=Налоговая накладная=
-
- Оракул
- Дякував (ла): 85 разів
- Подякували: 11 разів
Всем доброе утро! Нужно помощь. случайно заметила , что в налоговой накладной уже зарегистрированной в наименовании товара(услуг) есть ошибка, пропущенно одно слово. Налоговая накладная на неплательщика НДС. КАк правильно исправить ошибку?
-
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 22126 разів
- Подякували: 40708 разів
А зачем? На неплательщика- я бы не исправляла, кому оно надо?#smile3#новичок11 писав:Всем доброе утро! Нужно помощь. случайно заметила , что в налоговой накладной уже зарегистрированной в наименовании товара(услуг) есть ошибка, пропущенно одно слово. Налоговая накладная на неплательщика НДС. КАк правильно исправить ошибку?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 475 разів
- Подякували: 70 разів
Доброго дня
скажіть будь-ласка
наш постачальник виписав РК до пн і надіслав мені без назви договору тільки дата та номер
я відхилила її й попросила прописати даний реквізит, до мене зателефонував їхній головний бухгалтер й почала кричати чому я її відхилила й на підставі чого.... ще й обізвала мене...
чи є якийсь лист що я маю право вимагати вірно заповнену РК до пн до появи нової форми пн?
бо я поки що вимагаю щоб були всі реквізити вірно прописані....так мене мої постачальники мене просять а я їх й все нормально... ми дововляємось
а тут мене ще й обізвали й незнаю що вже робити... чи зареєструвати вже без того виду договору...
скажіть будь-ласка
наш постачальник виписав РК до пн і надіслав мені без назви договору тільки дата та номер
я відхилила її й попросила прописати даний реквізит, до мене зателефонував їхній головний бухгалтер й почала кричати чому я її відхилила й на підставі чого.... ще й обізвала мене...
чи є якийсь лист що я маю право вимагати вірно заповнену РК до пн до появи нової форми пн?
бо я поки що вимагаю щоб були всі реквізити вірно прописані....так мене мої постачальники мене просять а я їх й все нормально... ми дововляємось
а тут мене ще й обізвали й незнаю що вже робити... чи зареєструвати вже без того виду договору...
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 3428 разів
- Подякували: 2781 раз
такого письма, к сожалению, нет. Норму о виде договора убрали только их НКУ, но в самой НК пока такая графа есть.Ната2727 писав:Доброго дня
скажіть будь-ласка
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 475 разів
- Подякували: 70 разів
я теж їй говорила є поки що форма - то й вірно пропишіть реквізитиЛюлик писав:такого письма, к сожалению, нет. Норму о виде договора убрали только их НКУ, но в самой НК пока такая графа есть.Ната2727 писав:Доброго дня
скажіть будь-ласка
просто неприємно коли до тебе телефонує гол бух нашого постачальника у якого ти КУПУЄШ товар й починає на тебе кричати й обзивати...
- Natalenna
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 3872 рази
- Подякували: 3194 рази
Ната2727 писав:Доброго дня
скажіть будь-ласка
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА СЛУЖБА
ЛИСТ
29.07.2015 р. № 27651/7/99-99-19-03-02-17
Головні управління ДФС в областях,
м. Києві, Міжрегіональне головне
управління ДФС – Центральний офіс
з обслуговування великих платників
Про податок на додану вартість
Державна фіскальна служба України у зв’язку із прийняттям Закону України від 16 липня 2015 року № 643-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість" (далі – Закон № 643) повідомляє.
Законом № 643 виключено з переліку обов’язкових такі реквізити податкової накладної як "Місцезнаходження (податкова адреса продавця)" та "Вид цивільно-правового договору".
При цьому обов’язковими реквізитами податкової накладної залишаються:
порядковий номер податкової накладної;
дата виписування податкової накладної;
повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, – продавця товарів/послуг;
податковий номер платника податку (продавця та покупця);
повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, – покупця (отримувача) товарів/послуг;
опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг;
ціна постачання без урахування податку;
ставка податку та відповідна сума податку в цифровому значенні;
загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням податку;
код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України).
