Це нічого, що повернення товару відбулося 06.08.15р., а кошти нам повернулися 17.08.15р. Перша подія повернення товару. То РК все одно складається 17.08.15р., коли повернулися кошти?ArinaArina писав:17.08. Складає РК постачальник, реєструєте Ви.marina_g писав:Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, якщо було придбано товар, отримано ПН від постачальника. Потім, 06.08.15р. відбулося часткове повернення товару постачальнику, 17.08.15. постачальник перерахував на наш рахунок кошти. Яким числом ми маємо скласти РК?
Корректировка НН
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 871 раз
- Подякували: 670 разів
С оплатой все впорядке оплатили и забрали в один день. А я само собой им верну половину на счет. Больше ничего не нужно?ArinaArina писав:а с оплатой что?Аллусик писав:Добрый день.
Уже давным давно нам товар не возвращали и вот...
У нас оплатили и забрали товар 30.07.15. Я выписала НН и РН. Сегодня мне сообщают, что половину товара возвращают и присылают мне накладную на повернення. Подстрахуйте меня: мне клиент выписывает РН на повернення, а я ему корректировку к НН и все? Или может я что-то пропустила?
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 7966 разів
- Подякували: 5725 разів
перша подія тут ні до чого. поки не повернута оплата - ці гроші вважаємо попередньою оплатою, тому немає підстав для виписки РК.marina_g писав:Це нічого, що повернення товару відбулося 06.08.15р., а кошти нам повернулися 17.08.15р. Перша подія повернення товару. То РК все одно складається 17.08.15р., коли повернулися кошти?ArinaArina писав:17.08. Складає РК постачальник, реєструєте Ви.marina_g писав:Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, якщо було придбано товар, отримано ПН від постачальника. Потім, 06.08.15р. відбулося часткове повернення товару постачальнику, 17.08.15. постачальник перерахував на наш рахунок кошти. Яким числом ми маємо скласти РК?
-
- Акула НКУ
письмо пусть дадут на возврат средств. датой возврата денег - выписываете РК.Аллусик писав:С оплатой все впорядке оплатили и забрали в один день. А я само собой им верну половину на счет. Больше ничего не нужно?ArinaArina писав:а с оплатой что?Аллусик писав:Добрый день.
Уже давным давно нам товар не возвращали и вот...
У нас оплатили и забрали товар 30.07.15. Я выписала НН и РН. Сегодня мне сообщают, что половину товара возвращают и присылают мне накладную на повернення. Подстрахуйте меня: мне клиент выписывает РН на повернення, а я ему корректировку к НН и все? Или может я что-то пропустила?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 871 раз
- Подякували: 670 разів
Они мне РН на возврат прислали 19.08.15г. это ничего? Тоесть РН возвратная 19.08+письмо от них 26.08. и я сегодня перечисляю деньги и выписываю корректировку к НН? Вроде все.ArinaArina писав:письмо пусть дадут на возврат средств. датой возврата денег - выписываете РК.Аллусик писав:С оплатой все впорядке оплатили и забрали в один день. А я само собой им верну половину на счет. Больше ничего не нужно?ArinaArina писав: а с оплатой что?
-
- Акула НКУ
даАллусик писав:Они мне РН на возврат прислали 19.08.15г. это ничего? Тоесть РН возвратная 19.08+письмо от них 26.08. и я сегодня перечисляю деньги и выписываю корректировку к НН? Вроде все.ArinaArina писав:письмо пусть дадут на возврат средств. датой возврата денег - выписываете РК.Аллусик писав: С оплатой все впорядке оплатили и забрали в один день. А я само собой им верну половину на счет. Больше ничего не нужно?
Можливо десь прописано відповідні роз"яснення, ви не зустрічали? Так як, постачальник з нами не згоден, треба надати обгрунтовану відповідь.ArinaArina писав:перша подія тут ні до чого. поки не повернута оплата - ці гроші вважаємо попередньою оплатою, тому немає підстав для виписки РК.marina_g писав:Це нічого, що повернення товару відбулося 06.08.15р., а кошти нам повернулися 17.08.15р. Перша подія повернення товару. То РК все одно складається 17.08.15р., коли повернулися кошти?ArinaArina писав: 17.08. Складає РК постачальник, реєструєте Ви.
