Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
marina_g
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 11 разів

Повідомлення marina_g »

ArinaArina писав:
marina_g писав:Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, якщо було придбано товар, отримано ПН від постачальника. Потім, 06.08.15р. відбулося часткове повернення товару постачальнику, 17.08.15. постачальник перерахував на наш рахунок кошти. Яким числом ми маємо скласти РК?
17.08. Складає РК постачальник, реєструєте Ви.
Це нічого, що повернення товару відбулося 06.08.15р., а кошти нам повернулися 17.08.15р. Перша подія повернення товару. То РК все одно складається 17.08.15р., коли повернулися кошти?

Аллусик
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 871 раз
Подякували: 670 разів

Повідомлення Аллусик »

ArinaArina писав:
Аллусик писав:Добрый день.
Уже давным давно нам товар не возвращали и вот...
У нас оплатили и забрали товар 30.07.15. Я выписала НН и РН. Сегодня мне сообщают, что половину товара возвращают и присылают мне накладную на повернення. Подстрахуйте меня: мне клиент выписывает РН на повернення, а я ему корректировку к НН и все? Или может я что-то пропустила?
а с оплатой что?
С оплатой все впорядке оплатили и забрали в один день. А я само собой им верну половину на счет. Больше ничего не нужно?

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

marina_g писав:
ArinaArina писав:
marina_g писав:Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, якщо було придбано товар, отримано ПН від постачальника. Потім, 06.08.15р. відбулося часткове повернення товару постачальнику, 17.08.15. постачальник перерахував на наш рахунок кошти. Яким числом ми маємо скласти РК?
17.08. Складає РК постачальник, реєструєте Ви.
Це нічого, що повернення товару відбулося 06.08.15р., а кошти нам повернулися 17.08.15р. Перша подія повернення товару. То РК все одно складається 17.08.15р., коли повернулися кошти?
перша подія тут ні до чого. поки не повернута оплата - ці гроші вважаємо попередньою оплатою, тому немає підстав для виписки РК.

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ

Аллусик писав:
ArinaArina писав:
Аллусик писав:Добрый день.
Уже давным давно нам товар не возвращали и вот...
У нас оплатили и забрали товар 30.07.15. Я выписала НН и РН. Сегодня мне сообщают, что половину товара возвращают и присылают мне накладную на повернення. Подстрахуйте меня: мне клиент выписывает РН на повернення, а я ему корректировку к НН и все? Или может я что-то пропустила?
а с оплатой что?
С оплатой все впорядке оплатили и забрали в один день. А я само собой им верну половину на счет. Больше ничего не нужно?
письмо пусть дадут на возврат средств. датой возврата денег - выписываете РК.

Аллусик
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 871 раз
Подякували: 670 разів

Повідомлення Аллусик »

ArinaArina писав:
Аллусик писав:
ArinaArina писав: а с оплатой что?
Они мне РН на возврат прислали 19.08.15г. это ничего? Тоесть РН возвратная 19.08+письмо от них 26.08. и я сегодня перечисляю деньги и выписываю корректировку к НН? Вроде все.

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ

Аллусик писав:
ArinaArina писав:
Аллусик писав: С оплатой все впорядке оплатили и забрали в один день. А я само собой им верну половину на счет. Больше ничего не нужно?
Они мне РН на возврат прислали 19.08.15г. это ничего? Тоесть РН возвратная 19.08+письмо от них 26.08. и я сегодня перечисляю деньги и выписываю корректировку к НН? Вроде все.
да

marina_g
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 11 разів

Повідомлення marina_g »

ArinaArina писав:
marina_g писав:
ArinaArina писав: 17.08. Складає РК постачальник, реєструєте Ви.
перша подія тут ні до чого. поки не повернута оплата - ці гроші вважаємо попередньою оплатою, тому немає підстав для виписки РК.
Можливо десь прописано відповідні роз"яснення, ви не зустрічали? Так як, постачальник з нами не згоден, треба надати обгрунтовану відповідь.

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ

marina_g писав:
ArinaArina писав:
marina_g писав: Це нічого, що повернення товару відбулося 06.08.15р., а кошти нам повернулися 17.08.15р. Перша подія повернення товару. То РК все одно складається 17.08.15р., коли повернулися кошти?
Можливо десь прописано відповідні роз"яснення, ви не зустрічали? Так як, постачальник з нами не згоден, треба надати обгрунтовану відповідь.
конкретно відповідь на питання можна хіба що пошукати в консультаціях. а так за логікою: товар повернуто, але залишилася оплата, яка після повернення набуває статус попередньої оплати, тобто у постачальника зберігаються зобов'язання з ПДВ. а зробити зараз РК, а якщо гроші не будуть повернуті ніколи - то постачальник отримав гроші і не сплатив з них пдв. з таким успіхом можна гроші між підприємствами ганяти і не платити податки. посилайтесь на те, що це передоплата, яка повинна бути підтверджена ПН.

Света 239
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 221 раз
Подякували: 311 разів

Повідомлення Света 239 »

10.08 выписала н/н на неплательщика. Акт был в евро, перепутала и посчитала в дол. Теперь надо сделать корректировку: РК могу сделать 10.08 и 10.08. новую правильную н/н? А что написать в причине коригування и с минусом сумма?

kameliy2
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення kameliy2 »

Присоединяюсь к вопросу.#help#

Прошу подсказки, коллеги
Такая ситуация:

нужно откорректировать н.н. от 08.11.2014 в минус (н.н. не подлежала регистрации и покупатель не включал её в кредит)
и выписать правильную от 21.08.15

Версия действий от покупателя:
мы регистрируем старую н.н., они нам её корректируют, то есть регистрируют р.к. с минусом
и мы выписываем правильную н.н. и регистрируем.

Я нашла такую последовательность действий:
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТвід 17.02.2015 р. № 5292/7/99-99-19-03-02-17
Якщо платник податку після 1 січня 2015 року складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної, складеної до 1 січня 2015 року, на суму податку на додану вартість, що не перевищувала 10 тис.грн. та не підлягала реєстрації в ЄРПН, і сума податку після проведення коригування не досягає обсягу 10 тис.грн., то такі розрахунок коригування та податкова накладна реєстрації в ЄРПН не підлягають. При цьому такий розрахунок коригування може бути складено платником податку у паперовій формі та включено до податкової декларації з податку на додану вартість за звітний період, на який припадає дата складання розрахунку коригування. Такий розрахунок коригування, складений у паперовій формі, може бути включений покупцем до складу податкового кредиту відповідного звітного періоду.

Как же всё таки верно?

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”