 раз
-
- Ученик
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1929 разів
- Подякували: 6617 разів
- Контактна інформація:
Так, саме по оплаті, касовий метод
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 153 рази
- Подякували: 81 раз
Вітаю, підкажіть будь ласка - по якій події виписувати ПН, якщо платник сплачує бюджетними коштами, але товар/послуга не обкладається ПДВ, тобто не виникає ані ПЗ, ані ПК... Перша подія завжди відвантаження, та завжди виписували по факту відвантаження...
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1929 разів
- Подякували: 6617 разів
- Контактна інформація:
Я б виписувала так само - але за касовим методом (по оплаті)
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 153 рази
- Подякували: 81 раз
Дякую дуже за відповіді, ніколи не працювала раніше з бюджетом, ось, навчаюсь на помилках))
Тоді ще питання - якщо ми сплачуємо бюджетними коштами, а постачальник виписує ПН датой відвантаження (тобто на кілька днів раніше), я можу взяти таку накладну до кредиту? якщо це в одному періоді? а якщо ні?
Тоді ще питання - якщо ми сплачуємо бюджетними коштами, а постачальник виписує ПН датой відвантаження (тобто на кілька днів раніше), я можу взяти таку накладну до кредиту? якщо це в одному періоді? а якщо ні?