мне контрагент сказал, что это моя проблема, звоните в медок и выясняйте#wall#Ксенія писав:Я так і зробила, але податкова не приймає РК з мінусом, от сиджу і жду від контрика відповідь. І коли вже це покращення закінчиться ?#wall#Любознательная писав:Я бы (как продавец) выписала РК на минус, "убив" таким образом всю НН.Ксенія писав:Добрий день, допоможіть будь ласка!!! Виписала покупцю 21.01.15 р податкову накладну, зареєструвала. А сьогодні виявилось неправильно поставила № договору і від якого числа цей договір.Як зробити коректировку і хто повинен її робити я чи покупець.? Допоможіть будь ласка, срочно!!!!!!!!
И выписала новую правильную НН той же датой, но с новым номером.
Корректировка НН
-
- Оракул
- Дякував (ла): 110 разів
- Подякували: 18 разів
-
- Оракул
мне контрагент сказал, что это моя проблема, звоните в медок и выясняйте#wall#wasilissa писав:
сказали отправить им повторно нн, которую они отклонили, сижу жду пока получат, отправила полчаса назад, ни ответа ни привета, у них ее нет
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 82 рази
- Подякували: 2407 разів
Я тут проанализировала и получается, что приказ Минфина еще не учитывал положения постановления Кабмина.koty писав:накатила 26-е обновление и уже только контрагентуwasilissa писав:а как уходит в ДП С? у меня даже не спрашивает, только контрагенту можно отправить..koty писав:У меня все отлично отправляется В ДФС, но ДФС отказывает - "Увага! Розрахунок коригування до податкової накладної з негативною сумою коригування податкового зобов'язання повинний бути підписаний двома комплектами підписів - продавця і покупця."
Мотив- поставили фильтр по 01.02.2015....
А по положениям постановления Кабмина на минус, если НДС более 10.000 и НН выписана именно плательщику НДС, то минусовой РК - ТЕПЕРЬ только через покупателя.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА 30 січня 2015 р. № 20 "Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних"
<...>
2. Пункти 3 і 4 викласти в такій редакції:
“3. Реєстрації підлягають податкові накладні та/або розрахунки коригування (у тому числі ті, що не видаються отримувачу (покупцю) товарів (послуг) та залишаються у їх постачальника (продавця); складені під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України; складені в межах виконання угод про розподіл продукції; складені за операціями з постачання товарів (послуг), які звільнені від оподаткування) незалежно від суми податку на додану вартість, зазначеної в одній податковій накладній та/або розрахунку коригування.
У разі надання нерезидентом послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, податкова накладна складається та реєструється зареєстрованим на території України платником податку - отримувачем (покупцем) таких послуг.
Розрахунок коригування, складений постачальником (продавцем) товарів (послуг) до податкової накладної, яка видана їх отримувачу (покупцю) - платникові податку, підлягає реєстрації:
постачальником (продавцем), якщо передбачається збільшення суми компенсації вартості товарів (послуг) на користь такого постачальника (продавця) або коригування кількісних та вартісних показників у підсумку не змінює суми компенсації;
отримувачем (покупцем), якщо передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів (послуг) на користь їх постачальника (продавця).
Розрахунок коригування, складений платником податку до податкових накладних, які не видаються отримувачу (покупцю) товарів (послуг), а також складених під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України, підлягають реєстрації таким платником податку.
4. Розрахунок коригування до податкової накладної, складеної до 1 лютого 2015 р. та відомості якої не підлягали внесенню до Реєстру у зв’язку з недосягненням суми, визначеної пунктом 11 підрозділу 2 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України, підлягає реєстрації після реєстрації такої накладної.
Для цього постачальник (продавець) товарів (послуг) повинен протягом доби зареєструвати податкову накладну (незалежно від дати її складення з урахуванням строків давності, встановлених статтею 102 зазначеного Кодексу) та розрахунок коригування до неї.”.
Получается, что постановление Кабмина ужесточило требования...
-
- Светоч Мысли
По постановлению Кабмина этот минусовой РК - надо пропускать через покупателя...Ксенія писав:Я так і зробила, але податкова не приймає РК з мінусом, от сиджу і жду від контрика відповідь. І коли вже це покращення закінчиться ?#wall#Любознательная писав:Я бы (как продавец) выписала РК на минус, "убив" таким образом всю НН.Ксенія писав:Добрий день, допоможіть будь ласка!!! Виписала покупцю 21.01.15 р податкову накладну, зареєструвала. А сьогодні виявилось неправильно поставила № договору і від якого числа цей договір.Як зробити коректировку і хто повинен її робити я чи покупець.? Допоможіть будь ласка, срочно!!!!!!!!
