Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
tomassa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1103 рази
Подякували: 2360 разів

Повідомлення tomassa »

_Tatyana_ писав:
ArinaArina писав:
_Tatyana_ писав:Добрий день! Перевірте, будь ласка, чи правильно я думаю: 14.10 була виписана податкова накладна, зареєстрована в ЄДР. Проте, назва товару не вірна. Тепер мені треба виписати РК за мінусом невірного товару і з + вірного товару. Таким чином РК=0, РК потрібно зареєструвати в ЄДР. Дата видаткової накладної змінюватись не буде.
не правильно Вы думаете. Такой вариант возможен, если в расходной накл. тоже указан неправильный товар. Тогда покупатель Вам его возвращает и Вы поставляете ему новый.
А если в расходке все верно, а ошибка только в НН, то для РК оснований у Вас нет. Ошибка - не основание. Тогда покупатель пишет дод.8
В видатковій накладній номенклатуру теж слід змінити, тільки дата буде така ж
Это сути не меняет... У вас всё равно нет оснований для выписки РК...
У вас два варианта выхода из этой ситуации:
1. Сделать возврат товара со всеми вытекающими, если вашего покупателя это устроит...и вас...
2. РН вы можете заменить на правильную, но с НН вы уже пролетели... Поэтому дод.8 на вас... Это не так страшно, как кажется... Мои поставщики совсем дод. 8 не боятся... более того, им по фигу (простите за жаргон)... самой в этой шкуре бывать не приходилось... но на своего поставщика каждый месяц ношу дод. 8, а ему хоть бы что...

ХристинкаЛ
УченикУченик

Повідомлення ХристинкаЛ »

В мене таке питання: у мене дві фірми, протягом останніх двах років з фірми А на фірму В кидалися аванси, а тепер ми на суму авансу виписуємо з фірми В розхід. Податкові накладні, які були виписані на аванси потрібно відкоригувати по номенклатурі і зареєструвати з кодом УКТЗЕД. Чи можна коригувати податкові накладні в більший термін ніж 365 днів, бо мені РК треба виписати і до ПН за 2012рік. Чи це правильно? і чи не знімуть з ПК у фірми А ці податкові?

Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

Друзья, что-то не могу прийти к единому знаменателю.
Была предоплата с моей стороны в августе. Поставщик зарегил НН. Сейчас скоро будет отгрузка, и чуть поменялась цена в одной позиции. Мне поставщик выпишет "0" РК, где будет и изменение цены по этой позиции и изменение стоимости. В итоге все равно"0".
В реестре я укажу этот РК с "0" показателем в стр. 8,9,10.
А надо ли будет к деке по НДС прикладывать дод.1? там же все равно по "0"?

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

Тюша писав:Друзья, что-то не могу прийти к единому знаменателю.
Была предоплата с моей стороны в августе. Поставщик зарегил НН. Сейчас скоро будет отгрузка, и чуть поменялась цена в одной позиции. Мне поставщик выпишет "0" РК, где будет и изменение цены по этой позиции и изменение стоимости. В итоге все равно"0".
В реестре я укажу этот РК с "0" показателем в стр. 8,9,10.
А надо ли будет к деке по НДС прикладывать дод.1? там же все равно по "0"?
ЗІР
Коротка
Якщо на підставі складеного розрахунку коригування до податкової накладної обсяги постачання товарів/послуг та відповідно сума податкових зобов’язань чи податкового кредиту платника податку не змінилися, а змінилися лише обов’язкові реквізити, то підстав для заповнення рядка 8.1 чи 16.1 податкової декларації з ПДВ та Розрахунку коригування сум ПДВ до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1) (додаток 1) немає.
Повна:
Відповідно до п.192.1 ст.192 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню.
Згідно з п. 20. Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30.01.2014 за № 185/24962 (далі – Порядок № 10) у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань відповідно до ст. 192 р. V ПКУ постачальник товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної.
Пунктом 3 та п. 4 р. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 13.11.2013 № 678, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.12.2013 за № 2094/24626 збільшення або зменшення обсягів постачання
та відповідно податкових зобов’язань, що здійснюється відповідно до ст. 192 р. V ПКУ відображається у рядку 8.1 податкової декларації з податку на додану вартість (далі - декларація). Коригування згідно зі ст.192 ПКУ обсягів придбання податкового кредиту, який було включено у рядок 10.1 декларації відображається у рядку 16.1 декларації. При заповненні цих рядків обов’язковим є подання (Д1) (додаток 1) до декларації, який заповнюється в розрізі контрагентів та розрахунків коригування до податкових накладних.
Враховуючи викладене, якщо на підставі складеного розрахунку коригування до податкової накладної обсяги постачання товарів/послуг та відповідно сума податкових зобов’язань чи податкового кредиту платника податку не змінилися, а змінилися лише обов’язкові реквізити, то підстав для заповнення рядка 8.1 чи 16.1 декларації та Розрахунку коригування сум ПДВ до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1) (додаток 1) немає.

