Корректировка НН
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 7966 разів
- Подякували: 5725 разів
А в ситуации Юли корректируется НН, выписанная по отгрузке или оплате возвращенное затем товара. Сумма, которая осталась у поставщика - это предоплата. На эту сумму происходит замена товара. т.е. РК в ноль. При доплате возникает 1-е событие на сумму доплаты, т.е. новая НН на эту часть
Вы ему объясните, что идет "коригування кількості і вартості", инче вы потеряете НКЮлия 08 писав:контрагент не погоджується зробити по-моєму, настоює на тому, що від нас отримали листа з проханням врахувати проплату 23.06 в рах. дорожчого товару- а, хіба такий лист є підставою для того щоб так виписувати ПН, а як же перша подія?тетя Ира писав:Вы правыЮлия 08 писав:Доброго дня!
Підскажіть, будь ласка, така ситуація.
23.06.15-оплата за товар, виписана мені ПН.
30.06.15-повертаємо товар (не підійшов), берем інший,більшої вартості, гроші не повертаєм а доплачуєм.
02.07.15 -забираєм товар.
Я розумію так. 30.06 мені мають надати РК нульовий, в якому "мінусують" повернутий товар, а "плюсують" якусь 0,7-0,8-му частиину товару,
за який я доплачую 30.06 мені мають виписатьт ПН на 0,2-0,3 частину товару, ТАК я розумію операція буде закрита.
Контрагент з цим не погоджується, виписує РК 30.06 і повністю "Мінусує" повернутий товар-знімає мій ПК, 02.07.-виписує нову ПН на суму вартості дорожчого товару.
Я не згодна,що мені зняли мій кредит (їх зобов’язання)23.06-оплата ж була???
Хто правий, я чи контагент?
На старую НН первой строчкой идет товар с "-", а второй строчкой новый товар с новой ценой частично"+". А на доплату НН с остатками товара. Налоговая меняет консультации, а НКУ остаетсятетя Ира писав:Вы ему объясните, что идет "коригування кількості і вартості", инче вы потеряете НКЮлия 08 писав:контрагент не погоджується зробити по-моєму, настоює на тому, що від нас отримали листа з проханням врахувати проплату 23.06 в рах. дорожчого товару- а, хіба такий лист є підставою для того щоб так виписувати ПН, а як же перша подія?тетя Ира писав: Вы правы
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 52 рази
- Подякували: 8 разів
Доброго ранку всім!
Хочу написать, чим закінчилась моя історія.
Головбух підприємства-контрагента виявилась істеричною неадекватною людиною, на мою відмову зареєструвать РК вона почала кричать, угрожать, що знайде спосіб мене наказать,
коротше кажучи, я на все "плюнула" зареєструвала її РК, потратила цілий день на цю істеричку, а потрібно закривать квартал, ще й через два тижні у відпустку... не хочу псувати собі нерви... 250 грн ПДВ того не варті...
Дякую всім небайдужим, цікаво була кожна думка!!! З наступаючим нас всіх професійним святом!!!
Хочу написать, чим закінчилась моя історія.
Головбух підприємства-контрагента виявилась істеричною неадекватною людиною, на мою відмову зареєструвать РК вона почала кричать, угрожать, що знайде спосіб мене наказать,
коротше кажучи, я на все "плюнула" зареєструвала її РК, потратила цілий день на цю істеричку, а потрібно закривать квартал, ще й через два тижні у відпустку... не хочу псувати собі нерви... 250 грн ПДВ того не варті...
Дякую всім небайдужим, цікаво була кожна думка!!! З наступаючим нас всіх професійним святом!!!
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 44 рази
- Подякували: 949 разів
Юлия 08, очень возможно, что тоже самое о ВАС сказала контагент))))
Ведь она ничео не нарушила. И ее схема имеет право жить, как и ВАША.
Зачем на пустом месте создавать себе и, главное, другим людям проблемы? непонятно, мне.
Ведь она ничео не нарушила. И ее схема имеет право жить, как и ВАША.
Зачем на пустом месте создавать себе и, главное, другим людям проблемы? непонятно, мне.
-
- Знаток
- Дякував (ла): 2 рази
Добрый день. Подскажите как устранить ошибку. В налоговой все реквизиты правильные, сумма и дата тоже все ок. Но там где тип поставила 02 неплательщик. Все зарегистриванно. Что делать? Контрагент плательщик.
Спасибо.
Спасибо.
-
- Оракул
- Дякував (ла): 211 разів
- Подякували: 108 разів
Хелпми кто-нибудь!! 16.06. ошибочно зарегила налоговую накладную не на 50000,00 а на 50000,02... не досмотрела( только что пообщалась с контрагентом она меня обматерила последними словами хотя Нк висела у нее на подтверждении неделю...ткните меня пожалуйста что- делать коекретно.. понимаю что ответ где-то уже есть но сижу реву ничего не вижу(Она хочет корректировку на 2 копейки
- Тюша
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 2126 разів
- Подякували: 5235 разів
Делайте РК. Причина-изменение цены.анита7 писав:Хелпми кто-нибудь!! 16.06. ошибочно зарегила налоговую накладную не на 50000,00 а на 50000,02... не досмотрела( только что пообщалась с контрагентом она меня обматерила последними словами хотя Нк висела у нее на подтверждении неделю...ткните меня пожалуйста что- делать коекретно.. понимаю что ответ где-то уже есть но сижу реву ничего не вижу(Она хочет корректировку на 2 копейки
Т.е. вы делаете 2 стр.
Одна с "-" старая цена, вторая с "+"-новая.