Блокировка регистрации НН/РК (частина 2️⃣)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

Ninaaa писав:
20 жовтня 2022, 13:14
Надежда2903 писав:
20 жовтня 2022, 12:58
Ninaaa писав:
20 жовтня 2022, 12:44

якщо ту заблокували, то скоріш за все і інші будуть блокувати, я б почекала...
Тот случай, когда не понятно сколько еще подождать надо) :stars:
я зашла в кабинете, в ЄРПН - видані ПН/РК, нажала пошук, появился список и в этом списке есть моя налоговая с пометкой реєстрацію зупинино :swoon:
Готуйте документи на розблокування.

Надежда2903
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 9 разів
Подякували: 4 рази

Повідомлення Надежда2903 »

cometa писав:
20 жовтня 2022, 13:16
Готуйте документи на розблокування.
Любопытная ситуация. У меня там: "зареєстровано", ще вчора... Дивні справи твої, СЕА ПДВ

Dfcbkbcf
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 773 рази
Подякували: 1426 разів

Повідомлення Dfcbkbcf »

Доброго дня, підкажіть які вступили в силу нові критерії по моніторингу податкових накладних?
І яка зараз процедура на розблокування
1. Повідомлення (в ел вигляді)
2. Якщо відмова, то скарга подається теж в ел вигляді через кабінет чи треба кудись нести і через який термін після відмови?
Давно нас не блокували, то щось забула вже всю процедуру :unknown:
Повідомлення по деяким відправила вже на розгляд :g_in_dreams:
і якщо в кабінеті я бачу що зареєстровані податкові накладні, а квитанції в Медок ще не дійшли (за три дні), як їх можна підтянути?

Dfcbkbcf
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 773 рази
Подякували: 1426 разів

Повідомлення Dfcbkbcf »

Ninaaa писав:

не факт, якась дурня у мене з 80 шт заблокували 2 шт...
п1 типо нема товарів на складі
Логіка для мене не зрозуміла (по іншим позиціям вхідних кодів не було теж (не дочекалася від постачальників), але податкові вдало зареєструвалися), ті ж самі коди зареєструвалися на інших покупців, . В заблокованих накладних і суми не самі великі з тих що були відправлені на реєстрацію..., щось чи не доробили вони чи переробили, мабуть варто почекати до кінця місяця поки долаштують цей моніторинг...
А так то наболіло, війна в країні, допомогаємо ЗСУ, податки заплатили гарні, по ПДВ оплати теж не маленькі, прямі імпортери, могли б перейти на єдиний податок зараз і відмовитися від цього адського ПДВ, так ні залишилися, щоб поповнювати ще бюджет, світло виключають, ракети літають, попробуй ще час вгадати щоб відправити на реєстрацію вчасно, а вони ще блокують(((

Надежда2903
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 9 разів
Подякували: 4 рази

Повідомлення Надежда2903 »

Dfcbkbcf писав:
20 жовтня 2022, 20:23
Доброго дня, підкажіть які вступили в силу нові критерії по моніторингу податкових накладних?
І яка зараз процедура на розблокування
1. Повідомлення (в ел вигляді)
2. Якщо відмова, то скарга подається теж в ел вигляді через кабінет чи треба кудись нести і через який термін після відмови?
Давно нас не блокували, то щось забула вже всю процедуру :unknown:
Повідомлення по деяким відправила вже на розгляд :g_in_dreams:
і якщо в кабінеті я бачу що зареєстровані податкові накладні, а квитанції в Медок ще не дійшли (за три дні), як їх можна підтянути?
КМУ внесено зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної /
розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Відповідна Постанова від 12 жовтня 2022 р. № 1154 вже доступна сайті Кабінета
Міністрів.
Змінами передбачено:
1. Виключено можливість безумовної реєстрації розрахунків коригування,
складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, що складена на
отримувача - платника податку, в яких передбачається зменшення
суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику.
Таким чином, більша кількість розрахунків коригування буде підлягати моніторингу.ПДВ
2. Передбачено вимогу щодо зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку
коригування платника податку, яким подано для реєстрації податкову
накладну/розрахунок коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, у разі,
якщо такий платник відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника
податку.
З урахуванням цього, блокуватися будуть ПН/РК не лише у разі ризиковості
платника, який склав такий документ, а й у разі ризиковості платника, який надіслав
такий документ. Таким чином, "мінусовий" РК, відправлений на реєстрацію ризиковим
покупцем, також буде блокуватися.ПДВ
3. Визначено умови, при яких ДПС може прийняти рішення про неврахування вже
врахованої таблиці платника:
• стосовно платника податку прийнято рішення про відповідність критеріям ризиковості
платника;
• до ДПС надійшла інформація щодо невідповідності інформації, зазначеної в таблиці
даних платника податків, видам економічної діяльності відповідно до КВЕД, кодам
товарів згідно з УКТЗЕД або кодам послуг, яка свідчить про надання платником
податку недостовірної інформації в таблиці даних платника податку.
4. Зміни внесено у правила визначення ризиковості здійснення операцій. Так, ДПС
перевіряє віртуальні залишки ризикових товарів і у разі перевищення реалізуємих
товарів над залишками у 1,5 рази, блокує податкові накладні. Зазначимо, що перелік
цих ризикових товарів дуже великий. Але, з урахуванням змін, ДПС буде перевіряти
не тільки залишки ризикових, а й всіх товарів.

