Вы эту НН должны были включить в деку августа. теперь уже через уточненкуAlevvik писав:Подскажите, пожалуйста, я поставщик выписала НН 28.08.2015г., зарегистрировала 29.09.2015г. Мне нужно подавать уточненку за август или можно включить эту НН в декларацию за сентябрь? Спасибо!
=Налоговая накладная=
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 7966 разів
- Подякували: 5725 разів
-
- Гуру
- Дякував (ла): 35 разів
- Подякували: 11 разів
Здравствуйте!
Помогите, пожалуйста, не могу понять, как же так получилось - зарегистрировала нн на неплательщика и не проследила не поставила тип причины, она прошла как на плательщика!!! Что теперь с ней делать? Зарегистрировать к ней РК с минусоом и снова зарегистрировать как надо нн? А если нн от 18.09.2015 что будет?
Помогите, пожалуйста, не могу понять, как же так получилось - зарегистрировала нн на неплательщика и не проследила не поставила тип причины, она прошла как на плательщика!!! Что теперь с ней делать? Зарегистрировать к ней РК с минусоом и снова зарегистрировать как надо нн? А если нн от 18.09.2015 что будет?
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 7966 разів
- Подякували: 5725 разів
ничего не будет. по обязательствам она у Вас прошла, кредита по этой НН ни у кого нет, эта ошибка ни на что не влияет. Но если хочется сделать все очень правильно, то выпишите нулевой РК с правильно заполненной шапкой.Vasilisa-84 писав:Здравствуйте!
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 447 разів
- Подякували: 1989 разів
"На самом деле все эти сокращения означают физическое лицо, что зарегистрировано как предприниматель без статуса юридического лица.aduvan4ik писав:Доброго дня я приватний підприємець Іванов . і ось сьогодні фірма виписала податкову накладну на мене і в назві вказала не Іванов а СПД-ФО Іванов, чи правомірно це і що робити.
Вот как расшифровываются эти сокращения:
ФОП — фізична особа підприємець;
СПДФО — суб’єкт підприємницької діяльності фізична особа;
ПП — приватний підприємець.
В соответствии с действующим законодательством, правильное сокращение обозначающее физическое лицо, что зарегистрировано как предприниматель без статуса юридического лица — ФОП.
Остальные сокращения (ПП и СПДФО) — устаревшие. Нормативный акт который это регулирует:
Наказ Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.05.2004 № 97 «Про затвердження національних стандартів України, державних класифікаторів України, національних змін до міждержавних стандартів, внесення зміни до наказу Держспоживстандарту України від 31 березня 2004 р. N 59 та скасування нормативних документів»"
-
- Оракул
- Дякував (ла): 81 раз
- Подякували: 7 разів
Але в податковій пишеться без ФОП і СПД чи я щось упустила???Nadiy писав:"На самом деле все эти сокращения означают физическое лицо, что зарегистрировано как предприниматель без статуса юридического лица.aduvan4ik писав:Доброго дня я приватний підприємець Іванов . і ось сьогодні фірма виписала податкову накладну на мене і в назві вказала не Іванов а СПД-ФО Іванов, чи правомірно це і що робити.
В соответствии с действующим законодательством, правильное сокращение обозначающее физическое лицо, что зарегистрировано как предприниматель без статуса юридического лица — ФОП.
Остальные сокращения (ПП и СПДФО) — устаревшие. Нормативный акт который это регулирует:
Наказ Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.05.2004 № 97 «Про затвердження національних стандартів України, державних класифікаторів України, національних змін до міждержавних стандартів, внесення зміни до наказу Держспоживстандарту України від 31 березня 2004 р. N 59 та скасування нормативних документів»"
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 447 разів
- Подякували: 1989 разів
Щодо фізосіб-підприємців виникла інша проблема: ПКУ говорить про необхідність вказівки лише прізвища, імені та по батькові фізособи. На практиці ж досить часто в податкову накладну вноситься приблизно такий запис: «Фізична особа — підприємець Петренко Петро Петрович» або «ФОП Петренко Петро Петрович». Інакше кажучи, додатково зазначається підприємницький статус продавця. Недоліком, що призводить до недійсності податкової накладної, подібне зазначення точно вважатися не повинно, а тому покупці, які отримали таким чином заповнену податкову накладну, можуть почувати себе спокійно. Тим більше що й податківці раніше не були проти доповнення П.І.Б. фразою «фізична особа — приватний підприємець» ( див. «Вісник податкової служби України» № 41 за 2006 р., стор. 27–32). Тут головне — правильно зазначити прізвище, ім’я та по батькові фізособи-покупця.aduvan4ik писав:Але в податковій пишеться без ФОП і СПД чи я щось упустила???Nadiy писав:"На самом деле все эти сокращения означают физическое лицо, что зарегистрировано как предприниматель без статуса юридического лица.aduvan4ik писав:Доброго дня я приватний підприємець Іванов . і ось сьогодні фірма виписала податкову накладну на мене і в назві вказала не Іванов а СПД-ФО Іванов, чи правомірно це і що робити.
Источник:
© Buhgalter911.com
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 3428 разів
- Подякували: 2781 раз
коллеги, подскажите , если превышен лимит моб. связи и сумма будет удержана из зп сотрудника, то НДС на эту сумму считается хоз деятельностью или нет? Стоит ли на сумму превышения выписывать на себя НН?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 370 разів
- Подякували: 1089 разів
Збільшити ліміт наказомЛюлик писав:коллеги, подскажите , если превышен лимит моб. связи и сумма будет удержана из зп сотрудника, то НДС на эту сумму считается хоз деятельностью или нет? Стоит ли на сумму превышения выписывать на себя НН?
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 3428 разів
- Подякували: 2781 раз
не могу, т.к звонки были за рубежТатьяна ТС писав:Збільшити ліміт наказомЛюлик писав:коллеги, подскажите , если превышен лимит моб. связи и сумма будет удержана из зп сотрудника, то НДС на эту сумму считается хоз деятельностью или нет? Стоит ли на сумму превышения выписывать на себя НН?