Номер и дата ГТД в налоговой накладной

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Н@фаня
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 29 разів
Подякували: 85 разів

Повідомлення Н@фаня »

Королева в пальто писав:
Выложу , конечно ... где-то около 13-00 завтра . А вообще я вношу изменения по мере поступления вопросов в свое первоначальное сообщение - стр. 19 темы .
Ждем. Разнесу по Днепру.
Спасибо Вам!

Королева в пальто
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2984 рази
Подякували: 2357 разів

Повідомлення Королева в пальто »

Popen писав:
Королева в пальто писав:Коллеги , большая просьба к вам - если есть еще вопросы по всему этому бреду , выкладывайте до 12 часов завтрашнего дня , потом я это все скомпаную и отправлю Минфину , дежурному по стране и отнесу в нашу налоговую . Ответы выложу в этой теме . Если есть идеи , куда отправить еще этот запрос (в зРаду , в министерства , депутатам , Хазарову , к черту на кулички ) - высказывайтесь , отправлю . За адреса , электронные и почтовые , буду благодарна . А вообще было бы неплохо , если бы каждый из нас взял этот текст и отправил в свою налоговую и т.д. Как говориться , "разом нас багато" ...
"Если Вы не отзовётесь - мы напишем в "Спортлото"!!!".
Лёгко ! #g_haha# Адресок "спортлото" не подскажете ? #wink#

Kreont
ЗнатокЗнаток
Подякували: 7 разів

Повідомлення Kreont »

LarisaM писав:
Бабуля писав:
Королева в пальто писав:Девочки - мальчики , я тут сваяла нечто вроде официального запроса по № и датам ГТД , хочу отправить в Минфин на "Зворотгій зв*язок" и отнести такой запрос в налоговую . Если кто-то хочет дополнить свои вопросом , пожалуста , отписывайтесь , добавлю и пусть у Минфина головы болят ...

Итак , текст запроса

12,08,12р. вступив в силу ЗАКОН УКРАЇНИ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні» . Прошу розтлумачити , як застосовувати наступні положення цього Закону .
Пунктом 57 внесено наступні зміни
"У статті 201:
1) пункт 201.1 доповнити підпунктом "ї" такого змісту:
"ї) номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України";"

Як правильно оформити податкову накладну у наступних випадках

1. На складі з 2007 року знаходиться імпортний товар .Оскільки до 12.08.12р. законодавством не було передбачено відображення в податковій накладній номера та дати митної декларації , ці дані на сьогодні відсутні і отримати їх не передбачається можливим. Яким чином у такому випадку вказувати вищевказаний реквізит в податковій накладній , зважаючи на те , що термін реєстрації податкової накладної в ЄДРПН складає 15 днів ?

2. Яким чином вказувати цей реквізит у тому випадку , коли отримано попередню оплату за товар , але сам товар знаходиться за межами України , № та дата митної декларації невідомі , оскільки сам товар не розмитнено ?

3. Яким чином вказувати цей реквізит у тому випадку, коли товар куплено/буде куплено у неплатника ПДВ неімпортера ?
4. А как теперь быть с указанием даты и № ГТД, если импортировали товар с одним кодом, потом разобрали его и продали часть?
[/quot
5. Яким чином вказувати зазначений реквізит у випадку формування комплектів, що складаються з імпортних товарів, розмитнених по різним ВМД у різний час?
6. Яким чином вказувати цей реквізит у випадку формування акційних комплектів, що складаються з імпорних товарів та українських товарів?
Ще добавлю варіанти:
7. Як вказати номер і дату ВМД, якщо товар повернуто покупцем після 12.08 (який йому був проданий до 12.08 по ПН без цих полів), і знову цей товар продається?
8. Звідки взяти номер і дату ВМД, якщо імпортер закупив товар 15.08, а 16.08 в нього забрали свідоцтво ПДВ, і він продає імпортний товар не надаючи ПН?
9. І найважніше: хочу також мати доступ до бази ВМД, щоб перевірити чи правильно постачальник її вписав і чи вона існує в природі як така (наподобі механізму перевірки реєстрації ПН наданих постачальником)

*Людок*
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 137 разів
Подякували: 231 раз

Повідомлення *Людок* »

9. І найважніше: хочу також мати доступ до бази ВМД, щоб перевірити чи правильно постачальник її вписав і чи вона існує в природі як така (наподобі механізму перевірки реєстрації ПН наданих постачальником)
Мне это нравиться, нравиться, хочу, хочу!#g_cray2# #g_cray2# #g_cray2# Я же девочка#g_pinkgla

Dreamsha_
УченикУченик
Дякував (ла): 27 разів

Повідомлення Dreamsha_ »

Лапа писав:
Виктория 80 писав:я вот сейчас буду сочинять письмо поставщику - пусть гад официально отвечает , #tommy# #tommy#
Это хорошо, если он есть и работает. А если его уже нет?? Или прошла проверка - доки уничтожены, что тогда??? На момент продажи товаров не было таких требований. А что делать теперь - ума не приложу. По всем нормам поставщик имеет полное право "послать" меня и не маяться дурью.
вот та же фигня, товару несколько лет, весь без ГПД.

