Регистрация налоговых накладных в ЕРНН (Часть 2)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
NORCO
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення NORCO »

Подскажите, плиз, как быть-зарегистрировала НН как Неплатник, а клиент оказался платник?спасибо

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1930 разів
Подякували: 6618 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

NORCO писав:Подскажите, плиз, как быть-зарегистрировала НН как Неплатник, а клиент оказался платник?спасибо
На неплатника РК мінусовий, на платника - нову ПН+реєструєте її.

NORCO
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення NORCO »

а если включили уже в декларацию?

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1930 разів
Подякували: 6618 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

NORCO писав:а если включили уже в декларацию?
Зробить все те, що я написала вище. А потім зробити УР. Він у вас буде нульовим, просто в Дод.5 зменшиться строчка де неплатники і з"явиться ваш покупець зі своїм ІПН.
Покупець скористається своїм ПК і 02.2016, а до вас має бути штраф 10% за прострочку реєстрації, так що будете чекати новин від своєї ДПІ...

Buhg88
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 12 разів

Повідомлення Buhg88 »

что-то я не соображаю- подскажите пожалуйста. Если я уточненкой увеличиваю и обязательство на 2500 и кредит на 2500, штрафа нет ?

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

Buhg88 писав:что-то я не соображаю- подскажите пожалуйста. Если я уточненкой увеличиваю и обязательство на 2500 и кредит на 2500, штрафа нет ?
нет. штраф платится при недоплате в бюджет.

sp-inna
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення sp-inna »

Доброго дня! Допоможіть будь ласка виправити помилку:
18 січня 2016р. виписана та зереєстрована ПН на покупця на 9000,00. Звіт здано. Сьогодні виявили помилку, що вищесгадана ПН виписана на іншого контрагента зі схожою назвою. План дій:

1) Сьогодні виписую РК на помилкового контрагента з "-" на весь товар. (поки що не можу зв"язатись із "помилковим" контрагентом, щоб він зареєстрував РК). Чи можимо ми зареєструвати РК, у випадку якщо "помилковий" контрагент не знайдеться?

2) Виписую нову ПН на "вірного" контрагента на 9000,00. Номер ПН сьогоднішній, а дата 18.01.16р. Чи потрібно сплатити штраф за невчасну реєстрацію?

3) У декларації за лютий, через Дод1 знімаю "помилкову" накладну за січень, адже РК зареєстрована в лютому, так?

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

sp-inna писав:Доброго дня! Допоможіть будь ласка виправити помилку:
18 січня 2016р. виписана та зереєстрована ПН на покупця на 9000,00. Звіт здано. Сьогодні виявили помилку, що вищесгадана ПН виписана на іншого контрагента зі схожою назвою. План дій:

1) Сьогодні виписую РК на помилкового контрагента з "-" на весь товар. (поки що не можу зв"язатись із "помилковим" контрагентом, щоб він зареєстрував РК). Чи можимо ми зареєструвати РК, у випадку якщо "помилковий" контрагент не знайдеться?

2) Виписую нову ПН на "вірного" контрагента на 9000,00. Номер ПН сьогоднішній, а дата 18.01.16р. Чи потрібно сплатити штраф за невчасну реєстрацію?

3) У декларації за лютий, через Дод1 знімаю "помилкову" накладну за січень, адже РК зареєстрована в січні, так?
1. Сьогодні виписую РК на помилкового контрагента з "-" на весь товар. - ДА
Чи можимо ми зареєструвати РК, у випадку якщо "помилковий" контрагент не знайдеться? - НЕТ. Чисто технически у Вас не получится. Если НН была зарегистрирована на плательщика НДС, то РК на "-" может зарегистрировать только покупатель

2.Виписую нову ПН на "вірного" контрагента на 9000,00. Номер ПН сьогоднішній, а дата 18.01.16р. - Да. Номер не обязательно сегодняшний. Это теперь неважно. Штраф будет за несвоевременную регистрацию. Сами не платите. Ждете пока оштрафуют.
3. Сдаете УР за январь и уточненный Додаток 5, в котором с "-" показываете сумму с неправильным ИНН и с "+" сумму с правильным ИНН. РК нигде не показываете.

Если покупатель так и не зарегистрирует Вам РК, то будет рвать декларации и Вытяг. Тогда, видимо, придется писать письмо в налоговую с объяснением причины, если у них возникнут вопросы.

sp-inna
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення sp-inna »

cometa писав:Если покупатель так и не зарегистрирует Вам РК, то будет рвать декларации и Вытяг. Тогда, видимо, придется писать письмо в налоговую с объяснением причины, если у них возникнут вопросы.
Я Вам дуже вдячна за швидку та чітку відповідь!!!#thank2#

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

Наказом № 1204 та Порядком також імплементовані новації в законодавстві, зокрема затверджено нові форми податкових повідомлень-рішень, а саме:

форма «Н», яка складається у разі виявлення порушення платниками податку на додану вартість граничних термінів реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, встановлених статтею 201 Кодексу;

Источник: http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=497199

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”