Правильнооляля писав:повело мене вже остаточно: був проплачений аванс, виписана ПН. Отримали товар, іншп назва. Вирішила виписати РК датою відвантаження товару. У РК - старе найменування - з "-", нове з "+". Загальна сума коригування виходить 0. Це ж правильно, правда? ( я сьогодні з тими копійками махаюся, заклинило мене.....#blush# _
Єдиний реестр податкових накладних
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 461 раз
- Подякували: 520 разів
- Popen
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 2114 разів
- Подякували: 10409 разів
Например, Евелина имеет другое мнение (и я с ней солидарен): РК должен быть или "+" или "-". Т.е. выписывать два РК.оляля писав:повело мене вже остаточно: був проплачений аванс, виписана ПН. Отримали товар, іншп назва. Вирішила виписати РК датою відвантаження товару. У РК - старе найменування - з "-", нове з "+". Загальна сума коригування виходить 0. Це ж правильно, правда? ( я сьогодні з тими копійками махаюся, заклинило мене.....#blush# _
Но это для очень осторожных платників
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 18 разів
- Подякували: 354 рази
Можно выписывать как в одной корректировке С результатом "0", так корректировку с "-" и налоговую с "+".popen писав:Например, Евелина имеет другое мнение (и я с ней солидарен): РК должен быть или "+" или "-". Т.е. выписывать два РК.оляля писав:повело мене вже остаточно: був проплачений аванс, виписана ПН. Отримали товар, іншп назва. Вирішила виписати РК датою відвантаження товару. У РК - старе найменування - з "-", нове з "+". Загальна сума коригування виходить 0. Це ж правильно, правда? ( я сьогодні з тими копійками махаюся, заклинило мене.....#blush# _
По данному вопросу никаких ограничений нет.
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1061 раз
- Подякували: 4945 разів
-
- Акула НКУ
мені аудитор сказала, що можна одною. А я тепер засумнівалася, а часу вишукувати нема. Хелп!
- Popen
- Гигант Мысли
" 22.lara777 писав:Можно выписывать как в одной корректировке С результатом "0", так корректировку с "-" и налоговую с "+".popen писав:Например, Евелина имеет другое мнение (и я с ней солидарен): РК должен быть или "+" или "-". Т.е. выписывать два РК.оляля писав:повело мене вже остаточно: був проплачений аванс, виписана ПН. Отримали товар, іншп назва. Вирішила виписати РК датою відвантаження товару. У РК - старе найменування - з "-", нове з "+". Загальна сума коригування виходить 0. Це ж правильно, правда? ( я сьогодні з тими копійками махаюся, заклинило мене.....#blush# _
По данному вопросу никаких ограничений нет.
Розрахунок коригування...
з обов'язковим включенням зазначених коригувань до зміни податкових зобов'язань та одночасним відображенням у реєстрі виданих та от¬риманих податкових наклад-них з від'ємним чи позитивним значенням. "
А 0 (ноль), как известно, знака не имеет.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 18 разів
- Подякували: 354 рази
Можно одной, можно и двумя. Кому как нравится. Ограничений в законодательстве нет.оляля писав:мені аудитор сказала, що можна одною. А я тепер засумнівалася, а часу вишукувати нема. Хелп!
-
- Акула НКУ
знаю нелюбов рорепа до ЄБПЗ але:
Питання: //ЕБНЗ
II. Як заповнити розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної у разі одночасної зміни кількості товару/послуги та його/її вартості?
Відповідь:
Згідно із п. 192.1 ст. 192 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі - ПКУ), якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов'язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню.
Пунктом 18 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2011 N 1379, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22.11.2011 за N 1333/20071, визначено, що у разі здійснення коригування сум податкових зобов'язань відповідно до ст. 192 ПКУ постачальник товарів/послуг виписує розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі - розрахунок коригування) за формою згідно з додатком 2 до податкової накладної.