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 2263 рази
- Подякували: 1729 разів
Что бы РК с (-) пропустить через покупателя у него(покупателя) должен быть НК зарегистрированный, а у него его нет????Любознательная писав:По постановлению Кабмина этот минусовой РК - надо пропускать через покупателя...Ксенія писав:Я так і зробила, але податкова не приймає РК з мінусом, от сиджу і жду від контрика відповідь. І коли вже це покращення закінчиться ?#wall#Любознательная писав: Я бы (как продавец) выписала РК на минус, "убив" таким образом всю НН.
Господи! Это они не от вредности, а по слабоумию...
Уже и Хомутынника нет , и моего "друга" Клименко нет, а слабоумие в госорганах остается неизменным и даже имеет тенденцию к ухудшению
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 11443 рази
- Подякували: 8955 разів
Нет, нельзя "хоть каждый день начинать с 1".wasilissa писав:нумерацию как таковую отменили, можно хоть каждый день начинать с 1Ljahoff писав: А с номерами как получается они уже будут не п/п.Все НН выписанные 22,01 были от №20 до №25,
а новая НН после Рк №76 и это нормально?
Нумерацию отменили, но номера НН в одном периоде НЕ должны дублироваться.
То есть, в одном месяце не может быть две НН под одним номером.
-
- Светоч Мысли
Если я правильно поняла, то покупатель как-то там накладывает свои подписи на РК, потом вроде отправляет обратно поставщику и поставщик с кучей подписей (своих и покупателя) уже отправляет в ЕРНН.koty писав:Что бы РК с (-) пропустить через покупателя у него(покупателя) должен быть НК зарегистрированный, а у него его нет????Любознательная писав:По постановлению Кабмина этот минусовой РК - надо пропускать через покупателя...Ксенія писав: Я так і зробила, але податкова не приймає РК з мінусом, от сиджу і жду від контрика відповідь. І коли вже це покращення закінчиться ?#wall#
Уже и Хомутынника нет , и моего "друга" Клименко нет, а слабоумие в госорганах остается неизменным и даже имеет тенденцию к ухудшению
Я могу и ошибаться, но из прочитанных постов бухгалтеров, вроде такую методику вычитывала.
Хотя были и другие посты, что покупателю самому удалось зарегить присланный продавцом РК .
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 2263 рази
- Подякували: 1729 разів
Я уже по всякому пробовалаЛюбознательная писав:Если я правильно поняла, то покупатель как-то там накладывает свои подписи на РК, потом вроде отправляет обратно поставщику и поставщик с кучей подписей (своих и покупателя) уже отправляет в ЕРНН.koty писав:Что бы РК с (-) пропустить через покупателя у него(покупателя) должен быть НК зарегистрированный, а у него его нет????Любознательная писав: По постановлению Кабмина этот минусовой РК - надо пропускать через покупателя...
Я могу и ошибаться, но из прочитанных постов бухгалтеров, вроде такую методику вычитывала.
Хотя были и другие посты, что покупателю самому удалось зарегить присланный продавцом РК .
Виявлені помилки:
Невідповідність ЄДРПОУ сертифікату і транспортного заголовка - з сертифікату: 'покупатель', із заголовка: 'поставщик'.
Сертифікат: № '2cd508', видавець: 'UA-36865753-02' 'ТОВ "Центр сертифікації ключів "Україна"', найменування: 'ТОВ "покупатель"'.
Відправник: Єдине вікно подання електронної звітності 'ДФС України', версія 2.2.5.19
Этим они сообщили что регистрацию должен совершить поставщик, а не покупатель....
-
- Оракул
вопрос что наазвать периодом?день неделя, месяц... Нам так на семинаре сказали, понятно, что так никто не делает, просто они наверное имели в виду, что н идет СПЛОШНАЯ нумерация.. может быть 1,2,3,4,10,5,6, и т.д.Любослава писав:Нет, нельзя "хоть каждый день начинать с 1".wasilissa писав:нумерацию как таковую отменили, можно хоть каждый день начинать с 1Ljahoff писав: А с номерами как получается они уже будут не п/п.Все НН выписанные 22,01 были от №20 до №25,
а новая НН после Рк №76 и это нормально?
Нумерацию отменили, но номера НН в одном периоде НЕ должны дублироваться.
То есть, в одном месяце не может быть две НН под одним номером.
-
- Оракул
это было в прошлом месяце, да, давно и неправда.вопрос в том, что если покупатель отклонил мою НН, то и корректировку он не подпишетЛюбознательная писав:Если я правильно поняла, то покупатель как-то там накладывает свои подписи на РК, потом вроде отправляет обратно поставщику и поставщик с кучей подписей (своих и покупателя) уже отправляет в ЕРНН.koty писав:Что бы РК с (-) пропустить через покупателя у него(покупателя) должен быть НК зарегистрированный, а у него его нет????Любознательная писав: По постановлению Кабмина этот минусовой РК - надо пропускать через покупателя...