Балдеюшка
УченикУченик

Повідомлення Балдеюшка »

как это все достало...

Dreamsha_
УченикУченик
Дякував (ла): 27 разів

Повідомлення Dreamsha_ »

KsushaSi писав:
Королева в пальто писав:В ресурсах выложили консультацию по интересующему нас всех поводу . Привожу цитату .

Що стосується залишкiв iмпортованих товарiв, придбаних до 12.08.2012, то перший iмпортер повинен при їх продажу вказувати дату i номер ВМД, i покупцi за ланцюжком повиннi їх повторювати.
Якщо ж пiдприємство-продавець iмпортованого товару не було першим iмпортером, то iнформацiї про дату та номер ВМД щодо товару на залишку у нього не буде i отримати її нереально. Тому таким продавцям радимо графу 3 «Номенклатура товарiв/послуг продавця» заповнювати таким чином:

Номенклатура постачання товарiв/послуг продавця
Горiлка «Cukrova»; #wall# Придбано до 12.08.2012. Податкова накладна № хх вiд хх.хх.20хх#hunter# »"
Слушайте, но это же вообще бред! Тогда уж, лучше Приходная накладная, а еще лучше ФИО экспедитора +можно добавить номер вашего мобильного телефона и добавить номер автомобиля Вашего дира.
В законе четко указано ГТД!!! Что за пургу мы тут будем накатывать!!!
Т.е. законодатель нам доставляет проблемы, а мы сами пытаемся весь бред "выкрутить" и "притулить" к себе. Заметьте - это мы их сами приучили. Вместо того чтоб, выдав "на гора" новое "чудачество" сразу выложить все рекомендации.

А что самое смешное, налоговики сидят и ждут, какой же выход мы сами найдем, а потом, полазив на вот таких вот обсуждалках, выдают "на гора" свои решения, да по фиг, что не законно.
Я одному своему российскому юристу-студенту, ради прикола, отдала текст НКодекса +письма и приказы минфина, то что касается непосредственно, заполнения НН. Так то что они мне выдали, без "а может..", "а давайте так..." очень сильно расходится с нашим "заполнением".
Вот и я о том же! Хватит подстраиваться под уродов!

Королева в пальто
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2984 рази
Подякували: 2357 разів

Повідомлення Королева в пальто »

Dreamsha_ писав:
KsushaSi писав:
Королева в пальто писав:В ресурсах выложили консультацию по интересующему нас всех поводу . Привожу цитату .

Що стосується залишкiв iмпортованих товарiв, придбаних до 12.08.2012, то перший iмпортер повинен при їх продажу вказувати дату i номер ВМД, i покупцi за ланцюжком повиннi їх повторювати.
Якщо ж пiдприємство-продавець iмпортованого товару не було першим iмпортером, то iнформацiї про дату та номер ВМД щодо товару на залишку у нього не буде i отримати її нереально. Тому таким продавцям радимо графу 3 «Номенклатура товарiв/послуг продавця» заповнювати таким чином:

Номенклатура постачання товарiв/послуг продавця
Горiлка «Cukrova»; #wall# Придбано до 12.08.2012. Податкова накладна № хх вiд хх.хх.20хх#hunter# »"
Слушайте, но это же вообще бред! Тогда уж, лучше Приходная накладная, а еще лучше ФИО экспедитора +можно добавить номер вашего мобильного телефона и добавить номер автомобиля Вашего дира.
В законе четко указано ГТД!!! Что за пургу мы тут будем накатывать!!!
Т.е. законодатель нам доставляет проблемы, а мы сами пытаемся весь бред "выкрутить" и "притулить" к себе. Заметьте - это мы их сами приучили. Вместо того чтоб, выдав "на гора" новое "чудачество" сразу выложить все рекомендации.

А что самое смешное, налоговики сидят и ждут, какой же выход мы сами найдем, а потом, полазив на вот таких вот обсуждалках, выдают "на гора" свои решения, да по фиг, что не законно.
Я одному своему российскому юристу-студенту, ради прикола, отдала текст НКодекса +письма и приказы минфина, то что касается непосредственно, заполнения НН. Так то что они мне выдали, без "а может..", "а давайте так..." очень сильно расходится с нашим "заполнением".
Вот и я о том же! Хватит подстраиваться под уродов!
Ваши конкретные предложения ?

Не будете ли вы так любезны ответить нам на следующие вопросы

1. На складі з 2007 року знаходиться імпортний товар .Оскільки до 12.08.12р. законодавством не було передбачено відображення в податковій накладній номера та дати митної декларації , ці дані на сьогодні відсутні і отримати їх не передбачається можливим. Яким чином у такому випадку вказувати вищевказаний реквізит в податковій накладній , зважаючи на те , що термін реєстрації податкової накладної в ЄДРПН складає 15 днів ?

2. Яким чином вказувати цей реквізит у тому випадку , коли отримано попередню оплату за товар , але сам товар знаходиться за межами України , № та дата митної декларації невідомі , оскільки сам товар не розмитнено ?

3. Яким чином вказувати цей реквізит у тому випадку, коли товар куплено/буде куплено у неплатника ПДВ неімпортера ?

4. Яким чином та у який термін постачальник повинен надати інформацію про номер та дату ВМД на запит покупця стосовно залишків по придбаним раніше товарам.

5. Хто несе відповідальність у випадку, коли надана покупцю інформація щодо номера та дати ВМД по придбаних до 12.08.12 року товарах, виявиться недостовірною, або за відмову надати таку інформацію.

6. Яким чином вказувати зазначений реквізит у випадку формування комплектів, що складаються з імпортних товарів, розмитнених по різним ВМД у різний час?

7. Яким чином вказувати цей реквізит у випадку формування акційних комплектів, що складаються з імпорних товарів та українських товарів.

8. Яким чином вказувати № та дату ВМД у випадку , коли придбаний імпортний товар було розібрано та продано його частину .

9. Чи потрібно відображати вказані реквізити для товару , звільненого від ПДВ по ст.197.1.27.

7. Як вказати номер і дату ВМД, якщо товар повернуто покупцем після 12.08 (який йому був проданий до 12.08 по ПН без цих полів), і знову цей товар продається?

8. Звідки взяти номер і дату ВМД, якщо імпортер закупив товар 15.08, а 16.08 в нього забрали свідоцтво ПДВ, і він продає імпортний товар не надаючи ПН?

9. І найважніше: хочу також мати доступ до бази ВМД, щоб перевірити чи правильно постачальник її вписав і чи вона існує в природі як така (накшталт механізму перевірки реєстрації ПН наданих постачальником)

?

оляля
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1061 раз
Подякували: 4945 разів

Повідомлення оляля »

KsushaSi писав:
Н@фаня писав:
KsushaSi писав: Это надо каждого менеджера постоянно по рукам бить, когда он продаст тот товар, который поступил позже?
А как на складе это реально отследить? На каждо коробке, канистре ставить дату прихода?
Вот стоят у меня 10 фильтров, как братья-близнецы, боками сверкают. Как узнать который из них из какой партии?
Это касается списание себестоимости в бухгалтерском учете. Так что не сильно еще и по этому заморачивайтесь.

Менеджера мои тоже на склад не ходят, они формируют счета, сидя на рабочем месте. Т.е. например:
Покупателю нужна флешка, такой-то фирмы, конфигурация, модель (Он подбирает, то что нужно и формирует счет, пока у нас номенклатура была без подобных товаров) Данные о приходах попадают в "партии" товаров. Когда я "перетаскиваю" к себе в бухгатерию, я проверяю, провожу и по итогу в 1С, когда нажимаю "кнопульку "Фин.результаты" у меня в том числе и проводится списание себестоимости по выбранному методу. (у меня FIFO - т.е. который первый пришел, первый и уйдет). А вот кто по средневзвешенной вот того ПОЗДРАВЛЯЮ!!! Скорее всего в связи с Форс-мажором, который случился 12.08 прийдется переделать Приказ об учетной политике и определить метод как "ідентифікованої собівартості відповідної одиниці запасів" В 1С семерке "По партиям"
наказ про облікову політику складається раз на рік, перегляд під час року не дозволяється

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2114 разів
Подякували: 10409 разів

Повідомлення Popen »

Хочу похвастаться... Я тут, девушки, сидю и лично дерибаню "1С". И уже достиг некоторых успехов: вывел на печать в НН инфу о ГТД (в гр.3 после наименования). По крайней мере понял алгоритм этого действа.
Осталось дело за "малым": откорректировать справочник "Номенклатура"... #swoon#

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”