Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
NATA888
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 707 разів
Подякували: 353 рази

Повідомлення NATA888 »

BORA-BORA писав:сделайте корректировку нулевую на - снимите не правильное. а на + поставьте то. что вам надо. Я так делала при отгрузке. Когда вернете деньги сделаете еще корректировку на возрат денег
Я думаю що РК виписується в випадках якщо здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за поставкою перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів особі, яка їх надала, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню, а тут просто помилка механічна (задумалася, задивилася)
Тай думаю що та накладна складена з помилкою та зареєстрована, не може бути включеною до ПЗ так і до ПК

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

NATA888 писав:
BORA-BORA писав:сделайте корректировку нулевую на - снимите не правильное. а на + поставьте то. что вам надо. Я так делала при отгрузке. Когда вернете деньги сделаете еще корректировку на возрат денег
Я думаю що РК виписується в випадках якщо здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за поставкою перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів особі, яка їх надала, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню, а тут просто помилка механічна (задумалася, задивилася)
Тай думаю що та накладна складена з помилкою та зареєстрована, не може бути включеною до ПЗ так і до ПК
я думаю, BORA-BORA отвечала на вопрос, который задавала Inna Medvetska о возврате.

NATA888
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 707 разів
Подякували: 353 рази

Повідомлення NATA888 »

101.20 Чи може бути виключена з Єдиного реєстру помилково сформована податкова накладна?
Коротка та повна відповіді ідентичні:
Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань відображення у податковому обліку з податку на додану вартість звітного періоду податкових накладних, виписаних у попередніх періодах, та формування на їх підставі податкового кредиту, затвердженою наказом ДПС України від 16.02.12 №127, визначено, що якщо показники документа, вказані платником при його реєстрації в Єдиному реєстрі, не відповідають тим, що містяться у податковій накладній, такий документ не може бути виключений з Єдиного реєстру і не може бути підставою для формування податкового кредиту покупцем. При цьому платник має право зареєструвати в Єдиному реєстрі правильно оформлену податкову накладну, яка підлягає включенню до реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та відображенню у деклараціях контрагентів
[/quote]

ДОКУМЕНТ НЕ ПРИЙНЯТО.
При необхідності виправте документ та відправте його знову.
Виявлені помилки:
Помилка - податкова накладна для покупця з ІПН хххххххххххх від 16.12.2014, № '8' вже знаходиться в ЄРПН з такими самими реквізитами.
Податкова накладна містить коди УКТЗЕД.#g_cray2#

lklklkl
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 25 разів

Повідомлення lklklkl »

NATA888 писав: ДОКУМЕНТ НЕ ПРИЙНЯТО.
При необхідності виправте документ та відправте його знову.
Виявлені помилки:
Помилка - податкова накладна для покупця з ІПН хххххххххххх від 16.12.2014, № '8' вже знаходиться в ЄРПН з такими самими реквізитами.
Податкова накладна містить коди УКТЗЕД.#g_cray2#
Это Вы, скорее всего, отредактировали старую неправильную НН. А Вам нужно о старой забыть и выписать новую, а именно у которой будет новый номер и правильная цена. Все остальные значения (номенклатура, дата, код УКТ ВЭД и др.) Вы писали, что указали правильно, так что их так и переносите в новую НН.

Aleksandra123
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 51 раз
Подякували: 13 разів

Повідомлення Aleksandra123 »

Подскажите, пожалуйста!
Поступила предоплата за импортный товар от покупателя 12.11.14, НН выписали и зарегистрировали. В связи с ростом курса валют увеличили цену (в договоре с покупателем это предусмотрено), получили остаток оплаты уже по новой цене 17.12.14, 18.12.14 отгрузили товар. Меня интересует какой датой корректировку делать)) Звонила в налоговую, сказали, что датой отгрузки, так как в договоре предусмотрено изменение цены, но я, почему-то не уверена. Очень буду благодарна за помощь!)))