-
- Акула НКУ
конкретно відповідь на питання можна хіба що пошукати в консультаціях. а так за логікою: товар повернуто, але залишилася оплата, яка після повернення набуває статус попередньої оплати, тобто у постачальника зберігаються зобов'язання з ПДВ. а зробити зараз РК, а якщо гроші не будуть повернуті ніколи - то постачальник отримав гроші і не сплатив з них пдв. з таким успіхом можна гроші між підприємствами ганяти і не платити податки. посилайтесь на те, що це передоплата, яка повинна бути підтверджена ПН.marina_g писав:Можливо десь прописано відповідні роз"яснення, ви не зустрічали? Так як, постачальник з нами не згоден, треба надати обгрунтовану відповідь.ArinaArina писав:перша подія тут ні до чого. поки не повернута оплата - ці гроші вважаємо попередньою оплатою, тому немає підстав для виписки РК.marina_g писав: Це нічого, що повернення товару відбулося 06.08.15р., а кошти нам повернулися 17.08.15р. Перша подія повернення товару. То РК все одно складається 17.08.15р., коли повернулися кошти?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 221 раз
- Подякували: 311 разів
10.08 выписала н/н на неплательщика. Акт был в евро, перепутала и посчитала в дол. Теперь надо сделать корректировку: РК могу сделать 10.08 и 10.08. новую правильную н/н? А что написать в причине коригування и с минусом сумма?
-
- Профи
- Дякував (ла): 13 разів
- Подякували: 1 раз
Присоединяюсь к вопросу.#help#
Прошу подсказки, коллеги
Такая ситуация:
нужно откорректировать н.н. от 08.11.2014 в минус (н.н. не подлежала регистрации и покупатель не включал её в кредит)
и выписать правильную от 21.08.15
Версия действий от покупателя:
мы регистрируем старую н.н., они нам её корректируют, то есть регистрируют р.к. с минусом
и мы выписываем правильную н.н. и регистрируем.
Я нашла такую последовательность действий:
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЛИСТвід 17.02.2015 р. № 5292/7/99-99-19-03-02-17
Якщо платник податку після 1 січня 2015 року складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної, складеної до 1 січня 2015 року, на суму податку на додану вартість, що не перевищувала 10 тис.грн. та не підлягала реєстрації в ЄРПН, і сума податку після проведення коригування не досягає обсягу 10 тис.грн., то такі розрахунок коригування та податкова накладна реєстрації в ЄРПН не підлягають. При цьому такий розрахунок коригування може бути складено платником податку у паперовій формі та включено до податкової декларації з податку на додану вартість за звітний період, на який припадає дата складання розрахунку коригування. Такий розрахунок коригування, складений у паперовій формі, може бути включений покупцем до складу податкового кредиту відповідного звітного періоду.
Как же всё таки верно?
Прошу подсказки, коллеги
Такая ситуация:
нужно откорректировать н.н. от 08.11.2014 в минус (н.н. не подлежала регистрации и покупатель не включал её в кредит)
и выписать правильную от 21.08.15
Версия действий от покупателя:
мы регистрируем старую н.н., они нам её корректируют, то есть регистрируют р.к. с минусом
и мы выписываем правильную н.н. и регистрируем.
Я нашла такую последовательность действий:
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЛИСТвід 17.02.2015 р. № 5292/7/99-99-19-03-02-17
Якщо платник податку після 1 січня 2015 року складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної, складеної до 1 січня 2015 року, на суму податку на додану вартість, що не перевищувала 10 тис.грн. та не підлягала реєстрації в ЄРПН, і сума податку після проведення коригування не досягає обсягу 10 тис.грн., то такі розрахунок коригування та податкова накладна реєстрації в ЄРПН не підлягають. При цьому такий розрахунок коригування може бути складено платником податку у паперовій формі та включено до податкової декларації з податку на додану вартість за звітний період, на який припадає дата складання розрахунку коригування. Такий розрахунок коригування, складений у паперовій формі, може бути включений покупцем до складу податкового кредиту відповідного звітного періоду.
Как же всё таки верно?