=Налоговая накладная=

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

zxcvbnm писав:
Тюша писав:
zxcvbnm писав:Подскажите пожалуйста, поставщик в налоговой накладной не указал коды уктзед, потом сделал корректировку к налоговой накладной, и в этой корректировке сделал ошибку надо 3214101090, а он указал 3214109090, тоесть ошибка в одной цифре. И бухгалтер поставщика сказала что переделывать уже ничего не будет, так как уже сдала отчет. Как мне быть и как выписывать покупателям товар? с тем неправильным кодом который указан в налоговой поставщика?
А что так уперлась бухгалтер поставщика. Надо ей сделать "0" РК, где одной строкой показать с"-" неправильный код, а второй с"+"-правильный. И такой РК нигде не надо показывать. Я в таких случаях дод.1 не подаю. И на сданный отчет это не повлияет.

Сегодня бухгалтер поставщика прислала второй РК, правильно ли она его сделала: указала код который взяла из первой корректировки (или надо было взять из налоговой накладной) изменение номенклатуры с "-" и правильный код с "+".?
вроде, в НН у Вас кода не было вообще. 1-й РК Вам заполнили так: строка без кода на минус, строка с ошибочным кодом на плюс. Так?
Теперь Вам должны дать РК срока с неправильным кодом на минус, с правильным кодом на плюс.

zxcvbnm
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1723 рази
Подякували: 57 разів

Повідомлення zxcvbnm »

ArinaArina писав:
zxcvbnm писав:
Тюша писав: А что так уперлась бухгалтер поставщика. Надо ей сделать "0" РК, где одной строкой показать с"-" неправильный код, а второй с"+"-правильный. И такой РК нигде не надо показывать. Я в таких случаях дод.1 не подаю. И на сданный отчет это не повлияет.

Сегодня бухгалтер поставщика прислала второй РК, правильно ли она его сделала: указала код который взяла из первой корректировки (или надо было взять из налоговой накладной) изменение номенклатуры с "-" и правильный код с "+".?
вроде, в НН у Вас кода не было вообще. 1-й РК Вам заполнили так: строка без кода на минус, строка с ошибочным кодом на плюс. Так?
Теперь Вам должны дать РК срока с неправильным кодом на минус, с правильным кодом на плюс.

Да, она так и сделала. И еще в налоговой накладной было 5 позиций без уктзед, первая корректировка с "-" без кодов, и с "+" правильные все 5 позиций. А вторая корректировка только 1 позиция которая неправильно указана в первой корректировке с "-" на првильный код с "+". Правильно?

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ

zxcvbnm писав:
ArinaArina писав:
zxcvbnm писав:

Да, она так и сделала. И еще в налоговой накладной было 5 позиций без уктзед, первая корректировка с "-" без кодов, и с "+" правильные все 5 позиций. А вторая корректировка только 1 позиция которая неправильно указана в первой корректировке с "-" на првильный код с "+". Правильно?
правильно. РК - он вносит изменения в НН. Вам 1-й выписали с кодами - после этого считайте, что в НН внесены изменения и все позиция стали с кодами. Одна ошибочная, вот ее и исправили 2-м РК.

Mars
УченикУченик

Повідомлення Mars »

Подскажите, пожалуйста. Арендатор заплатил гарантийный платеж за два месяца в 2014г. в сумме 3000грн. В НН указываем: гарантийный платеж за последние 2 месяца - шт. -1 - 2500 без ндс. Можно ли так выписать НН?
В мае 2015 арендатор сьезжает. За апрель и за часть мая я уже нн не выписываю, так как это последние месяцы аренды, только акты (на сумму 2000грн). Могу ли я оставшуюся сумму гарантийного платежа засчитать в долг за аренду за март 2015? В марте акт и нн были выписаны на сумму 1500 ( в нн указывали: оренда помещения кв.м 30 по 50грн). Тоесть я должна сделать корректировку к НН за март 2015 на сумму 1000грн. Правильны ли мои действия? Что я должна указать в корректировке?

feoklena
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 830 разів
Подякували: 607 разів

Повідомлення feoklena »

feoklena писав:Подскажите, давно не было ситуации, когда на остаток в банке начисляется %. Это как-то показывается в декларации и не надо ли случайно на этот % делать налоговую накладную?
Поднимаю вопрос.

