Єдиний реестр податкових накладних

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2170 разів
Подякували: 4361 раз

Повідомлення Бюгюльмэ »

Разве только сайт?
http://www.sta.gov.ua/control/uk/taxqabase/catalog
где-то здесь через пару недель ищите

Любослава
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 11443 рази
Подякували: 8955 разів

Повідомлення Любослава »

Катрина писав:
Elisa писав:
Катрина писав:кто то пользовался Единой базой податкових знань? как там можно задать вопрос ? буду выяснять про освобожденный товар....
Есть разъяснение, что освобожденные тоже нужно регистрировать.
Но я наверное не буду - НК никто не потеряет, а админштраф будет по-любому.
почему штраф по-любому ? а где есть разъяснения что освобожденные от ндс тоже регистрировать нужНО? я нашла форму обратной связи и задала вопос в едину базу. не знаю, когда прилет ответ.... хоть бы до 01.01.2012....
Да есть там такое разъяснение, я читала. Просто там же фиг что найдешь.

Люфид
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Люфид »

Я правильно понимаю, что НО формируются независимо от регистрации налоговой накладной в ЕР?

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2114 разів
Подякували: 10409 разів

Повідомлення Popen »

Люфид писав:Я правильно понимаю, что НО формируются независимо от регистрации налоговой накладной в ЕР?
Cовершенно правильно!

Катрина
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 442 рази
Подякували: 77 разів

Повідомлення Катрина »

мне пришел ответ
Виходячи із суті отриманого листа вважаємо, що Ваше запитання стосується наступного, а саме:
Чи підлягають реєстрації у Єдиному реєстрі податкових накладних податкові накладні, виписані на операції з постачання товарів/послуг, які звільненні від сплати ПДВ (в тому числі і товарів, ввезених на митну територію України)? (номер категорії 130, підкатегорія 130.22)
Уніфікована відповідь з Єдиної бази податкових знань:
Відповідно до п.11 підр.2 р.ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) реєстрація податкових накладних платниками податку на додану вартість - продавцями в Єдиному реєстрі податкових накладних запроваджується для платників цього податку, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить:
понад 1 мільйон гривень - з 1 січня 2011 року;
понад 500 тисяч гривень - з 1 квітня 2011 року;
понад 100 тисяч гривень - з 1 липня 2011 року;
понад 10 тисяч гривень - з 1 січня 2012 року.
Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних. Податкова накладна, виписана при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, з 1 січня 2012 року підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних не залежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній.
Таким чином, податкові накладні, виписані на операції з постачання товарів, ввезених на митну територію України, та які підлягають звільненню від оподаткування ПДВ, підлягають реєстрації у Єдиному реєстрі податкових накладних в загальновстановленому порядку.

Чи підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних розрахунок коригування до податкової накладної, яка на дату її виписки не підлягала реєстрації в Єдиному реєстрі, а на дату виписки розрахунку коригування до неї підлягає такій реєстрації?? (номер категорії 130, підкатегорія 130.22)

Відповідно до п.11 підр.2 р.ХХ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) реєстрація податкових накладних платниками ПДВ - продавцями в Єдиному реєстрі податкових накладних запроваджується для платників цього податку, у яких сума ПДВ в одній податковій накладній становить:
понад 1 мільйон гривень - з 1 січня 2011 року;
понад 500 тисяч гривень - з 1 квітня 2011 року;
понад 100 тисяч гривень - з 1 липня 2011 року;
понад 10 тисяч гривень - з 1 січня 2012 року.
Податкова накладна, в якій сума ПДВ не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних. Податкова накладна, виписана при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, з 1 січня 2012 року підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних не залежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній.
До платників податку, для яких на дату виписки накладної цим підрозділом не запроваджено обов'язковість реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних, не застосовуються норми абзаців восьмого і дев'ятого п.201.10 ст.201 ПКУ.
Згідно із п.3 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року №1246, якщо продавець складає розрахунок коригування до податкової накладної, що підлягає реєстрації, до Реєстру в обов'язковому порядку вносяться також відомості, що містяться у такому розрахунку.
У разі коли продавець складає розрахунок коригування до податкової накладної, що не підлягає реєстрації, у зв'язку з чим загальна сума податку за операцією з постачання товарів (послуг) досягає обсягу, визначеного п.11 підр.2 р.XX ПКУ, до Реєстру в обов'язковому порядку вносяться відомості, що містяться у такому розрахунку.
Розрахунок коригування податкової накладної, відомості якої не внесено до Реєстру, реєструється після реєстрації такої накладної незалежно від дати її складення.
Враховуючи наведене, у випадку якщо розрахунок коригування складається на суму ПДВ, яка з урахуванням суми, зазначеній в податковій накладній, зменшує/збільшує суму ПДВ, передбачену п.11 підр.2 р.XX ПКУ, такий розрахунок підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних лише після реєстрації в ньому накладної, до якої виписується цей розрахунок..

Якщо, виходячи з отриманої відповіді, у Вас виникли додаткові запитання, рекомендуємо зателефонувати до Інформаційно-довідкового департаменту
державної податкової служби.

Завжди раді допомогти.

