Якщо відмовлено у задоволенні Скарги, то далі тільки через судcometa писав: ↑10 листопада 2021, 09:25Прошу совета
В августе заблокирована НН. Причина: код не указан в таблице как поставляемый на постоянной основе.
Подала документы на разблокировку. Получила отказ комиссии. Причина: Встановлено операції з реалізації товарів(послуг) платнику податків з ознаками ризиковасті. Покупатель у нас давно работающий завод. Не могу понять, что мне делать дальше
Блокировка регистрации НН/РК (частина 2️⃣)
-
Dolanny
- Оракул

- Дякував (ла): 54 рази
- Подякували: 144 рази
-
cometa
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 2642 рази
- Подякували: 1922 рази
Скаргу я ще не подавала, тільки повідомлення. Якщо я буду подавати скаргу ,чим я можу підтвердити, що покупець не ризковий. А якщо він ризковий то скарга чи суд допоможуть. Такої причини в мене ще не булоDolanny писав: ↑10 листопада 2021, 09:45Якщо відмовлено у задоволенні Скарги, то далі тільки через судcometa писав: ↑10 листопада 2021, 09:25Прошу совета
В августе заблокирована НН. Причина: код не указан в таблице как поставляемый на постоянной основе.
Подала документы на разблокировку. Получила отказ комиссии. Причина: Встановлено операції з реалізації товарів(послуг) платнику податків з ознаками ризиковасті. Покупатель у нас давно работающий завод. Не могу понять, что мне делать дальше
-
Dolanny
- Оракул

Яка причина вказана у рішенні про відмову у реєстрації? "Прийнято рішення про відмову у реєстрації у зв'язку з:.....". Має стояти відмітка з якої саме причиниcometa писав: ↑10 листопада 2021, 09:59Скаргу я ще не подавала, тільки повідомлення. Якщо я буду подавати скаргу ,чим я можу підтвердити, що покупець не ризковий. А якщо він ризковий то скарга чи суд допоможуть. Такої причини в мене ще не булоDolanny писав: ↑10 листопада 2021, 09:45Якщо відмовлено у задоволенні Скарги, то далі тільки через судcometa писав: ↑10 листопада 2021, 09:25Прошу совета
-
cometa
- Светоч Мысли

Написала причину в першому повідомленні Причина: Встановлено операції з реалізації товарів(послуг) платнику податків з ознаками ризиковасті.Dolanny писав: ↑10 листопада 2021, 10:07Яка причина вказана у рішенні про відмову у реєстрації? "Прийнято рішення про відмову у реєстрації у зв'язку з:.....". Має стояти відмітка з якої саме причини
-
Dolanny
- Оракул

Прийнято рішення про:
реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних з урахуванням вимог пункту 200 1.3 статті 200 1 Податкового кодексу України
відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних
у зв'язку з:
ненадання платником податку письмових пояснень стосовно підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній / розрахунку коригування, реєстрація яких зупинено
Додаткова інформація (зазначити, до якої інформації):
первинних документів щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання і транспортування, навантаження, розвантаження продукції, складських документів (інвентаризаційні описи), у тому числі рахунків-фактури / інвойсів, актів приймання-передачі товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявності певних типових форм та галузевої специфіки, накладних (документи, які не надано, підкреслити)
розрахункових документів та/або банківських виписок з особових рахунків
документів щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності), наявність яких передбачена договором та/або законодавством (документи, які не надано, підкреслити)
Додаткова інформація
____________________________________________________________________________________
наданням платником податку копій документів, складених із порушенням законодавства
Додаткова інформація (зазначити конкретні документи):
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
Рішення про відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних може бути оскаржено в адміністративному або судовому порядку.
реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних з урахуванням вимог пункту 200 1.3 статті 200 1 Податкового кодексу України
відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних
у зв'язку з:
ненадання платником податку письмових пояснень стосовно підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній / розрахунку коригування, реєстрація яких зупинено
Додаткова інформація (зазначити, до якої інформації):
первинних документів щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання і транспортування, навантаження, розвантаження продукції, складських документів (інвентаризаційні описи), у тому числі рахунків-фактури / інвойсів, актів приймання-передачі товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявності певних типових форм та галузевої специфіки, накладних (документи, які не надано, підкреслити)
розрахункових документів та/або банківських виписок з особових рахунків
документів щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності), наявність яких передбачена договором та/або законодавством (документи, які не надано, підкреслити)
Додаткова інформація
____________________________________________________________________________________
наданням платником податку копій документів, складених із порушенням законодавства
Додаткова інформація (зазначити конкретні документи):
Рішення про відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних може бути оскаржено в адміністративному або судовому порядку.
-
cometa
- Светоч Мысли

Під всім цим переліком написано
Додаткова інформація
надання платником податку копій документів,складених із порушенням законодавства
Додаткова інформація (зазначити конкретні документи)
Востаннє редагувалось 10 листопада 2021, 11:02 користувачем cometa, всього редагувалось 1 раз.
-
Dolanny
- Оракул

податковий орган вважає, що платник обтяжений принципом «належної обачності» у тому сенсі, що платник зобов'язаний пересвідчитись чи його контрагент «ризиковий» чи ні. Контролюючий орган глибоко переконаний, що з моменту, коли комісія регіонального рівня присвоює контрагенту платника «ризиковість», всі операції, які передували отриманню такого статусу автоматично є «фіктивними».
Утім Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду неодноразово наголошував на тому, що платник податку не має обов'язку щодо контролю податкової дисциплінованості свого контрагента і не може відповідати за порушення таким контрагентом податкового законодавства (див. постанови Верховного Суду від 21.01.2021 у справі № 806/417/15, від 21.01.2021 у справі № 820/11465/15, від 21.01.2021 у справі № 826/4938/17, від 19.01.2021 у справі № 2а/2570/2159/2012 тощо).
Знайшла у Ліга.нет таку консультацію.
Утім Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду неодноразово наголошував на тому, що платник податку не має обов'язку щодо контролю податкової дисциплінованості свого контрагента і не може відповідати за порушення таким контрагентом податкового законодавства (див. постанови Верховного Суду від 21.01.2021 у справі № 806/417/15, від 21.01.2021 у справі № 820/11465/15, від 21.01.2021 у справі № 826/4938/17, від 19.01.2021 у справі № 2а/2570/2159/2012 тощо).
Знайшла у Ліга.нет таку консультацію.