Бюгюльмэ писав:Письмо с просьбой зачесть оплату за товар Январский в счет уплаты за товар Октябрьский не помешает. Это нужно, прежде всего, покупателю.
При выписке январской НН Вы указывали номер и дату договора?
Вказували: договір поставки від 31.01.13 № - .
В таком случае можно сделать счет от 31.01.13, в котором будет фигурировать и номенклатура, указанная в прежней НН, и номенклатура, отгруженная в октябре.
Чтобы при выписке РК не возникло проблем с разными заказами/договорами.
Бюгюльмэ писав:Письмо с просьбой зачесть оплату за товар Январский в счет уплаты за товар Октябрьский не помешает. Это нужно, прежде всего, покупателю.
При выписке январской НН Вы указывали номер и дату договора?
Вказували: договір поставки від 31.01.13 № - .
В таком случае можно сделать счет от 31.01.13, в котором будет фигурировать и номенклатура, указанная в прежней НН, и номенклатура, отгруженная в октябре.
Чтобы при выписке РК не возникло проблем с разными заказами/договорами.
Дякую. Мені цей варіант подобається, і ніяких листів не потрібно.
ЄБПЗ:Чи необхідно платнику ПДВ виписувати розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної у разі зміни номенклатури товарів?
Відповідь:
Повна:
Відповідно до п.192.1 ст.192 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню.
Зміна номенклатури товарів також є зміною суми компенсації їх вартості, оскільки один вид товарів кількісно або вартісно зменшується, а інший - на відповідну кількість або суму збільшується.
Згідно з п.18 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 01.11.11 №1379, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22.11.11 за №1333/20071 (далі – Порядок №1379), у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань відповідно до ст.192 ПКУ постачальник товарів/послуг виписує розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі - розрахунок коригування) за формою згідно з додатком 2 до податкової накладної.
Порядок складання, реєстрації, зберігання розрахунку коригування аналогічний порядку, передбаченому для податкових накладних.
Номер розрахунку коригування присвоюється відповідно до його номера в реєстрі виданих та отриманих податкових накладних.
Пунктом 18 Порядку № 1379 визначено, що на титульному аркуші розрахунку коригування вказується, до якої податкової накладної та за яким договором вносяться зміни.
Таким чином, оскільки у разі зміни номенклатури постачання товарів фактично відбувається повернення одних товарів та отримання інших, то продавець в обов’язковому порядку повинен виписати розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної, до якої згідно з договором вносяться зміни на товари, кількість (вартість) яких зменшується та виписати іншу податкову накладну на товари, які постачаються на їх заміну.
Добрий день! Підкажіть, чи правильними будуть такі дії
а. 22.10.2013 оплачений рахунок на 15000 грн за товар по рахунку 1. Виписана податкова накладна на цей товар.
б. 28.10.2013 покупець відмовляється від товару. Присилає 2 листа: один - просимо вважати оплату на 15000 по рахунку 1 оплатою по рахунку 2 (який по сумі на 8000 грн). Інший - просимо повернути надміру сплачені кошти в сумі 7000 грн.
Я:
І. Випишу датою реалізації товару по рахунку 2 розрахунок коригування податкової накладної на 15000 грн. з причиною коригування "зміна номенклатури".
ІІ. Випишу ще один розрахунок коригування датою повернення коштів в сумі 7000 грн.
Підкажіть, будь ласка, чи вірно буде так зробити, і яку причину коригування ставити в пункті ІІ.
svetlozara писав:Добрий день! Підкажіть, чи правильними будуть такі дії
а. 22.10.2013 оплачений рахунок на 15000 грн за товар по рахунку 1. Виписана податкова накладна на цей товар.
б. 28.10.2013 покупець відмовляється від товару. Присилає 2 листа: один - просимо вважати оплату на 15000 по рахунку 1 оплатою по рахунку 2 (який по сумі на 8000 грн). Інший - просимо повернути надміру сплачені кошти в сумі 7000 грн.
Я:
І. Випишу датою реалізації товару по рахунку 2 розрахунок коригування податкової накладної на 15000 грн. з причиною коригування "зміна номенклатури".
ІІ. Випишу ще один розрахунок коригування датою повернення коштів в сумі 7000 грн.
Підкажіть, будь ласка, чи вірно буде так зробити, і яку причину коригування ставити в пункті ІІ.
Я:
Еще нужно выписать НН на8000грн,
при возвр денег я пишу- возврат предоплаты за товар
Я:
Корректировка на 7тыс будет лишней.
А якщо я зроблю коригування в пункті І нульовим ("-" одну номенклатруру і "+" - іншу), і коригування ІІ - на суму 7000 грн - так вірно?
Я:
Корректировка на 7тыс будет лишней.
А якщо я зроблю коригування в пункті І нульовим ("-" одну номенклатруру і "+" - іншу), і коригування ІІ - на суму 7000 грн - так вірно?
А как Вы сдеалете нулевой РК? Если Вы снимаете счет 1 на сумму 15тыс, добавляете счет 2 на сумму 8тыс.?
Самый легкий способ, это снять всё, и выписать НН на новый товар.
boozy-voozy писав:
А как Вы сдеалете нулевой РК? Если Вы снимаете счет 1 на сумму 15тыс, добавляете счет 2 на сумму 8тыс.?
Самый легкий способ, это снять всё, и выписать НН на новый товар.
Щось я зовсім заплуталась, на основі чого я можу зняти всі 15000? Ми гроші всі не повертаємо, повертаємо частково, в сумі 7000 грн. 8000 грн зараховуємо як оплату іншого рахунку.
В мене ще інший варіант був: щоб мені написав покупець листи на зарахування грошей по рахунку 2 на суму 8000, і інший лист - на повернення 7000 грн
І тоді зробити одне коригування на 8000 грн з причиною "зміна номенклатури" і інше - на 7000 грн з причиною "повернення коштів".
Якщо можете, виручайте, напишіть по порядку, які листи мені має написати покупець, і які документи я маю зробити, щоб це все розрулити.