marina_g писав:Доброго дня!
Допоможіть, розібратися в наступній ситуації.
Ми бюджетна установа, маємо філіали, яким делеговано право самостійно виписувати ПН.
Кожного місяця наш філіал відшкодовує нам витрати за спожиту електроенергію та водопостачання. Як в такому випадку скласти та зареєструвати в ЄРПН таку ПН?
=Налоговая накладная=
Доброго дня!
Підкажіть, будь-ласка, чи маємо ми виписувати ПН юридичній особі (платник ПДВ), яка відшкодовує нам витрати за спожиту електроенергію?
Підкажіть, будь-ласка, чи маємо ми виписувати ПН юридичній особі (платник ПДВ), яка відшкодовує нам витрати за спожиту електроенергію?
-
- Знаток
- Дякував (ла): 5 разів
- Подякували: 1 раз
- Natalenna
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 3872 рази
- Подякували: 3194 рази
Добрий день! Мій контрагент при реєстрації моєї ПН пропустив першу цифру мого ІПН "0". Він РК з мінусом на ту ПН, який до мене не доходить, на жаль. Виписав він його датою другої події, бо строки пройшли і щоб виправити ситуацію, виписав мені ПН по другій події (от тут я не впевнена, що це правильно, це з не повернення товару).
Що робити? Гаряча лінія не знає, точніше, питання на погодженні.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1103 рази
- Подякували: 2360 разів
Я не совсем поняла про ваши первое и второе событие. Что было первым, а что вторым? И ваша цитата мне не понятна "це з не повернення товару".Natalenna писав:Добрий день! Мій контрагент при реєстрації моєї ПН пропустив першу цифру мого ІПН "0". Він РК з мінусом на ту ПН, який до мене не доходить, на жаль. Виписав він його датою другої події, бо строки пройшли і щоб виправити ситуацію, виписав мені ПН по другій події (от тут я не впевнена, що це правильно, це з не повернення товару).
Но выписка НН по второму событию - это в любом случае - не правильно и не даёт вам права на НК.
А ситуация с тем, что до вас не доходит РК с минусом из-за не правильного номера, на мой взгляд - патовая...
С одной стороны, контролёры не возражают на исправление ошибки в случае не правильного ИНН и даже расписывают механизм, как это сделать, а с другой стороны, этот механизм не работает, когда в НН проставлен не существующий ИНН, потому что этот РК тупо никуда не доходит и никто не может его зарегистрировать...
А какова цена ошибки?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 2642 рази
- Подякували: 1922 рази
Мне вообще непонятно как регистрируется НН с несуществующим ИНН.tomassa писав:Я не совсем поняла про ваши первое и второе событие. Что было первым, а что вторым? И ваша цитата мне не понятна "це з не повернення товару".Natalenna писав:Добрий день! Мій контрагент при реєстрації моєї ПН пропустив першу цифру мого ІПН "0". Він РК з мінусом на ту ПН, який до мене не доходить, на жаль. Виписав він його датою другої події, бо строки пройшли і щоб виправити ситуацію, виписав мені ПН по другій події (от тут я не впевнена, що це правильно, це з не повернення товару).
Но выписка НН по второму событию - это в любом случае - не правильно и не даёт вам права на НК.
А ситуация с тем, что до вас не доходит РК с минусом из-за не правильного номера, на мой взгляд - патовая...
С одной стороны, контролёры не возражают на исправление ошибки в случае не правильного ИНН и даже расписывают механизм, как это сделать, а с другой стороны, этот механизм не работает, когда в НН проставлен не существующий ИНН, потому что этот РК тупо никуда не доходит и никто не может его зарегистрировать...
А какова цена ошибки?
У меня раньше пару раз такое было. Так НН не регистрировалась. В квитанции 1 было сообщение, что конрагент відсутній в базі
Теперь, получается, это не проверяется. Тупо регистрирует все.
- Natalenna
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 3872 рази
- Подякували: 3194 рази
перша подія була оплата, у серпні, тоді ж і була неправильна ПН. Більше того, коля я подала запит у ЄРПН я її отримала, але податкова сказала, що без першої цифри вона неправильна все одно.tomassa писав:Я не совсем поняла про ваши первое и второе событие. Что было первым, а что вторым? И ваша цитата мне не понятна "це з не повернення товару".Natalenna писав:Добрий день! Мій контрагент при реєстрації моєї ПН пропустив першу цифру мого ІПН "0". Він РК з мінусом на ту ПН, який до мене не доходить, на жаль. Виписав він його датою другої події, бо строки пройшли і щоб виправити ситуацію, виписав мені ПН по другій події (от тут я не впевнена, що це правильно, це з не повернення товару).
А какова цена ошибки?
друга подія акт ВР. Датою другої події зробили РК на мінус і виписали нову податкову накладну вже правильну, нова ПН дойшла до мене, а РК на мінус ні.
Про неправильні ІПН... я взагалі в шоці, що таке зареєструвалося, там ПДВ 500 грн.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО