Коригування ПН (частина 3️⃣)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Nelli-Nelli
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 398 разів
Подякували: 906 разів

Повідомлення Nelli-Nelli »

Хохлушка писав:
16 вересня 2021, 15:30
доброго дня, підкажіть, добрі люди, на анулювання податкової який код у коригуванні ставити? виписали та зареестрували дві однакові
в шапці тип причини 20, якщо виписана на платника ПДВ, то реєструє покупець.
в табличній частині коригування тип причини - 301.
заповнюєте гр. 7,8, 1-6, 11-15 (графи 9,10 не заповнюєте)
і нижче заповнюєте реквізити правильної ПН (в першому інформаційному полі).

Katerina Finka
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 1 раз

Повідомлення Katerina Finka »

ВЫШЛО СПАСИБО БОЛЬШОЕ
Katerina Finka писав:
16 вересня 2021, 00:17
Добрый день! подскажите по КН вот не принимается и все ошибку такую выбивает !! Что делать? :cry: :cry: :cry: :cry:

Виявлені помилки/зауваження:
Попередження - Розрахунок коригування містить від'ємну суму ПДВ
(-31.17)
Документ не може бути прийнятий - рядок 13. Причина 102.
Значення поля "зміна кількості, об'єму, обсягу" розрахунку
коригування (-12) повинне дорівнювати значенню поля "Кількість
(об'єм, обсяг)" податкової накладної (0) із знаком "-"
Значення поля "Обсяги постачання" розрахунку коригування
(-374.00) повинне дорівнювати значенню поля "Обсяги постачання"
податкової накладної (0.00) із знаком "-"
Значення поля "Сума податку" розрахунку коригування (-74.8)
повинне дорівнювати значенню поля "Сума податку" податкової
накладної (0) із знаком "-".
[/quote]
Швидше за все дана ПН вже коригувалася. І раніше поданим коригуванням рядок 13 виведено в 0, а замість нього введено новий № рядка (14, або більше). От його Ви зараз і маєте коригувати.
[/quote]

Хохлушка
ПрофиПрофи
Подякували: 6 разів

Повідомлення Хохлушка »

щиро дякую

xata
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 70 разів
Подякували: 5 разів

Повідомлення xata »

Доброго дня! Подскажите, как правильно поступить. Покупатель вернул товар. Письмо о возврате денег не прислал, возвратной тоже оригинала нет, только квитанция от НП о доставке мне материала. Через 7 дней истечет срок регистрации РК, но я так думаю что и он будет проигнорирован и не зарегистрируется. КАк в этом случае поступить? Скарга в декларации за сентябрь?

Nelli-Nelli
Светоч Мысли
Светоч Мысли

xata писав:
17 вересня 2021, 17:21
Доброго дня! Подскажите, как правильно поступить. Покупатель вернул товар. Письмо о возврате денег не прислал, возвратной тоже оригинала нет, только квитанция от НП о доставке мне материала. Через 7 дней истечет срок регистрации РК, но я так думаю что и он будет проигнорирован и не зарегистрируется. КАк в этом случае поступить? Скарга в декларации за сентябрь?
Так підождіть ті 7 днів (у покупця є 15 днів від дати отримання на реєстрацію РК)
До того ж, (БЗ 101.04), якщо після постачання оплаченого товару відбувається його повернення і також підлягають поверненню грошові кошти, то продавець складає РК на дату повернення грошових коштів.
тут важливо яка подія була першою - зарахування коштів чи відвантаження, що сформувало Ваші ПЗ.
Якщо відвантаження, то дійсно, РК на дату повернення товару.

так що можуть і не реєструвати Вашу РК, якщо перша подія була оплата.

Vlasta
Гений
Гений
Дякував (ла): 109 разів
Подякували: 107 разів

Повідомлення Vlasta »

Добрый день, подскажите как правильно быть в такой ситуации. Поставщик нам делает отгрузку товара в январе , выписывает нам налоговую на эту сделку... Оплату мы не делаем так как у нас была переплата по другому счету, и мы пишем им письмо на перенос денег с одного счета в другой, естественно по тому счету где переплата была выписана НК по оплате, и поставщик по правильному должен был сделать нам РК на ноль на смену номенклатуры.... Но они не учли наше письмо, или просто его потеряли и не сделали нам РК. В сентябре месяце они присылают нам РК за январь ( так как письмо было на перенос денег написано в январе) , как нам правильно выйти из этой ситуации?

xata
Мудрец
Мудрец

Повідомлення xata »

Nelli-Nelli писав:
17 вересня 2021, 18:23
xata писав:
17 вересня 2021, 17:21
Так підождіть ті 7 днів (у покупця є 15 днів від дати отримання на реєстрацію РК)
До того ж, (БЗ 101.04), якщо після постачання оплаченого товару відбувається його повернення і також підлягають поверненню грошові кошти, то продавець складає РК на дату повернення грошових коштів.
тут важливо яка подія була першою - зарахування коштів чи відвантаження, що сформувало Ваші ПЗ.
Якщо відвантаження, то дійсно, РК на дату повернення товару.