Форма податкової накладної, форма розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі – розрахунок коригування) та порядок їх заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 № 957, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13.10.2014 за №1235/26012, з урахуванням змін, внесених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 13 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 30.01.2015 за № 102/26547 (далі – Порядок № 13).
До внесення відповідних змін до форм податкової накладної / розрахунку коригування, в частині виключення з них реквізитів, які не передбачені новою редакцією пункту 201.1 статті 201 розділу V Кодексу, а також реквізитів, які втратили актуальність у зв’язку із запровадженням системи електронного адміністрування податку на додану вартість, податкова накладна / розрахунок коригування складаються за формою, встановленою Порядком № 13, але з урахуванням норм Закону № 643.
З урахуванням викладеного, з дати набрання чинності Законом № 643 платники податку при складанні податкової накладної / розрахунку коригування можуть не заповнювати в їх заголовній частині поля реквізитів, які не визначені пунктом 201.1 статті 201 розділу V Кодексу як обов’язкові, а саме:
місцезнаходження (податкова адреса продавця);
місцезнаходження (податкова адреса покупця);
номер телефону (продавця та покупця);
вид цивільно-правового договору, його номер та дата;
форма проведених розрахунків.
При цьому наявність чи відсутність у податковій накладній / розрахунку коригування заповнених полів реквізитів заголовної частини, які не є обов’язковими, не може бути підставою для виключення такої податкової накладної / розрахунку коригування зі складу податкового кредиту, якщо немає інших підстав для його зменшення.
Таблична частина податкової накладної / розрахунку коригування, яка визначає опис та номенклатуру товару, до затвердження нової форми податкової накладної / розрахунку коригування заповнюється без змін.
Порядок складання податкових накладних / розрахунків коригування, зазначений в цьому листі, поширюється на податкові накладні / розрахунки коригування, дата складання яких припадає на період, починаючи з дня набрання чинності Законом № 643, включаючи такий день.
Головним управлінням ДФС в областях, м. Києві та Міжрегіональному головному управлінню ДФС – Центральному офісу з обслуговування великих платників довести зазначений лист до відома платників податку і підпорядкованих підрозділів та забезпечити його врахування під час прийняття звітності, при проведенні контрольно-перевірочної роботи та апеляційних процедур
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво
- Natalenna
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 3872 рази
- Подякували: 3194 рази
Сьогодні дійсно п'ятниця 13-те.
Постачальник виписав ПН від 30.10. Зробив помилку в обов'язкових реквізитах. Сьогодні зареєструє РК. Виписаний він буде 30.10, а зареєстрований сьогодні. Питання: у який період я маю право включити цю податкову накладну до складу ПК? У жовтень чи у листопад.
Дзвонила дармоїдам (Гаряча лінія). Мене "потішили", що вони працюють якраз над цим запитанням. Наскільки вони "швидкі" мені відомо... І як мені бути?
Постачальник виписав ПН від 30.10. Зробив помилку в обов'язкових реквізитах. Сьогодні зареєструє РК. Виписаний він буде 30.10, а зареєстрований сьогодні. Питання: у який період я маю право включити цю податкову накладну до складу ПК? У жовтень чи у листопад.
Дзвонила дармоїдам (Гаряча лінія). Мене "потішили", що вони працюють якраз над цим запитанням. Наскільки вони "швидкі" мені відомо... І як мені бути?
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 9 разів
- Подякували: 85 разів
НН на превышение себестоимости над ценой. Кто как выписывает НН?Natalenna писав:Сьогодні дійсно п'ятниця 13-те.
Одну НН с причиной 17 и там указываете по каким налоговым произошло превышение. Или к каждой НН по которой произошло превышение, свою НН с причиной 17.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 447 разів
- Подякували: 1989 разів
на основі пн, якщо на закладці "додатково" поставите галочку "Продаж нижче ...." тип 17, в табличній частині товари появиться колонка для суми перевищення,Валюшка писав: НН на превышение себестоимости над ценой. Кто как выписывает НН?
Одну НН с причиной 17 и там указываете по каким налоговым произошло превышение. Или к каждой НН по которой произошло превышение, свою НН с причиной 17.
заповнюєте і зберігаєте дві пн