Регистрация налоговых накладных в ЕРНН (Часть 2)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Spok
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 428 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Spok »

Natalenna писав:Колеги! Я тільки що таке почула від постачальника...
Є рахунок на 9000.
03.05 була попередня оплата 5000
11.05 відгрузка повністю.
постачальник реєструє ПН на 9000 03.05. Дзвоню їй. Так як багато часу ще до 31.05, прошу коригування на мінус і 2 податкові.
Вона мені видає, що зараз відбулися останні зміни і потрібно щоб податкова накладна повністю відповідала номенклатурі, тому вона мені зніме неправильну податкову, випише на 5000 03.05, потім її зніме і випише нову на відгрузку на повну суму. Я щось пропустила????
Это в раздел бухгалтера по 200грн.

Dfcbkbcf
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 773 рази
Подякували: 1426 разів

Повідомлення Dfcbkbcf »

Natalenna писав:Колеги! Я тільки що таке почула від постачальника...
Є рахунок на 9000.
03.05 була попередня оплата 5000
11.05 відгрузка повністю.
постачальник реєструє ПН на 9000 03.05. Дзвоню їй. Так як багато часу ще до 31.05, прошу коригування на мінус і 2 податкові.
Вона мені видає, що зараз відбулися останні зміни і потрібно щоб податкова накладна повністю відповідала номенклатурі, тому вона мені зніме неправильну податкову, випише на 5000 03.05, потім її зніме і випише нову на відгрузку на повну суму. Я щось пропустила????
что-то она явно намудрила слишком
1. нужно было НН от 03.05 на 5000, если номенклатура не та, то тем же 03.05 РК=0 на правильную номенклатуру, потом 11.05 НН на отгрузку
2. или НН от 03.05 на 5000, датой отгрузки РК=0 к НН на правильную номенклатуру +НН по отгрузке

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

Я вже і на Гарячу лінію дзвонила, мене слухали так ніби я з дурдому втікла... Ще раз говорила з бухгалтером постачальника, тепер вона не може показати у податковій накладній на аванс кількість (штуки) частково, бо "вона не може продати часткову кількість".
Це напевно занадто мудрий бухгалтер для мене...
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Вика23
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 44 рази
Подякували: 949 разів

Повідомлення Вика23 »

я со всеми вышеписавшими ораторами совсем не согласна. И не было никаких изменений. Я всегда так выписывала налоговые:
1. НН на предоплату.
2. РК на всю сумму предоплаты с минусом
3. НН на всю отгрузку.
начала работать так с крупным покупателем. Они именно так просили выписывать доки. С тех пор всем так делаю. Никто не возмущается

g.let
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 375 разів

Повідомлення g.let »

Natalenna писав:Я вже і на Гарячу лінію дзвонила, мене слухали так ніби я з дурдому втікла... Ще раз говорила з бухгалтером постачальника, тепер вона не може показати у податковій накладній на аванс кількість (штуки) частково, бо "вона не може продати часткову кількість".
мммда
а за то, что подобные мудрости отнимают время и нервы, надо наказывать #hunter#
за этот промежуток, что вы с ней "воюете", сколько полезного можно было сделать! при этом оставаясь в хорошем расположении духа
так нет же, она сама ниххххрена, пардон, не понимает, и вас заставила искать черную кошку в темноте #aggr#

Dfcbkbcf
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 773 рази
Подякували: 1426 разів

Повідомлення Dfcbkbcf »

Natalenna писав:Я вже і на Гарячу лінію дзвонила, мене слухали так ніби я з дурдому втікла... Ще раз говорила з бухгалтером постачальника, тепер вона не може показати у податковій накладній на аванс кількість (штуки) частково, бо "вона не може продати часткову кількість".
#blush# а откуда у ее такие убеждения что по предоплате уже прошла реализация??? и там должна быть целая единица???
пускай отгружают Вам 03.05 и закрывайте вопрос...

g.let
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 375 разів

Повідомлення g.let »

Вика23 писав:я со всеми вышеписавшими ораторами совсем не согласна. И не было никаких изменений. Я всегда так выписывала налоговые:
1. НН на предоплату.
3. НН на всю отгрузку.
начала работать так с крупным покупателем. Они именно так просили выписывать доки. С тех пор всем так делаю. Никто не возмущается
на мой взгляд это не совсем верно
вы же предоплату не возвращаете
если необходимо изменить номенклатуру, то РК
а если номенклатура та же, то НН на остаток товара при отгрузке

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

Вика23 писав:я со всеми вышеписавшими ораторами совсем не согласна. И не было никаких изменений. Я всегда так выписывала налоговые:
1. НН на предоплату.
3. НН на всю отгрузку.
А на основі чого Ви так робите?
У ст. 187.1 ПКУ такого нема
187.1 ПКУ
187.1. Датою виникнення податкових зобов'язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

а) дата зарахування коштів від покупця/замовника на банківський рахунок платника податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, а в разі постачання товарів/послуг за готівку - дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої - дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку;

б) дата відвантаження товарів, а в разі експорту товарів - дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформлена відповідно до вимог митного законодавства, а для послуг - дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг платником податку.

За операціями з виконання підрядних будівельних робіт суб'єкти підприємницької діяльності можуть застосовувати касовий метод податкового обліку відповідно до підпункту 14.1.266 пункту 14.1 статті 14 цього Кодексу.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

АЛЮШКА
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 250 разів
Подякували: 775 разів

Повідомлення АЛЮШКА »

g.let писав:
мммда
а за то, что подобные мудрости отнимают время и нервы, надо наказывать #hunter#
за этот промежуток, что вы с ней "воюете", сколько полезного можно было сделать! при этом оставаясь в хорошем расположении духа
так нет же, она сама ниххххрена, пардон, не понимает, и вас заставила искать черную кошку в темноте #aggr#
Согласна на 100%.
Бред...как выдумают себе в голове изменения в законодательстве#g_crazy# Настаивайте на своем! Две налоговых на предоплату, затем на отгрузку и точка.

АЛЮШКА
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 250 разів
Подякували: 775 разів

Повідомлення АЛЮШКА »

Natalenna писав:
1. НН на предоплату.
3. НН на всю отгрузку.
А на основі чого Ви так робите?
У ст. 187.1 ПКУ такого нема
187.1 ПКУ
187.1. Датою виникнення податкових зобов'язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

а) дата зарахування коштів від покупця/замовника на банківський рахунок платника податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, а в разі постачання товарів/послуг за готівку - дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої - дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку;

б) дата відвантаження товарів, а в разі експорту товарів - дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформлена відповідно до вимог митного законодавства, а для послуг - дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг платником податку.

За операціями з виконання підрядних будівельних робіт суб'єкти підприємницької діяльності можуть застосовувати касовий метод податкового обліку відповідно до підпункту 14.1.266 пункту 14.1 статті 14 цього Кодексу.
Тоже интересно???

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”