так що можуть і не реєструвати Вашу РК, якщо перша подія була оплата.
1. в августе покупатель оплатил товар, выписана и зарег.НН, отгружен товар. В сентябре 09.09 покупатель возвращает товар. Дальше ни письма о возврате, ничего...Я что-то пропустила. В моем понимании я РК выписываю по 1 событию-возврат товара.
Смотрю БЗ101.04 и вижу там только о возврате "частини товару", у меня возвращается все в полном объеме, и товар, и дс.

Nelli-Nelli
Светоч Мысли
Светоч Мысли

xata писав:
20 вересня 2021, 13:53

1. в августе покупатель оплатил товар, выписана и зарег.НН, отгружен товар. В сентябре 09.09 покупатель возвращает товар. Дальше ни письма о возврате, ничего...Я что-то пропустила. В моем понимании я РК выписываю по 1 событию-возврат товара.
Смотрю БЗ101.04 и вижу там только о возврате "частини товару", у меня возвращается все в полном объеме, и товар, и дс.
Добре, давайте включим логіку.
1 подія - оплата - сформувала Ваші ПЗ
2 подія відвантаження (ПЗ не нараховані)
3 подія повернення товару, ПО ЯКОМУ ПЗ НЕ НАРАХОВАНІ
Але залишились кошти (перша подія не відмінена, яка сформувала ПЗ)
Читаєм уважно ПКУ
"ст.192.1. Якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг (!!!), суми податкових зобов'язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, складеному в порядку, встановленому для податкових накладних, та зареєстрованому в Єдиному реєстрі податкових накладних."
Ваш випадок - попередня оплата, тільки при поверненні цих коштів виникає зменшення ПЗ

Ну хочеться Вам сформувати РК по поверненню товару. До речі, ще в 2017 році податківці так і радили листом. Але в тій пораді було про те, що на не повернуті кошти, продавець повинен сформувати нову ПН тією ж датою.
На який товар Ви будете складати ПН? На той же сами?
тоді навіщо лишні трудозатрати? :unknown:

xata
Мудрец
Мудрец

Повідомлення xata »

Nelli-Nelli писав:
20 вересня 2021, 14:57
xata писав:
20 вересня 2021, 13:53

Добре, давайте включим логіку.
1 подія - оплата - сформувала Ваші ПЗ
2 подія відвантаження (ПЗ не нараховані)
3 подія повернення товару, ПО ЯКОМУ ПЗ НЕ НАРАХОВАНІ
Але залишились кошти (перша подія не відмінена, яка сформувала ПЗ)
Читаєм уважно ПКУ
"ст.192.1. Якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг (!!!), суми податкових зобов'язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, складеному в порядку, встановленому для податкових накладних, та зареєстрованому в Єдиному реєстрі податкових накладних."
Ваш випадок - попередня оплата, тільки при поверненні цих коштів виникає зменшення ПЗ

Ну хочеться Вам сформувати РК по поверненню товару. До речі, ще в 2017 році податківці так і радили листом. Але в тій пораді було про те, що на не повернуті кошти, продавець повинен сформувати нову ПН тією ж датою.
На який товар Ви будете складати ПН? На той же сами?
тоді навіщо лишні трудозатрати? :unknown:
Спасибо большое за подробный ответ, видимо я все-таки упустила какой-то важный момент.
Но остается вопрос. Если покупатель мой не зарегит РК. Мои действия?

Nelli-Nelli
Светоч Мысли
Светоч Мысли

xata писав:
20 вересня 2021, 15:48
Спасибо большое за подробный ответ, видимо я все-таки упустила какой-то важный момент.
Но остается вопрос. Если покупатель мой не зарегит РК. Мои действия?
ждать листа на повернення коштів, повертати їх, і датою повернення створити РК на мінус.
А може і не напишуть листа... Подарують Вам :g_crazy:
А може і документів на повернення товару не діждетесь...
А може у Вас нема і повернутої від покупця РН... (ствердження цього факту я не бачила у повідомленнях). Можливо Ваш покупець вирішив що не було ні відвантаження, ні повернення... Я б так і зробила.
Як на мене, то проблеми не буде в тому, що Вашу РК на повернення товару не зареєструють. Я б не реєструвала.
А жалобу на кого збирались катать ? яка причина? раніше ця скарга хоч давала привід на ПК чи зменшення ПЗ. А зараз який зиск з цього? Потріпати нерви замовнику? Так би мовити, попрощатись і грюкнути дверима?
Зателефонуйте покупцю і все вирішите :beer:

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”