Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

-Latka- писав:
Любознательная писав:Виправлення помилок у податкових накладних: контролери поквапились із роз’ясненнями
http://www.interbuh.com.ua/ru/documents/onenews/60351
Нещодавно контролери надали свої рекомендації стосовно застосування норм п. 192.1 ПКУ під час виправлення помилок у податковій накладній, які не пов'язані зі зміною суми компенсації вартості товарів/послуг (лист ДФСУ від 17.02.2015 р. № 5292/7/99-99-19-03-02-17).
Ми його прокоментували в матеріалі «Виправлення помилок у податкових накладних і реєстрація розрахунків коригувань у ЄРПН: сенсаційні роз’яснення ДФСУ» газети № 34/2015.
Та коли дійшло до практичного застосування, виявилося, що програмна частина Єдиного реєстру податкових накладних не може виконати рекомендацій листа й не реєструє оформлених розрахунків коригування.
У телефонній розмові податківці (ДФС) стверджують, що ситуацію виправлять найближчим часом. А тим, кому не вдалося зареєструвати свій розрахунок коригування, складений згідно із рекомендаціями з листа, контролери пропонують повторити спробу пізніше.
Есть ли новости по этому вопросу?
поки ні.

Kalinda
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 621 раз
Подякували: 710 разів

Повідомлення Kalinda »

Midori писав:
Kalinda писав:
Midori писав:Доброго дня, я все так же не можу зареєструвати від`ємну РК до податкової зареєстрованої в січні. Контрагент прислав в медок. На телефонній гарячій лінії медка, дали наступну відповідь. РК до податкових накладних виписаних в січні реєструє продавець, навіть якщо повернення було в лютому..... Щось мої лижі вже геть не їдуть)) Може хтось якось зарадить?. Буду дуже вдячна.
Я в пятницу успешно зарегистрировала РК на возврат к январскому товару.Создала-подписала-отправила покупателю-те утвердили- и я РК отправила .Квитанции пришли успешно.
Наскільки я зрозуміла РК від`ємного значення реєструе продавець?
к НН до 02.2015-продавец.

levva5
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення levva5 »

Kalinda писав:]
В январе у меня все получилось- сначала регистрируем старую прошлогоднюю НН,потом-РК к ней.
НО в феврале-ни в какую не регистрируются прошлогодние НН,корретировки,согласованные с покупателем вернулись отклоненные из ЕРПН.По ноябрьским-декабрьским НН вообще-ТИ-ШИ-НА,ни отказа,ни согласия уже 3 дня. Сегодня опять отправлю-может,пройдут.
У меня все таки зарегистрировалась...Пыталасть всеми способами. Сама не пойму, но зарегистрировалась. Тепеь следующий пакет налоговых... Ошибки за прошлый год, расхождения с покупателем по актам. Теоретически все понятно как сделать, а как это реально сделать с регистрацией непонятно....

rubin
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2353 рази
Подякували: 1790 разів

Повідомлення rubin »

Я вот сегодня как-то в ступоре..#blush# по одному предприятию (я - продавец)минусовая РК к декабрьской н.н. (зарегина в декабре - импорт)ушла на регистрацию от меня и была успешно зарегистрована. По второму предприятию (я тоже - продавец) РК минусовая к н.н. январской (зарегина в январе в срок, без опоздания) не ушла от меня на регистрацию, отправила котрагенту.. странно мне все это#g_mad# где подвох или в чем разница?

Борисова
УченикУченик

Повідомлення Борисова »

Уважаемые коллеги!
Помогите разобраться.На примере.
Выставили счет покупателю на 45000,00 грн возмещения расходов аванс (електрика)
Платили частями, 5000,00
12000,00
13000,00
15000,00
соответственно на эти суммы были по первому событию выписаны НН гр. 5.1 услуга с дроблением графы 6.
5000/45000=0,111111
12000/45000=0,266667
13000/45000=0,288889
15000/45000=0,333333
В итоге выходим на 1 то есть на услугу 45000,00
Но по факту на конец месяца закрываем 35000, 00
Нужно сделать РК к каждой НН, вот здесь и вопрос , не могу сообразить#wall# , как это все откорректировать, ведь сумма компенсации не изменяется.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2117 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

rubin писав:Я вот сегодня как-то в ступоре..#blush# по одному предприятию (я - продавец)минусовая РК к декабрьской н.н. (зарегина в декабре - импорт)ушла на регистрацию от меня и была успешно зарегистрована. По второму предприятию (я тоже - продавец) РК минусовая к н.н. январской (зарегина в январе в срок, без опоздания) не ушла от меня на регистрацию, отправила котрагенту.. странно мне все это#g_mad# где подвох или в чем разница?
А подвох тут простой: минусовые РК к НН, датированным 2015 (кроме "причинных" НН), регит не продавец, а покупатель...

Financier
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 617 разів
Подякували: 1104 рази

Повідомлення Financier »

Popen, и возвращает ее потом Вам.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2117 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Financier писав:Popen, и возвращает ее потом Вам.
Не нужно мне его возвращать, пусть лучше rubin'у вернут... #g_crazy#

krsergkr
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 5 разів

Повідомлення krsergkr »

Подскажите, есть ли какие правила по дате выписки РК и сроках ее регистрации в реестре? Речь идет об изменениях только в реквизитах. Заранее благодарен.

И.О.
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 13964 рази
Подякували: 2289 разів

Повідомлення И.О. »

krsergkr писав:Подскажите, есть ли какие правила по дате выписки РК и сроках ее регистрации в реестре? Речь идет об изменениях только в реквизитах. Заранее благодарен.
В пресловутом письме ДФС от 17.02.2015 №5292/7/99-99-19-03-02-17 сказано, что РК составляется на дату обнаружения ошибки.
Отже, починаючи з 1 січня 2015 року у випадку допущення помилки в реквізитах податкової накладної, складеної як до 1 січня 2015 року так і після зазначеної дати, платник податків на дату виявлення зазначеної помилки має право скласти розрахунок коригування до такої податкової накладної, в якому всі правильно заповнені реквізити податкової накладної повторюються, а реквізит, в якому допущено помилку, заповнюється без помилок. У цьому випадку графи з 1 по 13 розрахунку коригування не заповнюються (залишаються пустими).
Помилка, допущена в номері чи даті податкової накладної, не може бути виправлена шляхом подання розрахунку коригування (пункт 21 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 № 957, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.10.2014 за №1235/26012, з урахуванням змін, внесених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 13 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 30.01.2015 за № 102/26547).
Помилка, допущена в індивідуальному податковому номері контрагента (вказано номер іншого контрагента), може бути виправлена шляхом складання двох розрахунків коригування, які заповнюються в такому порядку:
в першому розрахунку коригування реквізити заголовної частини переносяться з податкової накладної з помилкою, а обсяг операції з постачання товарів/послуг та інші показники табличної частини заповнюються зі знаком "–";
в другому розрахунку коригування реквізити заголовної частини вказуються без помилок, а обсяг операції з постачання товарів/послуг та інші показники табличної частини заповнюється зі знаком "+".

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”