Інформаційно-довідковий департамент
державної податкової служби

Кучерявая
УченикУченик
Дякував (ла): 9 разів

Повідомлення Кучерявая »

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
ЄДИНА БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ
Питання:
Чи потрібно в податковій накладній, виписаній за щоденними підсумками операцій, зазначати код товару згідно з УКТ ЗЕД при постачанні підакцизних та імпортованих товарів?
Відповідь:
Відповідно до п. 201.1 ст. 201 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями, платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, у якій зазначаються в окремих рядках такі обов'язкові реквізити, зокрема, код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України).
Згідно з пп. 8.4 п. 8 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом ДПАУ від 21.12.2010 р. N 969, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2010 р. за N 1401/18696 (далі - Порядок N 969), податкова накладна виписується за щоденними підсумками операцій (якщо податкова накладна не була виписана на ці операції) у разі:
здійснення постачання товарів/послуг за готівку кінцевому споживачеві (який не є платником ПДВ);
виписки транспортних квитків, готельних рахунків або рахунків, які виставляються платнику ПДВ за послуги зв'язку, інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, за винятком тих, у яких форма встановлена міжнародними стандартами;
надання платнику податку касових чеків, які містять суму поставлених товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (із визначенням фіскального та податкового номера постачальника).
Відповідно до п. 8 Порядку N 969 усі примірники податкових накладних, виписаних, зокрема, за щоденними підсумками операцій, залишаються в особи, що їх виписала. При цьому у верхній лівій частині оригіналу такої податкової накладної робиться відповідна помітка "X" та зазначається тип причини "11".
В податковій накладній, яка виписується за щоденними підсумками операцій у разі здійснення поставки товарів/послуг за готівку кінцевому споживачеві (який не є платником ПДВ), суми розрахунків за касовими чеками, надрукованими протягом дня, та суми ПДВ за такими розрахунками зазначаються загальною сумою, що відповідає фактичній сумі виторгу та сумі ПДВ, яка відображена у Z-звіті. При цьому в такій податковій накладній в графі 3 "Номенклатура постачання товарів/послуг продавця" здійснюється запис "Товари в асортименті", в графі 4 "Одиниця виміру товару" зазначається "грн.", в графі 5 "Кількість (об'єм, обсяг)" проставляється "1".
Таким чином, оскільки в податковій накладній, виписаній за щоденними підсумками операцій, не зазначається повний асортимент товарів, то при продажу у тому числі й підакцизних та імпортованих товарів в графі 3 "Номенклатура постачання товарів/послуг продавця" здійснюється запис "Товари в асортименті", а коди товарів згідно з УКТ ЗЕД не зазначаються.

Інформаційно-довідковий департамент державної податкової служби

НУЖНО ЛИ БУДЕТ РЕГЕСТРИРОВАТЬ ТАКИЕ НАЛОГОВЫЕ НАКЛАДНЫЕ В ЕДИНОМ РЕЕСТРЕ НАЛОГОВЫХ НАКЛАДНЫХ С 01.01.2012Г.???

Кучерявая
УченикУченик
Дякував (ла): 9 разів

Повідомлення Кучерявая »

Катрина писав:кто то пользовался Единой базой податкових знань? как там можно задать вопрос ? буду выяснять про освобожденный товар....

податкова накладна, виписана при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів та товарів, увезених на митну територію України, з 01.01.2012 р. підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних незалежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній (абзац шостий п. 11 підрозділу 2 розділу XX Податкового Кодексу).
(Коментарі, Журнал "Вісник податкової служби України", від 26.08.2011, "Коментарі до змін, внесених до Податкового кодексу. Податок на додану вартість")

НАСКІЛЬКИ Я ДЛЯ СЕБЕ ЗРОЗУМІЛА- ПОТРІБНО ВКЛЮЧАТИ ВСІ ПН...ЧИ Я ПОМИЛЯЮСЬ?

Наталья__1982
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 997 разів
Подякували: 1247 разів

Повідомлення Наталья__1982 »

Коллеги, кто уже на практике регистрировал эти налоговые.Можете по пунктам объяснить всю процедуру. Буду очень благодарна.
Я понимаю это так:
1) Выгружаем НН в Бест или Медок из 1С (какой экземпляр??????наш или контрагента)
2) Потом там его подписываем (вопрос какой подписью???? И директор и глюбух), ставим печать
3) Выгружаем и ждем 2 квитанцию.
Какие есть нюансы, расскажите, приближается 2012 год, я хочу хоть немного быть готовой.

Наталья__1982
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 997 разів
Подякували: 1247 разів

Повідомлення Наталья__1982 »

Неужели нет таких "счастливчиков", которые прошли уже регистрацию НН?

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2114 разів
Подякували: 10409 разів

Повідомлення Popen »

Наталья__1982 писав:Коллеги, кто уже на практике регистрировал эти налоговые.Можете по пунктам объяснить всю процедуру. Буду очень благодарна.
Я понимаю это так:
1) Выгружаем НН в Бест или Медок из 1С (какой экземпляр??????наш или контрагента)
2) Потом там его подписываем (вопрос какой подписью???? И директор и глюбух), ставим печать
3) Выгружаем и ждем 2 квитанцию.
Какие есть нюансы, расскажите, приближается 2012 год, я хочу хоть немного быть готовой.
На практике еще не пробовал. Сам интересуюсь, но кое-что вам скажу:
1) регистрируется оригинал НН.
2) полагаю - директор+печать (в "Медке" можно настроить).

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”