anastasiya.kr83
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 67 разів
Подякували: 36 разів

Повідомлення anastasiya.kr83 »

Добрый вечер! Подскажите пожалуйста:
есть предоплата за аренду (я - арендодатель), договор разорвали 31.10.2014г. арендатор хочет на эту предоплату корректировку с "-" (у нас вреде уже нет договорных отношений), я настаиваю на выписке корректировки с "-" в момент возврата денег. Кто из нас прав?
Спасибо!

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

anastasiya.kr83 писав:Добрый вечер! Подскажите пожалуйста:
есть предоплата за аренду (я - арендодатель), договор разорвали 31.10.2014г. арендатор хочет на эту предоплату корректировку с "-" (у нас вреде уже нет договорных отношений), я настаиваю на выписке корректировки с "-" в момент возврата денег. Кто из нас прав?
Спасибо!
Скользкий вопрос. Считаю, что Вы правы. Но, если порыться в этой теме, найдете и другое мнение: раз договор разорван, то это уже не предоплата за услуги, значит НДС надо сторнировать. В таком случае не понятно: если это не предоплата, тогда что?
Я бы РК не выписывала, налоговая для Вас наверняка это рассмотрит как занижение обязательств.

anastasiya.kr83
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 67 разів
Подякували: 36 разів

Повідомлення anastasiya.kr83 »

ArinaArina писав:
anastasiya.kr83 писав:Добрый вечер! Подскажите пожалуйста:
Спасибо!
Скользкий вопрос. Считаю, что Вы правы. Но, если порыться в этой теме, найдете и другое мнение: раз договор разорван, то это уже не предоплата за услуги, значит НДС надо сторнировать. В таком случае не понятно: если это не предоплата, тогда что?
Я бы РК не выписывала, налоговая для Вас наверняка это рассмотрит как занижение обязательств.

Может посоветовать арендатору начислить себе НО? Сначала взяли в кредит, потом посчитали как использование не в хоз деятельности

tyss
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 107 разів
Подякували: 21 раз

Повідомлення tyss »

Добрый вечер! Отгрузили товар 20.08.14-выписана НН, оплата 04.09.14. В связи с ростом курса валют цена на товар увеличилась на курсовую разницу и 30.10.14 подписываем доп.соглашение, а 06.11.14 оплатили нам эту разницу. Я выписываю РК на разницу в цене датой доп.соглашения т.е.30.10.14, а бухгалтер покупателя требует 06.11.14. Хочу узнать мнение третьих лиц. Спасибо

Slav1989
ЗнатокЗнаток
Подякували: 7 разів

Повідомлення Slav1989 »

як по мені то 30,10 виписуємо 0-й РК та ПН на збільшену вартість, так як у вас дата зміни умов поставки 30.10. для ПН ця додаткова угода виступить в ролі першої події

tomassa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1103 рази
Подякували: 2360 разів

Повідомлення tomassa »

tyss писав:Добрый вечер! Отгрузили товар 20.08.14-выписана НН, оплата 04.09.14. В связи с ростом курса валют цена на товар увеличилась на курсовую разницу и 30.10.14 подписываем доп.соглашение, а 06.11.14 оплатили нам эту разницу. Я выписываю РК датой доп.соглашения т.е.30.10.14, а бухгалтер покупателя требует 06.11.14. Хочу узнать мнение третьих лиц. Спасибо
Поддерживаю... РК на разницу в цене - и всё...

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”