zxcvbnm писав:Отгрузили товар покупателю, покупатели принесли доверенность, где указано получатель: ТОВ "Агро" м.Кривий Ріг; предприятие плательщик ТОВ "Агро" м.Київ и предоставили ксерокопию свидетельства НДС предприятия ТОВ "Агро" м.Київ. Я выписываю налоговую накладную плательщику а не получателю товара. Правильно?
ТОВ "Агро" м.Кривий Ріг это филиал ТОВ "Агро" м.Київ?
Я не знаю, знаю что у них магазин в Киеве и их магазины в Кривом Рогу.
Вы должны выписывать НН где указан Юр.адресс - тот, что вписан в Свидетельстве гос.регистр. и плат-ка НДС))
получила налоговую которая выписана 02/06/15,а зарегистрирована 17/06/15,срок не нарушен с какого числа необходимо считать 15 дн со 2 числа или с 3 числа?
иск писав:получила налоговую которая выписана 02/06/15,а зарегистрирована 17/06/15,срок не нарушен с какого числа необходимо считать 15 дн со 2 числа или с 3 числа?
иск писав:получила налоговую которая выписана 02/06/15,а зарегистрирована 17/06/15,срок не нарушен с какого числа необходимо считать 15 дн со 2 числа или с 3 числа?
подскажите. Покупаем товар с кодами УКТЗЕД и без кодов. Изготавливаем из него продукцию и продаем. Как быть с кодами в дальнейшем при регистрации налоговых накладных?
цветок писав:подскажите. Покупаем товар с кодами УКТЗЕД и без кодов. Изготавливаем из него продукцию и продаем. Как быть с кодами в дальнейшем при регистрации налоговых накладных?
Сама тим питанням колись цікавилася.
Нужно ли в налоговой накладной указывать код УКТ ВЭД импортированных товаров, если из таких товаров были изготовлены другие виды продукции на таможенной территории Украины?
Коротка відповідь: Якщо з імпортованих товарів були вироблені інші види продукції або такі товари були піддані достатній обробці/переробці на митній території України, то вироблені, оброблені/перероблені товари вважаються товарами українського походження, а тому при їх постачанні код УКТ ЗЕД в податковій накладній не зазначається.
Повна відповідь: Відповідно до п.201.1 ст.201 р.V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, у якій зазначаються в окремих рядках такі обов'язкові реквізити, зокрема, код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України). На підставі ст.278 та ст.279 р. ХІІ Митного кодексу України від 11 липня 2002 року №92-IV із змінами та доповненнями товари вважаються українського походження, якщо вони повністю вироблені або піддані достатній обробці/переробці на митній території України. У разі якщо у виробництві товару беруть участь дві або більше країн, походження товару визначається згідно з критерієм достатньої переробки, а саме: країною походження товару вважається країна, в якій було здійснено повне виготовлення товару або останні операції з його переробки, достатні для того, щоб товар одержав основні характерні риси. Критеріями достатньої переробки є: 1) правило, яке потребує в результаті переробки товару зміни класифікаційного коду товару за Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД) на рівні будь-якого з перших чотирьох знаків; 2) правило адвалерної частки, яке полягає у зміні вартості товару в результаті його переробки, коли відсоткова частка вартості використаних матеріалів або доданої вартості досягає фіксованої частки у вартості кінцевого товару; 3) виконання виробничих і технологічних операцій, які можуть не вести в результаті переробки товару до зміни його коду або вартості згідно з правилом адвалерної частки, але з дотриманням певних умов вважаються достатніми для визнання товару походженням із тієї країни, де такі операції мали місце. Такі критерії достатньої переробки, як правило адвалерної частки та виконання виробничих і технологічних операцій, встановлюються та застосовуються для конкретних товарів або конкретної країни (країн) у порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України. Якщо стосовно конкретного товару або конкретної країни (країн) такі критерії достатньої переробки, як правило адвалерної частки та виконання виробничих і технологічних операцій не встановлено, то застосовується правило, згідно з яким товар вважається підданим достатній переробці, якщо в результаті його переробки змінено класифікаційний код товару за Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД) на рівні будь-якого з перших чотирьох знаків. Враховуючи викладене, якщо з імпортованих товарів були вироблені інші види продукції або такі товари були піддані достатній обробці/переробці на митній території України, то вироблені, оброблені/перероблені товари вважаються товарами українського походження, а тому при їх постачанні код УКТ ЗЕД в податковій накладній не зазначається.
Дорогие коллеги, подскажите или исправте меня что-то я сама себя запутала, в мае была зарегистрирована нн продавцом с неправ. нашими реквизитами, корректировка к ней в июне, когда мне ее включать в кредит?
Тетянка_ писав:Дорогие коллеги, подскажите или исправте меня что-то я сама себя запутала, в мае была зарегистрирована нн продавцом с неправ. нашими реквизитами, корректировка к ней в июне, когда мне ее включать в кредит?
Тетянка_ писав:Дорогие коллеги, подскажите или исправте меня что-то я сама себя запутала, в мае была зарегистрирована нн продавцом с неправ. нашими реквизитами, корректировка к ней в июне, когда мне ее включать в кредит?
в июне
а где точно можно посмотреть, везде сказано только что нн включаются в том месяце в котором они зарегистрированы, а по поповоду корректировки я ничего не нашла, хотя по логике я тоже согласна что в июне
в июне
а где точно можно посмотреть, везде сказано только что нн включаются в том месяце в котором они зарегистрированы, а по поповоду корректировки я ничего не нашла, хотя по логике я тоже согласна что в июне
после получения РК надо подать уточненку за май и внести эту сумму в кредит