Корректировка НН
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 195 разів
- Подякували: 15 разів
Знайшла за січень 2 податкові накладні, де помилка в сумах (одна з них оплачена вже згідно видаткової, а в податковій - більша сума). Можу я сьогоднішнім числом зробити коригування, причину вказати - зміни ціни чи як це правильно? Не стикалась з коригуванням

-
- Профи
- Дякував (ла): 23 рази
- Подякували: 7 разів
Подскажите, пожалуйста, у кого получучалось зарегистрировать корректировку в поле шт. я ставлю 3 знака после запятой и ОПЗ выдает ошибку. Был авансовый платеж, поменялась цена и выйти на сумму предоплаты без этих трех знаков после запятой никак нельзя... чтобы сошлась сумма предоплаты. НН я зарегистрировала в 11.2014. Коректировку делаю я или покупатель?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 78 разів
- Подякували: 146 разів
корегування робете ви і знаків після коми ставите 2, а потім в ручну корегуєте суми на копійки до потрібних вам.Viktiriya писав:Подскажите, пожалуйста, у кого получучалось зарегистрировать корректировку в поле шт. я ставлю 3 знака после запятой и ОПЗ выдает ошибку. Был авансовый платеж, поменялась цена и выйти на сумму предоплаты без этих трех знаков после запятой никак нельзя... чтобы сошлась сумма предоплаты. НН я зарегистрировала в 11.2014. Коректировку делаю я или покупатель?
по іншому ніяк.
-
- Знаток
- Дякував (ла): 9 разів
- Подякували: 1 раз
Подскажите,пожалуйста,как мне поступить. Налоговая накладная зарегистрирована еще 08.01 - затверджена клиентом,а сегодня клиент звонит и говорит,что там не правильный адрес. Я так понимаю сделать расчет корректировки - от какого числа?,причина-неправильный адрес и опять выписать налоговую от 08.01-? Большое спасибо за ответ.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1103 рази
- Подякували: 2360 разів
Чей адрес не правильный?Евгенка писав:Подскажите,пожалуйста,как мне поступить. Налоговая накладная зарегистрирована еще 08.01 - затверджена клиентом,а сегодня клиент звонит и говорит,что там не правильный адрес. Я так понимаю сделать расчет корректировки - от какого числа?,причина-неправильный адрес и опять выписать налоговую от 08.01-? Большое спасибо за ответ.
-
- Знаток
- Дякував (ла): 9 разів
- Подякували: 1 раз
Клиента.tomassa писав:Чей адрес не правильный?Евгенка писав:Подскажите,пожалуйста,как мне поступить. Налоговая накладная зарегистрирована еще 08.01 - затверджена клиентом,а сегодня клиент звонит и говорит,что там не правильный адрес. Я так понимаю сделать расчет корректировки - от какого числа?,причина-неправильный адрес и опять выписать налоговую от 08.01-? Большое спасибо за ответ.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 82 рази
- Подякували: 2407 разів
ЕРНН не даст уже зарегистрировать правильную НН от 08.01.2015.Евгенка писав:Клиента.tomassa писав:Чей адрес не правильный?Евгенка писав:Подскажите,пожалуйста,как мне поступить. Налоговая накладная зарегистрирована еще 08.01 - затверджена клиентом,а сегодня клиент звонит и говорит,что там не правильный адрес. Я так понимаю сделать расчет корректировки - от какого числа?,причина-неправильный адрес и опять выписать налоговую от 08.01-? Большое спасибо за ответ.
Исправление ошибки пока тоже не отрегулировано.
Единственное, что адрес покупателя не является обязательным атрибутом налоговой накладной.
201.1. Платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) податкову накладну, складену в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи, та зареєстровану в Єдиному реєстрі податкових накладних.
У податковій накладній зазначаються в окремих рядках такі обов'язкові реквізити:
а) порядковий номер податкової накладної;
б) дата виписування податкової накладної;
в) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг;
г) податковий номер платника податку (продавця та покупця);
ґ) місцезнаходження юридичної особи - продавця або податкова адреса фізичної особи - продавця, зареєстрованої як платник податку;
д) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг;
е) опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг;
є) ціна постачання без урахування податку;
ж) ставка податку та відповідна сума податку в цифровому значенні;
з) загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням податку;
и) вид цивільно-правового договору;
і) код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України).
ї) виключено.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 78 разів
- Подякували: 146 разів
а чому не дасть зареєструвати правильну? просто продавець отримає штраф, зараз же реєстрація можлива і після 15 днів з моменту випискиЛюбознательная писав:ЕРНН не даст уже зарегистрировать правильную НН от 08.01.2015.Евгенка писав:Клиента.tomassa писав: Чей адрес не правильный?
Исправление ошибки пока тоже не отрегулировано.
Единственное, что адрес покупателя не является обязательным атрибутом налоговой накладной.
201.1. Платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) податкову накладну, складену в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи, та зареєстровану в Єдиному реєстрі податкових накладних.
У податковій накладній зазначаються в окремих рядках такі обов'язкові реквізити:
а) порядковий номер податкової накладної;
б) дата виписування податкової накладної;
в) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг;
г) податковий номер платника податку (продавця та покупця);
ґ) місцезнаходження юридичної особи - продавця або податкова адреса фізичної особи - продавця, зареєстрованої як платник податку;
д) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг;
е) опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг;
є) ціна постачання без урахування податку;
ж) ставка податку та відповідна сума податку в цифровому значенні;
з) загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням податку;
и) вид цивільно-правового договору;
і) код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України).
ї) виключено.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1103 рази
- Подякували: 2360 разів
Это так, но с НН, выписанных с 01.02.2015... Это во-первых. а во-вторых, технически что-то на шлюзе ДФС не всегда получается...Inna Medvetska писав: а чому не дасть зареєструвати правильну? просто продавець отримає штраф, зараз же реєстрація можлива і після 15 днів з моменту виписки
Посмотрите ещё здесь в конце обсуждений...