=Налоговая накладная=

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
cemafor
Гений
Гений
Дякував (ла): 152 рази
Подякували: 10 разів

Повідомлення cemafor »

т.е. полностью обнулить неправильную нн сегодняшней датой и правильную нн датой предоплаты?

Капитошка
УченикУченик

Повідомлення Капитошка »

Помогите начинающему плательщику НДС #help# , с 01.04.2015г перехожу на НДС, я на едином налоге 3 группа, ФЛП. С чего начать, может посоветуете, где почитать? Работаю в перевозках грузов. Где взять электронный счет для перечисления ПДВ, как регистрировать накладные и где? #wall# Накладные регистрируются только выписанные или и полученные? #wall# Какой строк их регистрации? Всем спасибо за помощь!!!!

karmen2011
Гений
Гений
Дякував (ла): 676 разів
Подякували: 178 разів

Повідомлення karmen2011 »

Подскажите пожалуйста очень срочно .были выписаны и зарегистрированы НН покупателю в феврале и марте .а теперь оказалось .что был заключен новый договор еще 30 января .а об этом узнала только сегодня и в НН был указан старый номер договора .Как теперь все это исправить?

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

karmen2011 писав:Подскажите пожалуйста очень срочно .были выписаны и зарегистрированы НН покупателю в феврале и марте .а теперь оказалось .что был заключен новый договор еще 30 января .а об этом узнала только сегодня и в НН был указан старый номер договора .Как теперь все это исправить?
дата и номер договора не явл. обязательными реквизитами. Если контрагент слишком упрямый, то только РК к старым НН

JIS
Гений
Гений
Дякував (ла): 104 рази
Подякували: 84 рази

Повідомлення JIS »

Люлик писав:
karmen2011 писав:Подскажите пожалуйста очень срочно .были выписаны и зарегистрированы НН покупателю в феврале и марте .а теперь оказалось .что был заключен новый договор еще 30 января .а об этом узнала только сегодня и в НН был указан старый номер договора .Как теперь все это исправить?
дата и номер договора не явл. обязательными реквизитами. Если контрагент слишком упрямый, то только РК к старым НН
Отсутствие номера и даты договора или их несоответствие. Суды отмечают, что номер и дата гражданско-правового договора должны указываться в НН, поскольку в противном случае нарушается установленная форма налоговой накладной.

Однако номер и дата договора не названы в числе обязательных реквизитов НН. Поэтому их отсутствие или неправильное заполнение должно рассматриваться как отдельный недостаток, который не должен приводить к признанию НН
недействительной:

Извлечение из постановления ВАСУ от 17.07.2013 г. № К/800/7790/13 (регистрационный номер в ЕРСР — 32504447)

дата и номер договора, которым опосредствуется соответствующая хозяйственная операция, должны указываться в налоговой накладной, поскольку при отсутствии соответствующего элемента нарушается установленная
форма такой накладной.

В то же время, с учетом того обстоятельства, что номер и дата договора не относятся к обязательным реквизитам налоговой накладной, а также того, что их отсутствие или неправильное указание само собой не приводят к невозможности идентификации факта и содержания хозяйственной операции (при условии надлежащего заполнения других реквизитов налоговой накладной), ошибочное указание в налоговой накладной неправильных даты и номера договора должно рассматриваться как отдельный недостаток налоговой накладной, что не приводит к потере ею статуса надлежащего налогового документа.

Аналогичные выводы содержатся и в постановлении Харьковского окружного административного суда от 27.02.2014 г. по делу № 820/588/14 (регистрационный номер в ЕРСР — 37437145), постановлении Одесского окружного административного суда от 04.11.2013 г. по делу № 815/6507/13а (регистрационный номер в ЕРСР — 34627274).

http://id.factor.ua/articles/nalogovy-j ... -praktika/

Ирушкин
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення Ирушкин »

Добрый день! Подскажите, пожалуйста, как правильно указать "форма проведених розрахунків" в итоговой НН, если есть оплата и наличными и кредитками? Я выписываю одну НН и Форма проведених розрахунків " Готівка; картки платіжної системи"
А сейчас засомневалась, правильно ли я делаю?