Симпа
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1948 разів
Подякували: 570 разів

Повідомлення Симпа »

Dfcbkbcf писав:
20 жовтня 2022, 20:37
Ninaaa писав:

не факт, якась дурня у мене з 80 шт заблокували 2 шт...
п1 типо нема товарів на складі
Логіка для мене не зрозуміла (по іншим позиціям вхідних кодів не було теж (не дочекалася від постачальників), але податкові вдало зареєструвалися), ті ж самі коди зареєструвалися на інших покупців, . В заблокованих накладних і суми не самі великі з тих що були відправлені на реєстрацію..., щось чи не доробили вони чи переробили, мабуть варто почекати до кінця місяця поки долаштують цей моніторинг...
А так то наболіло, війна в країні, допомогаємо ЗСУ, податки заплатили гарні, по ПДВ оплати теж не маленькі, прямі імпортери, могли б перейти на єдиний податок зараз і відмовитися від цього адського ПДВ, так ні залишилися, щоб поповнювати ще бюджет, світло виключають, ракети літають, попробуй ще час вгадати щоб відправити на реєстрацію вчасно, а вони ще блокують(((
Як я з ВАми згодна, налоги платимо, а ДФС палки у колеса ставить. Нам треба зареєструвати ПН по сроку раніше на8 днів ( по договору).Ще будуть приходити ПН до кінця місяця, ні взяли зупинили, а нас теперь і торгова мережа може штрафанути в 3 розмірі ПДВ, якщр сьогодні не уйде. :evil:

Kas
Гений
Гений
Дякував (ла): 80 разів
Подякували: 39 разів

Повідомлення Kas »

Доброго дня. Хто знає, як за швидко розглядають та реєструють скаргу на нерозблоковані ПН.

Ninaaa
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 5 разів

Повідомлення Ninaaa »

доброго дня, підкажіть будь ласка, заблокували податкову, зараз коли почала готувати документи на розблокування, то мені здається, що потрібно б було вибрати інший код КВЕД. Як в такій ситуації діяти? намагатися розблокувати, а потім вже коригувати, чи зараз в поясненні казати, що не той код вибрала?

Маруся10
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 682 рази
Подякували: 1964 рази

Повідомлення Маруся10 »

Ninaaa писав:
21 жовтня 2022, 16:49
доброго дня, підкажіть будь ласка, заблокували податкову, зараз коли почала готувати документи на розблокування, то мені здається, що потрібно б було вибрати інший код КВЕД. Як в такій ситуації діяти? намагатися розблокувати, а потім вже коригувати, чи зараз в поясненні казати, що не той код вибрала?
нет сначала разблокировка

Ninaaa
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 5 разів

Повідомлення Ninaaa »

в мене вийшла така ситуація... , я випадково створила повідомлення для розблокування з додатками не в жовтні 2022 року, а в вересні 2020 року, просто перед тим переглядала звітність за той період і мабуть відволіклась... створила і так і відправила, квитанція прийшла, що прийнято. Потім я побачила, що натворила, зкопіювала все це у жовтень 2022 року і відправила ще раз, додавши ще кілька додатків. А його вже не прийняли, тому що таке вже в них є. Що можна зробити у цьому випадку? назвати його повідомлення 2 буде доречним? Чи те що воно створено у вересні 2020 року не має значення? Як тоді додати ще кілька документів? Ще одним повідомленням, но вже без пояснення? Допоможіть будь ласка

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”