Выписка Налоговых накладных
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 922 рази
- Подякували: 109 разів
Добрий вечір. Підкажіть свою думку. ТОВ на загальній системі по листу надаю Благодійну допомогу медикаментами лікарні. Потрібно виписати податкову накладну самому собі? Якщо да то який тип причини?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 922 рази
- Подякували: 109 разів
Добрий вечір. Підкажіть свою думку в складені податкової накладної з Типом причини 09 - Постачання для операцій, які звільнені від оподаткування податком на додану вартість.
Підприємство платник ПДВ має звільненену від ПДВ діяльність. Інколи купуює товари з ПДВ для цієї діяльності. При цьому після отримання ПН від продавця реєструє Зведену компенсуючу ПН з кодом ознаки 1 та типом причини 09 та ІПН 600000000000 та назву свого підприємства. В Розділі Б вказує номер подакової накладної продавця та назву продавця товару. По сумі вона ідентична з податковою накладної продавця.
Питання - як правильно зареєструвати компенсуючу податкову накладну при таких умовах - Підприємство проводить закупівлю великої кількості товарів для обох видів діяльності підприємства (ПДВ 20% та 0%). Одні товари перепродуються, а інші використовуються в неоподатковуваній діяльності ПДВ підприємства. Як мені зробити цю компенсуючу податкову накладну? Як при цьому нам буди?
В мене виникла ідея зробити все точно як і раніше, але в номенклатурі перерахувати той товар що йде на нульвий вид діяльності. Так можливо робити?
Підприємство платник ПДВ має звільненену від ПДВ діяльність. Інколи купуює товари з ПДВ для цієї діяльності. При цьому після отримання ПН від продавця реєструє Зведену компенсуючу ПН з кодом ознаки 1 та типом причини 09 та ІПН 600000000000 та назву свого підприємства. В Розділі Б вказує номер подакової накладної продавця та назву продавця товару. По сумі вона ідентична з податковою накладної продавця.
Питання - як правильно зареєструвати компенсуючу податкову накладну при таких умовах - Підприємство проводить закупівлю великої кількості товарів для обох видів діяльності підприємства (ПДВ 20% та 0%). Одні товари перепродуються, а інші використовуються в неоподатковуваній діяльності ПДВ підприємства. Як мені зробити цю компенсуючу податкову накладну? Як при цьому нам буди?
В мене виникла ідея зробити все точно як і раніше, але в номенклатурі перерахувати той товар що йде на нульвий вид діяльності. Так можливо робити?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 45 разів
- Подякували: 83 рази
Добрий день!
Підкажить початківцю будь ласка.Якщо ми сплатили Гарантійний платіж (без ПДВ) у вересні.
У Листопаді постачальник закриває актом частину цієї суми послугами уже з ПДВ.Виписує та реєструє ПН.
Так можна робити?
Підкажить початківцю будь ласка.Якщо ми сплатили Гарантійний платіж (без ПДВ) у вересні.
У Листопаді постачальник закриває актом частину цієї суми послугами уже з ПДВ.Виписує та реєструє ПН.
Так можна робити?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 833 рази
- Подякували: 695 разів
Це ви не про Уапром часом? ВОни інакше все одно не зареєструють. А так, роз'яснення читала протирічні( але давно-роки 2 тому). Радять отримувати ІПН з приводу виписки ПН таким чином
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 45 разів
- Подякували: 83 рази
Він самийAsia Svetlova писав: ↑30 грудня 2024, 19:08Це ви не про Уапром часом? ВОни інакше все одно не зареєструють. А так, роз'яснення читала протирічні( але давно-роки 2 тому). Радять отримувати ІПН з приводу виписки ПН таким чином

Буду писати ІПК бо якось треба з ними працювати.А як Ви закриваєте ці суми у Балансі?Я про проводки.
-
- Светоч Мысли
Висять передплатою до надання актасотрудник писав: ↑30 грудня 2024, 19:50Він самийAsia Svetlova писав: ↑30 грудня 2024, 19:08Це ви не про Уапром часом? ВОни інакше все одно не зареєструють. А так, роз'яснення читала протирічні( але давно-роки 2 тому). Радять отримувати ІПН з приводу виписки ПН таким чином![]()
Буду писати ІПК бо якось треба з ними працювати.А як Ви закриваєте ці суми у Балансі?Я про проводки.
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р
-
- Светоч Мысли
Висять передплатою до надання акта
[/quote]
[/spoiler]
А як ПДВ закрити??
[/quote]
по акту