Відповідно до встановленої форми розрахунку коригування продавець - платник ПДВ при його заповненні у разі одночасної зміни кількості товару/послуги та його/її вартості зазначає:
в графі 1 - дату коригування;
в графі 2 - причину коригування;
в графі 3 - номенклатуру товару/послуги, кількість та вартість якого/якої коригується;
в графі 4 - код товару згідно з УКТЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України);
в графі 5 - одиницю виміру (грн, шт., кг, м, см, м куб., см куб., л тощо);
в графі 6 - значення зі знаком "-"/"+", на яке зменшується/збільшується кількість (об'єм, обсяг) товару/послуги, яка вказана у графі 6 податкової накладної, до якої виписується цей розрахунок коригування;
у графі 7 - ціну товару/послуги, вказану у графі 7 такої податкової накладної;
у графі 8 - значення зі знаком "-"/"+", на яке зменшується/збільшується ціна товару/послуги, яка вказана у графі 7 такої податкової накладної;
у графі 9 - кількість (об'єм, обсяг) товару/послуги, вказану у рядку 6 такої податкової накладної та зменшену/збільшену на значення графи 6 цього розрахунку коригування;
у графах 10 (11, 12) - значення зі знаком "-"/"+", на яке зменшуються/збільшуються обсяги постачання без урахування ПДВ.
При заповненні графи 10 цього розрахунку коригування в останньому його рядку вказується сума ПДВ зі знаком "- "/"+", на яку коригуються податкові зобов'язання та податковий кредит.
Якщо дата зміни ціни співпадає із датою зміни кількості товарів, які повертаються постачальнику або додатково ним відвантажуються, то відповіді записи здійснюються в одному розрахунку, а якщо ці події припадають на різні дати, то має бути виписано два розрахунки.
Питання: //ЕБНЗ
II. Як заповнити розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної у разі одночасної зміни кількості товару/послуги та його/її вартості?
Відповідь:
Згідно із п. 192.1 ст. 192 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі - ПКУ), якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов'язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню.
Пунктом 18 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2011 N 1379, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22.11.2011 за N 1333/20071, визначено, що у разі здійснення коригування сум податкових зобов'язань відповідно до ст. 192 ПКУ постачальник товарів/послуг виписує розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі - розрахунок коригування) за формою згідно з додатком 2 до податкової накладної.
Відповідно до встановленої форми розрахунку коригування продавець - платник ПДВ при його заповненні у разі одночасної зміни кількості товару/послуги та його/її вартості зазначає:
в графі 1 - дату коригування;
в графі 2 - причину коригування;
в графі 3 - номенклатуру товару/послуги, кількість та вартість якого/якої коригується;
в графі 4 - код товару згідно з УКТЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України);
в графі 5 - одиницю виміру (грн, шт., кг, м, см, м куб., см куб., л тощо);
в графі 6 - значення зі знаком "-"/"+", на яке зменшується/збільшується кількість (об'єм, обсяг) товару/послуги, яка вказана у графі 6 податкової накладної, до якої виписується цей розрахунок коригування;
у графі 7 - ціну товару/послуги, вказану у графі 7 такої податкової накладної;
у графі 8 - значення зі знаком "-"/"+", на яке зменшується/збільшується ціна товару/послуги, яка вказана у графі 7 такої податкової накладної;
у графі 9 - кількість (об'єм, обсяг) товару/послуги, вказану у рядку 6 такої податкової накладної та зменшену/збільшену на значення графи 6 цього розрахунку коригування;
у графах 10 (11, 12) - значення зі знаком "-"/"+", на яке зменшуються/збільшуються обсяги постачання без урахування ПДВ.
При заповненні графи 10 цього розрахунку коригування в останньому його рядку вказується сума ПДВ зі знаком "- "/"+", на яку коригуються податкові зобов'язання та податковий кредит.
Якщо дата зміни ціни співпадає із датою зміни кількості товарів, які повертаються постачальнику або додатково ним відвантажуються, то відповіді записи здійснюються в одному розрахунку, а якщо ці події припадають на різні дати, то має бути виписано два розрахунки.
- Popen
- Гигант Мысли
Ну тут уж вибирать вам: или писулька в ЕБ или нормативно-правовой акт (НАКАЗ от 01.11.2011 N 1379) ...оляля писав:знаю нелюбов рорепа до ЄБПЗ але:
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 789 разів
- Подякували: 1308 разів
Я зареєструвала ПН одиниця виміру не грн кількість послуга , а одиниця виміру шт кількість послуга. Що тепер буде?