Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
wasilissa
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 110 разів
Подякували: 18 разів

Повідомлення wasilissa »

Ксенія писав:
Любознательная писав:
Ксенія писав:Добрий день, допоможіть будь ласка!!! Виписала покупцю 21.01.15 р податкову накладну, зареєструвала. А сьогодні виявилось неправильно поставила № договору і від якого числа цей договір.Як зробити коректировку і хто повинен її робити я чи покупець.? Допоможіть будь ласка, срочно!!!!!!!!
Я бы (как продавец) выписала РК на минус, "убив" таким образом всю НН.
И выписала новую правильную НН той же датой, но с новым номером.
Я так і зробила, але податкова не приймає РК з мінусом, от сиджу і жду від контрика відповідь. І коли вже це покращення закінчиться ?#wall#
мне контрагент сказал, что это моя проблема, звоните в медок и выясняйте#wall#

wasilissa
Оракул
Оракул

Повідомлення wasilissa »

wasilissa писав:
мне контрагент сказал, что это моя проблема, звоните в медок и выясняйте#wall#
сказали отправить им повторно нн, которую они отклонили, сижу жду пока получат, отправила полчаса назад, ни ответа ни привета, у них ее нет

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

koty писав:
wasilissa писав:
koty писав:У меня все отлично отправляется В ДФС, но ДФС отказывает - "Увага! Розрахунок коригування до податкової накладної з негативною сумою коригування податкового зобов'язання повинний бути підписаний двома комплектами підписів - продавця і покупця."
Мотив- поставили фильтр по 01.02.2015....
а как уходит в ДП С? у меня даже не спрашивает, только контрагенту можно отправить..
накатила 26-е обновление и уже только контрагенту
Я тут проанализировала и получается, что приказ Минфина еще не учитывал положения постановления Кабмина.
А по положениям постановления Кабмина на минус, если НДС более 10.000 и НН выписана именно плательщику НДС, то минусовой РК - ТЕПЕРЬ только через покупателя.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА 30 січня 2015 р. № 20 "Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних"
<...>
2. Пункти 3 і 4 викласти в такій редакції:
“3. Реєстрації підлягають податкові накладні та/або розрахунки коригування (у тому числі ті, що не видаються отримувачу (покупцю) товарів (послуг) та залишаються у їх постачальника (продавця); складені під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України; складені в межах виконання угод про розподіл продукції; складені за операціями з постачання товарів (послуг), які звільнені від оподаткування) незалежно від суми податку на додану вартість, зазначеної в одній податковій накладній та/або розрахунку коригування.
У разі надання нерезидентом послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, податкова накладна складається та реєструється зареєстрованим на території України платником податку - отримувачем (покупцем) таких послуг.
Розрахунок коригування, складений постачальником (продавцем) товарів (послуг) до податкової накладної, яка видана їх отримувачу (покупцю) - платникові податку, підлягає реєстрації:
постачальником (продавцем), якщо передбачається збільшення суми компенсації вартості товарів (послуг) на користь такого постачальника (продавця) або коригування кількісних та вартісних показників у підсумку не змінює суми компенсації;
отримувачем (покупцем), якщо передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів (послуг) на користь їх постачальника (продавця).
Розрахунок коригування, складений платником податку до податкових накладних, які не видаються отримувачу (покупцю) товарів (послуг), а також складених під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України, підлягають реєстрації таким платником податку.
4. Розрахунок коригування до податкової накладної, складеної до 1 лютого 2015 р. та відомості якої не підлягали внесенню до Реєстру у зв’язку з недосягненням суми, визначеної пунктом 11 підрозділу 2 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України, підлягає реєстрації після реєстрації такої накладної.
Для цього постачальник (продавець) товарів (послуг) повинен протягом доби зареєструвати податкову накладну (незалежно від дати її складення з урахуванням строків давності, встановлених статтею 102 зазначеного Кодексу) та розрахунок коригування до неї.”.

Получается, что постановление Кабмина ужесточило требования...

