=Налоговая накладная=

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

Alevvik писав:Подскажите, пожалуйста, я поставщик выписала НН 28.08.2015г., зарегистрировала 29.09.2015г. Мне нужно подавать уточненку за август или можно включить эту НН в декларацию за сентябрь? Спасибо!
Вы эту НН должны были включить в деку августа. теперь уже через уточненку

aduvan4ik
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 7 разів

Повідомлення aduvan4ik »

Доброго дня я приватний підприємець Іванов . і ось сьогодні фірма виписала податкову накладну на мене і в назві вказала не Іванов а СПД-ФО Іванов, чи правомірно це і що робити.

Vasilisa-84
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 35 разів
Подякували: 11 разів

Повідомлення Vasilisa-84 »

Здравствуйте!
Помогите, пожалуйста, не могу понять, как же так получилось - зарегистрировала нн на неплательщика и не проследила не поставила тип причины, она прошла как на плательщика!!! Что теперь с ней делать? Зарегистрировать к ней РК с минусоом и снова зарегистрировать как надо нн? А если нн от 18.09.2015 что будет?

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

Vasilisa-84 писав:Здравствуйте!
Помогите, пожалуйста, не могу понять, как же так получилось - зарегистрировала нн на неплательщика и не проследила не поставила тип причины, она прошла как на плательщика!!! Что теперь с ней делать? Зарегистрировать к ней РК с минусоом и снова зарегистрировать как надо нн? А если нн от 18.09.2015 что будет?
ничего не будет. по обязательствам она у Вас прошла, кредита по этой НН ни у кого нет, эта ошибка ни на что не влияет. Но если хочется сделать все очень правильно, то выпишите нулевой РК с правильно заполненной шапкой.

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

aduvan4ik писав:Доброго дня я приватний підприємець Іванов . і ось сьогодні фірма виписала податкову накладну на мене і в назві вказала не Іванов а СПД-ФО Іванов, чи правомірно це і що робити.
"На самом деле все эти сокращения означают физическое лицо, что зарегистрировано как предприниматель без статуса юридического лица.

Вот как расшифровываются эти сокращения:

ФОП — фізична особа підприємець;
СПДФО — суб’єкт підприємницької діяльності фізична особа;
ПП — приватний підприємець.

В соответствии с действующим законодательством, правильное сокращение обозначающее физическое лицо, что зарегистрировано как предприниматель без статуса юридического лица — ФОП.

Остальные сокращения (ПП и СПДФО) — устаревшие. Нормативный акт который это регулирует:

Наказ Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.05.2004 № 97 «Про затвердження національних стандартів України, державних класифікаторів України, національних змін до міждержавних стандартів, внесення зміни до наказу Держспоживстандарту України від 31 березня 2004 р. N 59 та скасування нормативних документів»"

aduvan4ik
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 7 разів

Повідомлення aduvan4ik »

Nadiy писав:
aduvan4ik писав:Доброго дня я приватний підприємець Іванов . і ось сьогодні фірма виписала податкову накладну на мене і в назві вказала не Іванов а СПД-ФО Іванов, чи правомірно це і що робити.
"На самом деле все эти сокращения означают физическое лицо, что зарегистрировано как предприниматель без статуса юридического лица.

В соответствии с действующим законодательством, правильное сокращение обозначающее физическое лицо, что зарегистрировано как предприниматель без статуса юридического лица — ФОП.

Остальные сокращения (ПП и СПДФО) — устаревшие. Нормативный акт который это регулирует:

Наказ Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.05.2004 № 97 «Про затвердження національних стандартів України, державних класифікаторів України, національних змін до міждержавних стандартів, внесення зміни до наказу Держспоживстандарту України від 31 березня 2004 р. N 59 та скасування нормативних документів»"
Але в податковій пишеться без ФОП і СПД чи я щось упустила???

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

aduvan4ik писав:
Nadiy писав:

Але в податковій пишеться без ФОП і СПД чи я щось упустила???
Щодо фізосіб-підприємців виникла інша проблема: ПКУ говорить про необхідність вказівки лише прізвища, імені та по батькові фізособи. На практиці ж досить часто в податкову накладну вноситься приблизно такий запис: «Фізична особа — підприємець Петренко Петро Петрович» або «ФОП Петренко Петро Петрович». Інакше кажучи, додатково зазначається підприємницький статус продавця. Недоліком, що призводить до недійсності податкової накладної, подібне зазначення точно вважатися не повинно, а тому покупці, які отримали таким чином заповнену податкову накладну, можуть почувати себе спокійно. Тим більше що й податківці раніше не були проти доповнення П.І.Б. фразою «фізична особа — приватний підприємець» ( див. «Вісник податкової служби України» № 41 за 2006 р., стор. 27–32). Тут головне — правильно зазначити прізвище, ім’я та по батькові фізособи-покупця.

Источник: http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=35641
© Buhgalter911.com

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

коллеги, подскажите , если превышен лимит моб. связи и сумма будет удержана из зп сотрудника, то НДС на эту сумму считается хоз деятельностью или нет? Стоит ли на сумму превышения выписывать на себя НН?

Татьяна ТС
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 370 разів
Подякували: 1089 разів

Повідомлення Татьяна ТС »

Люлик писав:коллеги, подскажите , если превышен лимит моб. связи и сумма будет удержана из зп сотрудника, то НДС на эту сумму считается хоз деятельностью или нет? Стоит ли на сумму превышения выписывать на себя НН?
Збільшити ліміт наказом

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

Татьяна ТС писав:
Люлик писав:коллеги, подскажите , если превышен лимит моб. связи и сумма будет удержана из зп сотрудника, то НДС на эту сумму считается хоз деятельностью или нет? Стоит ли на сумму превышения выписывать на себя НН?
Збільшити ліміт наказом
не могу, т.к звонки были за рубеж

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”