Оксана_211
ЗнатокЗнаток
Подякували: 6 разів

Повідомлення Оксана_211 »

Доброго дня.

Підкажіть, як правильно вчинити у такій ситуації:
Постачальник зареєтрував ПН вказавши, що ми неплатники ПДВ (тип причини 02), проте всі наші реквізити (найменування, ІПН, адреса) вказані вірно. Після виявлення помилки була виписана правильна ПН і розрахунок коригування до помилкової ПН, який надіслали мені для реєстрації. Чи повинна я реєструвати цей розрахунок коригування, якщо у помилковій ПН вказано, що я неплатник ПДВ?

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

Оксана_211 писав:Доброго дня.

Підкажіть, як правильно вчинити у такій ситуації:
Постачальник зареєтрував ПН вказавши, що ми неплатники ПДВ (тип причини 02), проте всі наші реквізити (найменування, ІПН, адреса) вказані вірно. Після виявлення помилки була виписана правильна ПН і розрахунок коригування до помилкової ПН, який надіслали мені для реєстрації. Чи повинна я реєструвати цей розрахунок коригування, якщо у помилковій ПН вказано, що я неплатник ПДВ?
Думаю, що так, якщо ваш ІПН вказаний там.

У мене теж питання: купили товар у постачальника, без укладеного договору,постачальник у ПН де вид договору залишив пусту клітинку. Чи правомірно це?
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

Natalenna писав:У мене теж питання: купили товар у постачальника, без укладеного договору,постачальник у ПН де вид договору залишив пусту клітинку. Чи правомірно це?
http://zir.minrd.gov.ua/main/bz/view/?src=ques
101.19
Який вид договору, дату та номер необхідно зазначати у графі «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної у разі постачання товарів/послуг за усною домовленістю сторін?
Повна:
Підпунктом «и» п.201.1 ст.201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI (далі – ПКУ) передбачено обов’язкове заповнення рядка «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної.
У разі укладання договорів в письмовій формі в податковій накладній за операцією, на яку виписується податкова накладна, проставляються вид цивільно-правового договору згідно з Цивільним кодексом України від 16 січня 2003 року №435-IV із змінами та доповненнями (далі – ЦКУ) (наприклад: договір купівлі – продажу, міни, підряду, надання послуг, перевезення тощо), а також дата складання договору та його номер.
Відповідно до ст.207 ЦКУ правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо його зміст зафіксований в одному або кількох документах, у листах, телеграмах, якими обмінялися сторони.
Згідно з ст.9 Закону України від 16 липня 1999 року №996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» із змінами та доповненнями первинні та зведені облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов’язкові реквізити:
назву документа (форми);
дату і місце складання;
назву підприємства, від імені якого складено документ;
зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції;
посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення;
особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.
Рахунок – фактура за своїм призначенням не відповідає ознакам первинного документа (оскільки ним не фіксується будь-яка господарська операція, розпорядження або дозвіл на проведення господарської операції), а носить лише інформаційний характер.
Тобто, форма рахунку – фактури не містить можливості визначення змісту правочину (купівлі – продажу, надання послуг, перевезення тощо) та не визначає вид договірних зобов’язань.
Отже, за відсутності документа, що фіксує зміст правочину, вважається, що такий правочин вчинено усно. У разі наявності рахунку - фактури або іншого документа, що підтверджує вчинення усного правочину, в графі «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної робиться відповідний запис та вказується документ, на підставі якого здійснено операцію, його дата і номер (наприклад: Усний договір купівлі - продажу, рахунок – фактура від _ №).

SSV
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 76 разів
Подякували: 107 разів

Повідомлення SSV »

добрый день всем!
нужна помощь коллективного разума))
ситуация: в июле 2014г. в один день зашла предоплата за товар от одного неплательщика ндс (73 000 грн) и ошибочно перечисленные средства (54 000 грн. - потом вернули обратно).
НН по ошибке выписана на всю сумму 127 000 грн.
В марте неплательщик возвращает товар на 73 000 грн. (деньги ему вернули). Сделаем РК на возврат.
Как теперь снять 54 000 ?
Спасибо!

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”