Реєстрація податкових накладних в ЄРПН (частина 3️⃣)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
RadioBaby
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 76 разів
Подякували: 20 разів

Повідомлення RadioBaby »

Підкажіть ПН від 30.10.2024 зараєстврована 03.12.2024, то я не маю права взяти її в ПК в листопаді 2024, а тільки в грудні?

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1929 разів
Подякували: 6617 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

RadioBaby писав:
19 грудня 2024, 13:36
Підкажіть ПН від 30.10.2024 зараєстврована 03.12.2024, то я не маю права взяти її в ПК в листопаді 2024, а тільки в грудні?
Так.

Denis@@@
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 922 рази
Подякували: 109 разів

Повідомлення Denis@@@ »

Denis@@@ писав:
18 грудня 2024, 18:58
Добрий вечір. Підкажіть свою думку в складені податкової накладної з Типом причини 09 - Постачання для операцій, які звільнені від оподаткування податком на додану вартість.

Підприємство платник ПДВ має звільненену від ПДВ діяльність. Інколи купуює товари з ПДВ для цієї діяльності. При цьому після отримання ПН від продавця реєструє Зведену компенсуючу ПН з кодом ознаки 1 та типом причини 09 та ІПН 600000000000 та назву свого підприємства. В Розділі Б вказує номер подакової накладної продавця та назву продавця товару. По сумі вона ідентична з податковою накладної продавця.

Питання - як правильно зареєструвати компенсуючу податкову накладну при таких умовах - Підприємство проводить закупівлю великої кількості товарів для обох видів діяльності підприємства (ПДВ 20% та 0%). Одні товари перепродуються, а інші використовуються в неоподатковуваній діяльності ПДВ підприємства. Як мені зробити цю компенсуючу податкову накладну? Як при цьому нам буди?
В мене виникла ідея зробити все точно як і раніше, але в номенклатурі перерахувати той товар що йде на нульвий вид діяльності. Так можливо робити?
Чи потрібно через коефіцієнт робити ?

Tabletka
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 77 разів
Подякували: 39 разів

Повідомлення Tabletka »

Шановні колеги, підкажіть, будь ласка
Кліент вимагає РК з того приводу, що у податковій невірно написано назву товару, з граматичною помилкою (умовно - для унитаза замість для унітазу). Чи є на цей рахунок якісь пояснення? Чи маю я обов'язково це виправляти (зміна номенклатури??) і чи є якісь покарання за орфографічні помилки в документах?

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1929 разів
Подякували: 6617 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Tabletka писав:
24 грудня 2024, 13:53
Шановні колеги, підкажіть, будь ласка
Кліент вимагає РК з того приводу, що у податковій невірно написано назву товару, з граматичною помилкою (умовно - для унитаза замість для унітазу). Чи є на цей рахунок якісь пояснення? Чи маю я обов'язково це виправляти (зміна номенклатури??) і чи є якісь покарання за орфографічні помилки в документах?
1. Є Порядок 1307. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0137-16#Text
2. Номенклатура має відповідати первинному документу.
3. Виправляти чи не виправляти - вирішувати вам. Я зазичай йду назустріч покупцю.
РК робити - хвилина роботи.
3. Нема покарання.

Denis@@@
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 922 рази
Подякували: 109 разів

Повідомлення Denis@@@ »

Добрий вечір. В мене тоже бувають схожі ситуації. Особливо з продажем товару лікарням. У них часто Видаткові накладні з номенклатурою та розширеною назвою. Яка може відрізнятися від того що я отримав від оптовика по Прибутковій накладній.

LinNata
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 55 разів
Подякували: 4 рази

Повідомлення LinNata »

Доброго дня. Реєструю ПН через ЕК. Відправила, прийшла відповівдь, що не прийнята. Помилка у одиниці виміру. Зробила нову ПН, виправила одиницю виміру. Номер ПН такий самий. А відправити не можу - пише, що така ПН вже відправлена.
Що робити?

zoltan
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 899 разів
Подякували: 620 разів

Повідомлення zoltan »

LinNata писав:
03 березня 2025, 11:19
Доброго дня. Реєструю ПН через ЕК. Відправила, прийшла відповівдь, що не прийнята. Помилка у одиниці виміру. Зробила нову ПН, виправила одиницю виміру. Номер ПН такий самий. А відправити не можу - пише, що така ПН вже відправлена.
Що робити?
Не звертати увагу і відправляти

LinNata
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 55 разів
Подякували: 4 рази

Повідомлення LinNata »

zoltan писав:
03 березня 2025, 11:29
LinNata писав:
03 березня 2025, 11:19
Що робити?
Не звертати увагу і відправляти
Так не відправляється. Помилку видає і все. Документ вже було відправлено - хоч лопни. Може треба поставити - звітна НОВА з таким самим номером?

Analityk
Просвещенный
Просвещенный
Подякували: 84 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Analityk »

LinNata писав:
03 березня 2025, 11:40
Так не відправляється. Помилку видає і все. Документ вже було відправлено - хоч лопни. Може треба поставити - звітна НОВА з таким самим номером?
Обратите внимание на порядковый номер документа в периоде (это не номер накладной).

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”