=Налоговая накладная=

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
cleo
Гений
Гений
Дякував (ла): 370 разів
Подякували: 200 разів

Повідомлення cleo »

krysya писав:підкажіть, будь ласка, чи будуть правомірні мої дії, якщо я авансову пн за лютий, яку я отримала за передоплату при купівлі оз, включу в ПДВ за березень. ну дуже не хочеться показувати мінусове пдв за лютий. а тут і сам факт відвантаження буде в березні і податкова накладна на решту вартості оз. чи зберігається тут право на включання пн у наступному місяці в межах 60 днів після проплати з банківського рахунку???
у вас есть 365 дней для включения налоговой....а 20 дней это по-моему о жалобе на поставщика(дод8)

Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

krysya писав:підкажіть, будь ласка, чи будуть правомірні мої дії, якщо я авансову пн за лютий, яку я отримала за передоплату при купівлі оз, включу в ПДВ за березень. ну дуже не хочеться показувати мінусове пдв за лютий. а тут і сам факт відвантаження буде в березні і податкова накладна на решту вартості оз. чи зберігається тут право на включання пн у наступному місяці в межах 60 днів після проплати з банківського рахунку???
ничего страшного, так все делают, придерживают НН, которые мешают выдерживать налоговую нагрузку. Только речь идет о 365 дней, а не о 60 днях. 60 дней-это для подачи дод.8.

ludlen
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 2 рази

Повідомлення ludlen »

West писав:Підкажіть будь ласка, як виправить помилку у податковій накладній у грудні, виписала суму меншу, чим була оплата (відвантаження теж у грудні)
Получается нужна уточняющая декларация пдв, в текущем реестре пдв включить не включенную сумму. в ЕРНН включаете?
вот здесь хорошо написано http://buhforum.com/viewtopic.php?f=14&t=1047&start=140

krysya
УченикУченик
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення krysya »

Тюша писав:
ничего страшного, так все делают, придерживают НН, которые мешают выдерживать налоговую нагрузку. Только речь идет о 365 дней, а не о 60 днях. 60 дней-это для подачи дод.8.

Дякую. Я теж так собі роблю, але коли йдеться про купівлю товару. А тут все таки аванс за купівлю ОЗ. Та й мене до того всього ФОП. ми завжди з боєм відстоюєм право на включання в ПК купівлю ОЗ. А тут ще й аванс і інший період(((

krysya
УченикУченик
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення krysya »

cleo писав:
у вас есть 365 дней для включения налоговой....а 20 дней это по-моему о жалобе на поставщика(дод8)
Напутала. дякую за виправлення!

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

як бути в такій ситуації: я це тільки зараз побачила, коли виписувала коригування до податкової: в січні дві податкові виписаних мною з однаковим номером 200, тільки одна 23.01, а інша 31.01. як це правильно виправити?, бо і одному з покупців теж виправляти прийдеться

И.О.
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 13964 рази
Подякували: 2289 разів

Повідомлення И.О. »

Inna Medvetska писав:як бути в такій ситуації: я це тільки зараз побачила, коли виписувала коригування до податкової: в січні дві податкові виписаних мною з однаковим номером 200, тільки одна 23.01, а інша 31.01. як це правильно виправити?, бо і одному з покупців теж виправляти прийдеться
Если и та нн №200 от 23.01 и другая №200 от 31.01. должны быть, то я бы на вашем месте не исправляла, а оставила как есть. Будет нарушена нумерация, но это не смертельно.
Если же одной из этих нн не должно быть, то нужно уточнять деку.

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

И.О. писав:
Inna Medvetska писав:як бути в такій ситуації: я це тільки зараз побачила, коли виписувала коригування до податкової: в січні дві податкові виписаних мною з однаковим номером 200, тільки одна 23.01, а інша 31.01. як це правильно виправити?, бо і одному з покупців теж виправляти прийдеться
Если и та нн №200 от 23.01 и другая №200 от 31.01. должны быть, то я бы на вашем месте не исправляла, а оставила как есть. Будет нарушена нумерация, но это не смертельно.
обидві повинні бути

И.О.
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 13964 рази
Подякували: 2289 разів

Повідомлення И.О. »

Inna Medvetska писав:
И.О. писав:
обидві повинні бути
если хотите всё-таки исправлять, то исправьте номер нн от 31.01 и договоритесь с покупателем, чтоб тоже исправил. В реестре делаете запись с "минусом"- неправильная нн, и с "плюсом" - правильная. При условии, конечно, что эти нн не подлежали регистрации в ЕРНН.

Olia123
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 159 разів
Подякували: 11 разів

Повідомлення Olia123 »

Підкажіть, будь ласка. Була зареєстрована податкова накладна по оплаті на клієнта. Лише потім додивилась, що клієнт заплатив з іншої своєї юр. особи. Як можна це виправити, щоб сходилось по документах?

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”