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Ксенія писав:
Любознательная писав:
Ксенія писав:Добрий день, допоможіть будь ласка!!! Виписала покупцю 21.01.15 р податкову накладну, зареєструвала. А сьогодні виявилось неправильно поставила № договору і від якого числа цей договір.Як зробити коректировку і хто повинен її робити я чи покупець.? Допоможіть будь ласка, срочно!!!!!!!!
Я бы (как продавец) выписала РК на минус, "убив" таким образом всю НН.
Я так і зробила, але податкова не приймає РК з мінусом, от сиджу і жду від контрика відповідь. І коли вже це покращення закінчиться ?#wall#
По постановлению Кабмина этот минусовой РК - надо пропускать через покупателя...

koty
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2263 рази
Подякували: 1729 разів

Повідомлення koty »

Любознательная писав:
Ксенія писав:
Любознательная писав: Я бы (как продавец) выписала РК на минус, "убив" таким образом всю НН.
По постановлению Кабмина этот минусовой РК - надо пропускать через покупателя...
Что бы РК с (-) пропустить через покупателя у него(покупателя) должен быть НК зарегистрированный, а у него его нет????
Господи! Это они не от вредности, а по слабоумию...
Уже и Хомутынника нет , и моего "друга" Клименко нет, а слабоумие в госорганах остается неизменным и даже имеет тенденцию к ухудшению

Любослава
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 11443 рази
Подякували: 8955 разів

Повідомлення Любослава »

wasilissa писав:
Ljahoff писав: А с номерами как получается они уже будут не п/п.Все НН выписанные 22,01 были от №20 до №25,
а новая НН после Рк №76 и это нормально?
нумерацию как таковую отменили, можно хоть каждый день начинать с 1
Нет, нельзя "хоть каждый день начинать с 1".
Нумерацию отменили, но номера НН в одном периоде НЕ должны дублироваться.
То есть, в одном месяце не может быть две НН под одним номером.

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли

koty писав:
Любознательная писав:
Ксенія писав: Я так і зробила, але податкова не приймає РК з мінусом, от сиджу і жду від контрика відповідь. І коли вже це покращення закінчиться ?#wall#
Что бы РК с (-) пропустить через покупателя у него(покупателя) должен быть НК зарегистрированный, а у него его нет????
Уже и Хомутынника нет , и моего "друга" Клименко нет, а слабоумие в госорганах остается неизменным и даже имеет тенденцию к ухудшению
Если я правильно поняла, то покупатель как-то там накладывает свои подписи на РК, потом вроде отправляет обратно поставщику и поставщик с кучей подписей (своих и покупателя) уже отправляет в ЕРНН.
Я могу и ошибаться, но из прочитанных постов бухгалтеров, вроде такую методику вычитывала.

Хотя были и другие посты, что покупателю самому удалось зарегить присланный продавцом РК .

koty
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2263 рази
Подякували: 1729 разів

Повідомлення koty »

Любознательная писав:
koty писав:
Любознательная писав: По постановлению Кабмина этот минусовой РК - надо пропускать через покупателя...
Если я правильно поняла, то покупатель как-то там накладывает свои подписи на РК, потом вроде отправляет обратно поставщику и поставщик с кучей подписей (своих и покупателя) уже отправляет в ЕРНН.
Я могу и ошибаться, но из прочитанных постов бухгалтеров, вроде такую методику вычитывала.

Хотя были и другие посты, что покупателю самому удалось зарегить присланный продавцом РК .
Я уже по всякому пробовала
Виявлені помилки:
Невідповідність ЄДРПОУ сертифікату і транспортного заголовка - з сертифікату: 'покупатель', із заголовка: 'поставщик'.
Сертифікат: № '2cd508', видавець: 'UA-36865753-02' 'ТОВ "Центр сертифікації ключів "Україна"', найменування: 'ТОВ "покупатель"'.
Відправник: Єдине вікно подання електронної звітності 'ДФС України', версія 2.2.5.19
Этим они сообщили что регистрацию должен совершить поставщик, а не покупатель....

wasilissa
Оракул
Оракул

Повідомлення wasilissa »

Любослава писав:
wasilissa писав:
Ljahoff писав: А с номерами как получается они уже будут не п/п.Все НН выписанные 22,01 были от №20 до №25,
а новая НН после Рк №76 и это нормально?
нумерацию как таковую отменили, можно хоть каждый день начинать с 1
Нет, нельзя "хоть каждый день начинать с 1".
Нумерацию отменили, но номера НН в одном периоде НЕ должны дублироваться.
То есть, в одном месяце не может быть две НН под одним номером.
вопрос что наазвать периодом?день неделя, месяц... Нам так на семинаре сказали, понятно, что так никто не делает, просто они наверное имели в виду, что н идет СПЛОШНАЯ нумерация.. может быть 1,2,3,4,10,5,6, и т.д.

wasilissa
Оракул
Оракул

Повідомлення wasilissa »

Любознательная писав:
koty писав:
Любознательная писав: По постановлению Кабмина этот минусовой РК - надо пропускать через покупателя...

это было в прошлом месяце, да, давно и неправда.вопрос в том, что если покупатель отклонил мою НН, то и корректировку он не подпишет

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”