Выписка Налоговых накладных

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Denis@@@
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 922 рази
Подякували: 109 разів

Повідомлення Denis@@@ »

Добрий вечір. Підкажіть свою думку. ТОВ на загальній системі по листу надаю Благодійну допомогу медикаментами лікарні. Потрібно виписати податкову накладну самому собі? Якщо да то який тип причини?

Маруся10
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 680 разів
Подякували: 1962 рази

Повідомлення Маруся10 »

Denis@@@ писав:
26 листопада 2024, 19:25
Добрий вечір. Підкажіть свою думку. ТОВ на загальній системі по листу надаю Благодійну допомогу медикаментами лікарні. Потрібно виписати податкову накладну самому собі? Якщо да то який тип причини?
я писала 13

Denis@@@
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Denis@@@ »

Маруся10 писав:
27 листопада 2024, 08:54
Denis@@@ писав:
26 листопада 2024, 19:25
я писала 13
Дякую. А медикаменти потім списали на Д-т 949? В витрати про Податку на прибутку брали?

Denis@@@
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Denis@@@ »

Добрий вечір. Підкажіть свою думку в складені податкової накладної з Типом причини 09 - Постачання для операцій, які звільнені від оподаткування податком на додану вартість.

Підприємство платник ПДВ має звільненену від ПДВ діяльність. Інколи купуює товари з ПДВ для цієї діяльності. При цьому після отримання ПН від продавця реєструє Зведену компенсуючу ПН з кодом ознаки 1 та типом причини 09 та ІПН 600000000000 та назву свого підприємства. В Розділі Б вказує номер подакової накладної продавця та назву продавця товару. По сумі вона ідентична з податковою накладної продавця.

Питання - як правильно зареєструвати компенсуючу податкову накладну при таких умовах - Підприємство проводить закупівлю великої кількості товарів для обох видів діяльності підприємства (ПДВ 20% та 0%). Одні товари перепродуються, а інші використовуються в неоподатковуваній діяльності ПДВ підприємства. Як мені зробити цю компенсуючу податкову накладну? Як при цьому нам буди?
В мене виникла ідея зробити все точно як і раніше, але в номенклатурі перерахувати той товар що йде на нульвий вид діяльності. Так можливо робити?

сотрудник
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 45 разів
Подякували: 83 рази

Повідомлення сотрудник »

Добрий день!
Підкажить початківцю будь ласка.Якщо ми сплатили Гарантійний платіж (без ПДВ) у вересні.
У Листопаді постачальник закриває актом частину цієї суми послугами уже з ПДВ.Виписує та реєструє ПН.
Так можна робити?

Asia Svetlova
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 833 рази
Подякували: 695 разів

Повідомлення Asia Svetlova »

сотрудник писав:
30 грудня 2024, 15:58
Добрий день!
Підкажить початківцю будь ласка.Якщо ми сплатили Гарантійний платіж (без ПДВ) у вересні.
У Листопаді постачальник закриває актом частину цієї суми послугами уже з ПДВ.Виписує та реєструє ПН.
Так можна робити?
Це ви не про Уапром часом? ВОни інакше все одно не зареєструють. А так, роз'яснення читала протирічні( але давно-роки 2 тому). Радять отримувати ІПН з приводу виписки ПН таким чином
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р

сотрудник
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення сотрудник »

Asia Svetlova писав:
30 грудня 2024, 19:08
сотрудник писав:
Добрий день!
Так можна робити?
Це ви не про Уапром часом? ВОни інакше все одно не зареєструють. А так, роз'яснення читала протирічні( але давно-роки 2 тому). Радять отримувати ІПН з приводу виписки ПН таким чином
Він самий :x
Буду писати ІПК бо якось треба з ними працювати.А як Ви закриваєте ці суми у Балансі?Я про проводки.

Asia Svetlova
Светоч Мысли
Светоч Мысли

сотрудник писав:
30 грудня 2024, 19:50
Asia Svetlova писав:
30 грудня 2024, 19:08
сотрудник писав:
Добрий день!
Так можна робити?
Він самий :x
Буду писати ІПК бо якось треба з ними працювати.А як Ви закриваєте ці суми у Балансі?Я про проводки.
Висять передплатою до надання акта
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р

сотрудник
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення сотрудник »

Спойлер
[/quote]
[/quote]
А як ПДВ закрити??

Asia Svetlova
Светоч Мысли
Светоч Мысли

сотрудник писав:
03 січня 2025, 15:39
Спойлер
[/quote]
[/spoiler]
А як ПДВ закрити??
[/quote]

по акту

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”