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

Aleksandra123 писав:Подскажите, пожалуйста!
Поступила предоплата за импортный товар от покупателя 12.11.14, НН выписали и зарегистрировали. В связи с ростом курса валют увеличили цену (в договоре с покупателем это предусмотрено), получили остаток оплаты уже по новой цене 17.12.14, 18.12.14 отгрузили товар. Меня интересует какой датой корректировку делать)) Звонила в налоговую, сказали, что датой отгрузки, так как в договоре предусмотрено изменение цены, но я, почему-то не уверена. Очень буду благодарна за помощь!)))
17 отримали доплату в звязку зі зміною ціни - робите РК
18 відгрузка - уже 2-га подія, т.е. третя

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

svitlass писав:
Inna Medvetska писав:Як краще поступити:
31.10.14 покупець нам заплатив передоплату в сумі 38000 грн, була виписана ПН.
весь листопад відвантажувався товар по цій передоплаті і + ще товар з відстрочкою. 3.12 покупець погасив борг і знов заплатив передоплату 50000 грн і знов виписана ПН. до сьогодні у нас нічого не купував.
а сьогодні повернув товар, куплений 3.11.
от я тепер думаю: виписувати йому рк і нову податкову чи нічого не виписувати зовсім щоб не путатися потім з цим пдв і не занизити собі випадково пз.
покупець сказав, робіть як вам зручно.
я то і розумію, що перший варіант правильний, але документи в нас виписують менеджери і в мене не завжди є можливість контролю, а потім дуже тяжко виправляти
клієнт сьогодні повернув товар
на сьогодні в вас попередня оплата - сальдо по 681
виписати РК нульове - зміна номенклатури при наступній відгрузці
а проводки робляться через 704 - вирахування доходу
якщо повернення в межах кварталу - виправляю - мінусую 70 рах
я зрозуміла, що проводки робляться через 704. просто в мене зараз висить сума з мінусом на рахунку 6432 і не закриється вона, поки в мене мій покупець не вибере фактично суму повернення. а я хочу щоб все красивенько закрилося хоч до кінця місяця

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

Inna Medvetska писав:
svitlass писав:
Inna Medvetska писав:Як краще поступити:
31.10.14 покупець нам заплатив передоплату в сумі 38000 грн, була виписана ПН.
весь листопад відвантажувався товар по цій передоплаті і + ще товар з відстрочкою. 3.12 покупець погасив борг і знов заплатив передоплату 50000 грн і знов виписана ПН. до сьогодні у нас нічого не купував.
а сьогодні повернув товар, куплений 3.11.
от я тепер думаю: виписувати йому рк і нову податкову чи нічого не виписувати зовсім щоб не путатися потім з цим пдв і не занизити собі випадково пз.
покупець сказав, робіть як вам зручно.
я то і розумію, що перший варіант правильний, але документи в нас виписують менеджери і в мене не завжди є можливість контролю, а потім дуже тяжко виправляти
клієнт сьогодні повернув товар
на сьогодні в вас попередня оплата - сальдо по 681
виписати РК нульове - зміна номенклатури при наступній відгрузці
а проводки робляться через 704 - вирахування доходу
якщо повернення в межах кварталу - виправляю - мінусую 70 рах
я зрозуміла, що проводки робляться через 704. просто в мене зараз висить сума з мінусом на рахунку 6432 і не закриється вона, поки в мене мій покупець не вибере фактично суму повернення. а я хочу щоб все красивенько закрилося хоч до кінця місяця
щоб все красивенько закрилося
треба в договорі "ведення розрахунків" забивати по обліку ПДВ - по договору в цілому
але так незручно виписувати ПН по рахунках-накладних
зараз ви не реєструєте РК, тому на реєстр вам не вплине.
а мінусова сума на 6432 нагадуватиме про те, що при відвантаженні має бути РК а не ПН

sveta***
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 41 раз
Подякували: 1 раз

Повідомлення sveta*** »

Як правильно виписати РК та ПН на доплату, якщо відбулася зміна ціни договору в сторону збільшення?
Постачальник пропонує в РК вказати суму на яку збільшилась ціна в гр.8, та обсяг, що був вказаний в ПН по передоплаті без змін в гр.9.
І виписати ПН по другій доплаті на суму, що залишиться до загальної суми по новій ціні товару

ВалерияV
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 146 разів
Подякували: 68 разів

Повідомлення ВалерияV »

sveta*** писав:Як правильно виписати РК та ПН на доплату, якщо відбулася зміна ціни договору в сторону збільшення?
Постачальник пропонує в РК вказати суму на яку збільшилась ціна в гр.8, та обсяг, що був вказаний в ПН по передоплаті без змін в гр.9.
І виписати ПН по другій доплаті на суму, що залишиться до загальної суми по новій ціні товару
Постачальнык предлагает правильно. дата корректировки и налоговой на вторую половину товара должна совпадать с датами доплат, отгрузки я так понимаю еще не было.

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”