Берса писав:а как мне проверить правильную ГТД вбил мой поставщик или нет? А еще, если у поставщика нужная мне запчасть висит на складе с незапамятных времен и цепочку по перепродажам ее не проследить, а вот сейчас он мне ее продает- что вбивать ему в НН?
Ага, и будут ли снимать кредит, если у поставщика неверно вбита ГТД?
201.1. Платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну, складену за вибором покупця (отримувача) в один з таких способів:
а) у паперовому вигляді;
б) в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та умови реєстрації податкової накладної у Єдиному реєстрі податкових накладних. У такому разі складання податкової накладної у паперовому вигляді не є обов'язковим.
У податковій накладній зазначаються в окремих рядках такі обов'язкові реквізити:
а) порядковий номер податкової накладної;
б) дата виписування податкової накладної;
в) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг;
г) податковий номер платника податку (продавця та покупця);
ґ) місцезнаходження юридичної особи - продавця або податкова адреса фізичної особи - продавця, зареєстрованої як платник податку;
д) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг;
е) опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг;
є) ціна постачання без урахування податку;
ж) ставка податку та відповідна сума податку в цифровому значенні;
з) загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням податку;
и) вид цивільно-правового договору;
і) код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України);
ї) номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України.
Берса писав:а как мне проверить правильную ГТД вбил мой поставщик или нет? А еще, если у поставщика нужная мне запчасть висит на складе с незапамятных времен и цепочку по перепродажам ее не проследить, а вот сейчас он мне ее продает- что вбивать ему в НН?
Ага, и будут ли снимать кредит, если у поставщика неверно вбита ГТД?
Да это уже дело будущее, тут важно успеть хоть что-то вбить за 15дней,но я думаю и наверное так и сделаю,на старые остатки буду просить № ГТД письмом и просить официальный письменный ответ.Вот это и будет залогом для своих н/н.[-o< [-o<
когда появились коды укт, я написала запрос на шолуденка по поводу цепочки. ответ меня поразил- обращайтесь в митну службу украины#g_crazy#
Хи-хи , мне тоже так сказали - слово в слово ... Но этом хоть логика была (таможенный справочник это их парафия) , а в случае с ГТД нам не поможет даже митна служба - как узнать номер и дату этой несчастной ГТДшки , если я понятия не имею , кто первоначальный импортер !!! Мама дорогая !#wall# #hunter# #wall# #hunter##wall# #hunter#
utya писав:Я б того "генія" Н.д.Хомутиннік В.Ю просто#hunter#
Девочки! Да причем тут душка-Хомутиннік? Это старый совковый ортодокс М.Я. рулит!!!
Он, может быть, и хотел бы что-то сделать хорошее, но, увы, не может, т.к. является маразматиком...
utya писав:Я б того "генія" Н.д.Хомутиннік В.Ю просто#hunter#
Девочки! Да причем тут душка-Хомутиннік? Это старый совковый ортодокс М.Я. рулит!!!
Он, может быть, и хотел бы что-то сделать хорошее, но, увы, не может, т.к. является маразматиком...
Да и представление о хорошем у него странноватое с точки зрения банальной логики (по причине , видимо , маразма) ...
Нужно выписывать НН на импортный товар,сижу и ломаю голову ,куда "лепить" номер ГТД, врядом с наименованием???Кто уже выписывал по-новому?
На семинаре сказали,что это шаг №1,шаг№2-это указание в НН таможеной стоим. товара