Добрый день.
Сдала декларации НДС за февраль-май и в них отобразила корректировки на минус по дате их выписки. В кабинете все корректировки на минус покупателями были зарегистрированы в июне. И в кабинете отображены в июне.
Сейчас сдала декларацию за июнь и у меня образовалась "Сума перевищення за даними СЕА ПДВ", т.е. данные по декларации больше, чем данные по ЄРПН.
И он мне "съел " лимит регистрации для налоговых.
Дозвонилась в налоговую в Киев, сказали отображать корректировки по дате выписки. И ждать пока в кабинете все исправиться.
Подскажите у кого-то есть подобная ситуация?
Будете ли сдавать уточнёнки к декларациям или оставить как есть?
Колеги Подано УР до дека з ПДВ за лютий-травень, медок по різному заокруглив суми в Розрахунку ряд 10.1 та в таблиці 2.1 Д1 "Усього за звітний (податковий) період". При цьому різниця в 1 грн. Це критично? Якщо так, то як виправити?
Добрый день.
Сдала декларации НДС за февраль-май и в них отобразила корректировки на минус по дате их выписки. В кабинете все корректировки на минус покупателями были зарегистрированы в июне. И в кабинете отображены в июне.
Сейчас сдала декларацию за июнь и у меня образовалась "Сума перевищення за даними СЕА ПДВ", т.е. данные по декларации больше, чем данные по ЄРПН.
Дозвонилась в налоговую в Киев, сказали отображать корректировки по дате выписки. И ждать пока в кабинете все исправиться.
Те ж саме у всієї України(
Податківці кажуть виправлять все, але діждаться б
Добрый день.
В мене теж так. Я не буду подавати уточнені. Які підстави для уточнення ? У них є формальні підстави провести камералку через перевищення, але ж законних підстав донарахувати немає.
Добрый день.
Теж попали в таку ситуацію. Вирівнювали разом з інспектором, яка теж підтримала правомірність такого відображення у деклараціях (консультувалися на стадії подання декларації), хоча зауважила, що не знає, як воно відобразиться на лімітах, перевищеннях та іншій тонкій матерії.
Подали нову звітну за червень (терміни ще дозволяли), де відобразили зареєстровані у червні розрахунки коригування за лютий 2022р. Результат - зникло перевищення за червень та відновився ліміт. Потім подали уточнюючий розрахунок за лютий, де прибрали розрахунки коригування за лютий, зареєстровані у червні. Результат - зникло відхилення, яке було, коли подали звітну декларацію за лютий з цими коригуваннями. Оскільки за результатами лютого був від'ємний показник, то щоб не уточнювати всі наступні періоди у декларації за липень вкажемо цю суму коригування у рядку 16.2
Щодо очікування на виправлення алгоритму, то після отого автоматичного розблокування всіх заблокованих ПН у січні 2018р. я до цього часу очікую повернення 67тис.грн. ПДВ, яке у них теж у перевищеннях опинилося. І писали, і дзвонили та й по тому. Теж ми не одні в таку дірку потрапили.
viewtopic.php?f=19&t=19126&start=5140 писала тут
Новини по усім платникам: як тільки подали декларацію з ПДВ за червень ліміт збільшився на суму РК по податковим зобов'язанням з 02.22 по 05.22, які зареєстровані у чевні-липні (якщо це більше 2млн грн сума). Додзвонилися до ДФС у Київі, вони про це знають, пропонують надати листа через кабінет платника з кодом ДФС України 99 та описати проблему, вимагати виправити цю помилку. кому цікаво дам шаблон листа. чим більше листів та скарг тим скоріше виправлять
viewtopic.php?f=19&t=19126&start=5140 писала тут
Новини по усім платникам: як тільки подали декларацію з ПДВ за червень ліміт збільшився на суму РК по податковим зобов'язанням з 02.22 по 05.22, які зареєстровані у чевні-липні (якщо це більше 2млн грн сума). Додзвонилися до ДФС у Київі, вони про це знають, пропонують надати листа через кабінет платника з кодом ДФС України 99 та описати проблему, вимагати виправити цю помилку. кому цікаво дам шаблон листа. чим більше листів та скарг тим скоріше виправлять
Добрий день! Підкажіть, хто реєстрував ПН по другому рег ліміту? В декларації за лютий були вказані незареєстровані ПН в дод 1, потім коли відновили реєстрацію ПН вони всі зареєструвалися за рахунок другого регліміту, крім однієї- не вистачило 34 коп, за рахунок округлення((. Виправила ситуацію УР за лютий в якому добавила 1 грн,, в дод 1 вказала цю незареєстровану ПН, і все рівно не дає зареєструвати. хоча в Витягу в гр 6 стоїть сума на 1 грн більша, чим треба для ПН. З 1 07 основний рег ліміт став зі знаком "-", може це тому не дає зареєструвати? не розумію, що ще де зробити. Дякую, якщо підкажите, що не так))
У меня тоже была такая проблема. Пришлось реглимит вывести в плюс путем пополнения денег, ну либо нужно ждать когда поставщики порегистрируют входящие налоговые накладные. Но не просто в плюс, а чтоб реглимита хватило и на ту злополучную "последнюю" налоговую, которая никак не регистрируется. В итоге, в реестре операций в СЭА такая регистрация проходит двумя строчками: сначала с минусом, типа берёт реглимит, а потом с плюсом, отдаёт его обратно. Этот реглимит Можно будет потратить на регистрацию последующих налоговых. Сумма перевищення исчезает.
підкажіть, будь ласка, ви реєстрували ПН за рахунок другого регліміту, то ПДВ по декларації за лютий було сплачене?