Manny
Гений
Гений
Дякував (ла): 44 рази
Подякували: 129 разів

Повідомлення Manny »

feoklena писав:
feoklena писав:Подскажите, давно не было ситуации, когда на остаток в банке начисляется %. Это как-то показывается в декларации и не надо ли случайно на этот % делать налоговую накладную?
Поднимаю вопрос.
101.23. Чи оподатковуються ПДВ кошти, що надходять платникам податку від банків як плата за середньоденними залишками на поточних рахунках, та чи відображаються зазначені суми у податковій декларації з ПДВ?
Коротка:
Кошти, що надходять платникам податку від банків як плата за середньоденними залишками на поточних рахунках, не підпадають під операції з постачання товарів/послуг.
Тобто, у разі надходження таких коштів у платника податку об’єкта оподаткування ПДВ не виникає та такі кошти не підлягають відображенню у податковій декларації з ПДВ.
Повна:
Відповідно до пп. «а» та «б» п. 185.1 ст. 185 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку, зокрема, з постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ, та операції з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ.
Поняття «постачання послуг» та «постачання товарів» визначені відповідно у пп. 14.1.185 та пп. 14.1.191 п. 14.1 ст. 14 р. І ПКУ.
Виходячи із зазначених понять, кошти, що надходять платникам податку від банків як плата за середньоденними залишками на поточних рахунках, не підпадають під операції з постачання товарів/послуг.
Тобто, у разі надходження таких коштів у платника податку об’єкта оподаткування ПДВ не виникає та такі кошти не підлягають відображенню у податковій декларації з ПДВ.

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

Добрий день! У мене виникла проблема. Маю договір поставки товарів на велику суму. Після відписання договору всю суму поставки нам оплатили, як аванс. Всіх матеріалів ще нема у наявності, є тільки додаток-специфікація до договору з переліком, звичайно, без кодів УКТЗЕД. 15 днів все спливають, потрібно реєструвати. Не знаю, чи правильно буде зробити так:
1. Зареєструвати зараз так, як є у специфікації, з поправкою на те, що вже куплено.
2. Коли перелік матеріалів буде вже точний, зробити зміни до договору із уточненою специфікацією і на основі змін зареєструвати розрахунок-коригування?
Хелп-хелп. Там суми ого-го і такі ж штрафи у договорі прописані.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ

Natalenna писав:Добрий день! У мене виникла проблема. Маю договір поставки товарів на велику суму. Після відписання договору всю суму поставки нам оплатили, як аванс. Всіх матеріалів ще нема у наявності, є тільки додаток-специфікація до договору з переліком, звичайно, без кодів УКТЗЕД. 15 днів все спливають, потрібно реєструвати. Не знаю, чи правильно буде зробити так:
1. Зареєструвати зараз так, як є у специфікації, з поправкою на те, що вже куплено.
2. Коли перелік матеріалів буде вже точний, зробити зміни до договору із уточненою специфікацією і на основі змін зареєструвати розрахунок-коригування?
так, це єдиний для Вас варіант. у нас теж так було: по авансу ставили один код, а по реалізації робили РК

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

ArinaArina писав:
Natalenna писав:Добрий день! У мене виникла проблема. Маю договір поставки товарів на велику суму. Після відписання договору всю суму поставки нам оплатили, як аванс. Всіх матеріалів ще нема у наявності, є тільки додаток-специфікація до договору з переліком, звичайно, без кодів УКТЗЕД. 15 днів все спливають, потрібно реєструвати. Не знаю, чи правильно буде зробити так:
так, це єдиний для Вас варіант. у нас теж так було: по авансу ставили один код, а по реалізації робили РК
просто по реалізації чи робили зміни до договору?
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ

Natalenna писав:
ArinaArina писав:
просто по реалізації чи робили зміни до договору?
у нас в договорі ніяких кодів не було, тому робили по реалізації

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”