Корректировка НН (часть 2)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
marina11
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 621 раз
Подякували: 1519 разів

Повідомлення marina11 »

Tasa писав:
marina11 писав:Тобто я зараз на невідомий період часу фактично занижую свої податкові зобов'язання (до фактичного відвантаження)? Кошти то я отримала і не повертаю. Це точно так??? Ох у нас і нормативка.#g_hospita
РК ж ви робите нульовий - ви нічого не занижуєте !
У мене ще немає товару, який я буду відвантажувати. Його ще і постачальникам не замовили, не те що отримати. - я зніму, що писати у +???#g_cray2# #g_cray#

enjulika
УченикУченик
Подякували: 5 разів

Повідомлення enjulika »

Я б попросила в покупця лист тією ж датою, що й повернення товару про заміну номенклатури товару на суму вашого залишку й згодою вважати оплату по попередньому рахунку оплатою цього товару. І тоді нульовий РК з двома строками. Тоді по відвантаженню, якщо не вийдете за межі попередньої оплати нічого вже не виписуєте.

marina11
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення marina11 »

impulsion писав:21.08.2017 року - має бути розрахунок коригування.
Потім датою відвантаження нової продукції або датою повернення коштів виписуєте податкову накладну.
Жодних податкових зобов'язань Ви не занижуєте, підставою для відображення госп. операції в обліку є документ - в даному випадку або це є нова видаткова накладна або платіжне доручення на повернення коштів (бажано ще мати листа від покупця).
Залишок на Кт чи Дт в оборотках в обліку після розрахунку коригування - не є підставою для виписки податкової накладної.
От не розумію я цього. #wall# У мене податкові зобов'язання виникли по першій події - оплаті. Оплата у мене не змінюється. По відвантаженню товару нічого не формувалося, ніякі зобов'язання не виникали. Чому я маю робити РК по поверненню товару? За людською логікою я маю по даті остаточного відвантаження, яке колись буде зробити 0 РК "зміна номенклатури". А от за логікою ДФС????#wall#

marina11
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення marina11 »

enjulika писав:Я б попросила в покупця лист тією ж датою, що й повернення товару про заміну номенклатури товару на суму вашого залишку й згодою вважати оплату по попередньому рахунку оплатою цього товару. І тоді нульовий РК з двома строками. Тоді по відвантаженню, якщо не вийдете за межі попередньої оплати нічого вже не виписуєте.
Я не знаю, якою буде нова номенклатура... У мене 40% товару - штучний, щоразу з новими назвами...

enjulika
УченикУченик

Повідомлення enjulika »

marina11 писав:
enjulika писав:Я б попросила в покупця лист тією ж датою, що й повернення товару про заміну номенклатури товару на суму вашого залишку й згодою вважати оплату по попередньому рахунку оплатою цього товару. І тоді нульовий РК з двома строками. Тоді по відвантаженню, якщо не вийдете за межі попередньої оплати нічого вже не виписуєте.
Я не знаю, якою буде нова номенклатура... У мене 40% товару - штучний, щоразу з новими назвами...

Домовтеся вказати будь-який ваш товар на цю дату і на потрібну суму, коли буде відомо щось конкретніше, або й вже, коли відвантажувати будете, повторіть лист про заміну на конкретне - відвантажте і зробіть ще один нульовий РК на ту дату.

vika23
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 41 раз
Подякували: 332 рази

Повідомлення vika23 »

marina11 писав:
Tasa писав:
marina11 писав:Допоможіть, будь ласка, а то вже мозок "кипить". 30.06 була отримана оплата від покупця за товар, і зроблена ПН. 07.07 цей товар було відвантажено покупцю. 21.08 покупець робить повернення частини товару. Є попередня домовленість, що на суму переплати буде поставлено інший товар (його ще навіть не закупили). Я чекаю відвантаження і потім датою відвантаження роблю 0 РК, чи маю зробити РК 21,08?
От тому не люблю цієї мороки (((
Робити треба датою повернення вам частини товар, тобто 21.08
Тобто я зараз на невідомий період часу фактично занижую свої податкові зобов'язання (до фактичного відвантаження)? Кошти то я отримала і не повертаю. Це точно так??? Ох у нас і нормативка.#g_hospita
Лист ДФС від 10.05.2016 № 10328/6/99-99-15-03-02-15

marina11
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення marina11 »

vika23 писав:
Скрытый текст
marina11 писав:
Tasa писав: От тому не люблю цієї мороки (((
Робити треба датою повернення вам частини товар, тобто 21.08
Тобто я зараз на невідомий період часу фактично занижую свої податкові зобов'язання (до фактичного відвантаження)? Кошти то я отримала і не повертаю. Це точно так??? Ох у нас і нормативка.#g_hospita

Дякую. Судячи з цього листа я взагалі маю виписати РК з -, реєструє покупець і нову ПН з товаром, назви якого я не знаю... І термін у мене 3 дні...#wall#

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1935 разів
Подякували: 6628 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

marina11 писав:
Скрытый текст
vika23 писав:
Скрытый текст
marina11 писав: Тобто я зараз на невідомий період часу фактично занижую свої податкові зобов'язання (до фактичного відвантаження)? Кошти то я отримала і не повертаю. Це точно так??? Ох у нас і нормативка.#g_hospita
Дякую. Судячи з цього листа я взагалі маю виписати РК з -, реєструє покупець і нову ПН з товаром, назви якого я не знаю... І термін у мене 3 дні...#wall#
Ви можете повернути кошти.

vika23
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 41 раз
Подякували: 332 рази

Повідомлення vika23 »

Tasa писав:
marina11 писав:
Скрытый текст
vika23 писав:
Скрытый текст
Ви можете повернути кошти.
Вы можете выписать н/н на ЛЮБОЙ товар, это же п/о. Хоть на такой же как возвращаете. А по отгрузке сделать нулевой Р/К.

enjulika
УченикУченик

Повідомлення enjulika »

marina11 писав: Дякую. Судячи з цього листа я взагалі маю виписати РК з -, реєструє покупець і нову ПН з товаром, назви якого я не знаю... І термін у мене 3 дні...#wall#
Вирішувати Вам - листи ДФС - не закон, головне щоб не було заниження зобов'язань).

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”