Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

Inna Medvetska писав:
ArinaArina писав:
Inna Medvetska писав:Як краще поступити:
31.10.14 покупець нам заплатив передоплату в сумі 38000 грн, була виписана ПН.
весь листопад відвантажувався товар по цій передоплаті і + ще товар з відстрочкою. 3.12 покупець погасив борг і знов заплатив передоплату 50000 грн і знов виписана ПН. до сьогодні у нас нічого не купував.
а сьогодні повернув товар, куплений 3.11.
от я тепер думаю: виписувати йому рк і нову податкову чи нічого не виписувати зовсім щоб не путатися потім з цим пдв і не занизити собі випадково пз.
покупець сказав, робіть як вам зручно.
я то і розумію, що перший варіант правильний, але документи в нас виписують менеджери і в мене не завжди є можливість контролю, а потім дуже тяжко виправляти
Вы определитесь с деньгами, которые покупатель заплатил за возвращенный товар. Вы их будете возвращать? Если да - то при возврате денег выпишите РК. Если эти деньги пойдут в счет последующих поставок, то необходимо письмо от покупателя или соглашение о том, что оплату за то-то перенести как оплату за это. Если это еще не отгруженный товар, то при отгрузке делаете нулевой РК - отминусовываете тот товар, который возвращался и вписываете на эту сумму другой товар.
гроші повертатися не будуть однозначно, так як це постійний покупець, то він нам платить на основі договора поставки.
тому поки виписувати нічого не буду, а там видно буде
і ще як правильно розібратися з проводками по цій операції, якщо я рк виписувати не буду
бо програма мані робить сторно проводку Дт 704 кт 6432 на суму пдв.
але ж то мінусувати фактично нічого.
бо щось я зовсім туплю уже

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

Inna Medvetska писав:Як краще поступити:
31.10.14 покупець нам заплатив передоплату в сумі 38000 грн, була виписана ПН.
весь листопад відвантажувався товар по цій передоплаті і + ще товар з відстрочкою. 3.12 покупець погасив борг і знов заплатив передоплату 50000 грн і знов виписана ПН. до сьогодні у нас нічого не купував.
а сьогодні повернув товар, куплений 3.11.
от я тепер думаю: виписувати йому рк і нову податкову чи нічого не виписувати зовсім щоб не путатися потім з цим пдв і не занизити собі випадково пз.
покупець сказав, робіть як вам зручно.
я то і розумію, що перший варіант правильний, але документи в нас виписують менеджери і в мене не завжди є можливість контролю, а потім дуже тяжко виправляти
клієнт сьогодні повернув товар
на сьогодні в вас попередня оплата - сальдо по 681
виписати РК нульове - зміна номенклатури при наступній відгрузці
а проводки робляться через 704 - вирахування доходу
якщо повернення в межах кварталу - виправляю - мінусую 70 рах

NATA888
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 707 разів
Подякували: 353 рази

Повідомлення NATA888 »

Наперед прошу вибачення, можливо питання задавалося но я не можу сформулювати чіткої відповіді для себе #g_cray# щось мої мозги останнім часом (грандіозної перевірки) вже мабуть не сприймають, ось питання:
виписана податкова, та зареєстрована 16.12 на суму 170тис. (сума помилкова)
товар відгружений 16.12. на суму 135тис.
Кількість, номенклатура, код - все правильне, ціна не правильна, ЩО РОБИТИ???

lklklkl
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 25 разів

Повідомлення lklklkl »

Нужно написать письмо в налоговую, что была ошибочно выписана НН и зарегистрированы в едином реестре, чтоб ГНИ ее не учитывала. А потом выписываете правильную с новым номером и регистрируете ее, время еще вроде позволяет зарегистрировать.

Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

lklklkl писав:Нужно написать письмо в налоговую, что была ошибочно выписана НН и зарегистрированы в едином реестре, чтоб ГНИ ее не учитывала. А потом выписываете правильную с новым номером и регистрируете ее, время еще вроде позволяет зарегистрировать.
Да можно и не писать письмо в ГНИ, если они потом зададут вопрос, ответите, что была ошибочно выписана НН.

NATA888
Высший разум
Высший разум

Повідомлення NATA888 »

Тюша писав:
lklklkl писав:Нужно написать письмо в налоговую, что была ошибочно выписана НН и зарегистрированы в едином реестре, чтоб ГНИ ее не учитывала. А потом выписываете правильную с новым номером и регистрируете ее, время еще вроде позволяет зарегистрировать.
Да можно и не писать письмо в ГНИ, если они потом зададут вопрос, ответите, что была ошибочно выписана НН.
тобто, ще раз реєструю таку саму податкову ПРАВИЛЬНУ ????

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

101.20 Чи може бути виключена з Єдиного реєстру помилково сформована податкова накладна?
Коротка та повна відповіді ідентичні:
Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань відображення у податковому обліку з податку на додану вартість звітного періоду податкових накладних, виписаних у попередніх періодах, та формування на їх підставі податкового кредиту, затвердженою наказом ДПС України від 16.02.12 №127, визначено, що якщо показники документа, вказані платником при його реєстрації в Єдиному реєстрі, не відповідають тим, що містяться у податковій накладній, такий документ не може бути виключений з Єдиного реєстру і не може бути підставою для формування податкового кредиту покупцем. При цьому платник має право зареєструвати в Єдиному реєстрі правильно оформлену податкову накладну, яка підлягає включенню до реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та відображенню у деклараціях контрагентів

BORA-BORA
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 36 разів
Подякували: 35 разів

Повідомлення BORA-BORA »

сделайте корректировку нулевую на - снимите не правильное. а на + поставьте то. что вам надо. Я так делала при отгрузке. Когда вернете деньги сделаете еще корректировку на возрат денег

NATA888
Высший разум
Высший разум

Повідомлення NATA888 »

101.20 Чи може бути виключена з Єдиного реєстру помилково сформована податкова накладна?
Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань відображення у податковому обліку з податку на додану вартість звітного періоду податкових накладних, виписаних у попередніх періодах, та формування на їх підставі податкового кредиту, затвердженою наказом ДПС України від 16.02.12 №127, визначено, що якщо показники документа, вказані платником при його реєстрації в Єдиному реєстрі, не відповідають тим, що містяться у податковій накладній, такий документ не може бути виключений з Єдиного реєстру і не може бути підставою для формування податкового кредиту покупцем. При цьому платник має право зареєструвати в Єдиному реєстрі правильно оформлену податкову накладну, яка підлягає включенню до реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та відображенню у деклараціях контрагентів
[/quote]

Реєструється нова податкова накладна ПРАВИЛЬНА, а та яка НЕПРАВИЛЬНА просто не береться до уваги, я все правильно розумію ????#blush#

lklklkl
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 25 разів

Повідомлення lklklkl »

Тюша писав:
Можно и не писать. Но зачем дожидаться пока налоговая начнет задавать вопросы, если можно заранее написать объяснительное письмо.
svitlass писав:Цитата:
А я и не пишу, что налоговая исключит неправильный документ с единого реестра налоговых накладных. Он там останется и будет расхождение между ЕРНН и реестром, который мы подаем вместе с декларацией ндс.

Новая правильная НН регистрируется, а на неправильную просто не обращаете внимания.

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”