Блокировка регистрации НН/РК (частина 2️⃣)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
СветланаИ
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 651 раз
Подякували: 179 разів

Повідомлення СветланаИ »

Ніколь писав:
15 листопада 2022, 13:40
СветланаИ писав:
15 листопада 2022, 13:17
Добрый день, первый раз заблокировали НН, что нужно подавать теперь, таблицу или пояснення. И какие документы прикреплать?
Добрий день, подаєте пояснення до ПН зі всіма документами:договора, накладні, рахунки, а також вхідні документи. Подання таблиці не впливає на вже заблоковану ПН, але теж доцільно подати таблицю, щоб надалі не блокували із цим кодом.
Спасибо, а не подскажете, форма пояснення есть в медке? не могу найти

Ніколь
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 55 разів

Повідомлення Ніколь »

СветланаИ писав:
15 листопада 2022, 13:58
Ніколь писав:
СветланаИ писав:
Добрый день, первый раз заблокировали НН, что нужно подавать теперь, таблицу или пояснення. И какие документы прикреплать?
Добрий день, подаєте пояснення до ПН зі всіма документами:договора, накладні, рахунки, а також вхідні документи. Подання таблиці не впливає на вже заблоковану ПН, але теж доцільно подати таблицю, щоб надалі не блокували із цим кодом.
Спасибо, а не подскажете, форма пояснення есть в медке? не могу найти
В медку коли стаєте курсором на ПН, реєстрація зупинена, файл-створити на основі- Повідомлення про подання пояснень
1312603 ,1360102

Demetra
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 14 разів
Подякували: 13 разів

Повідомлення Demetra »

m.mari писав:
14 листопада 2022, 23:33
колеги, хто вже реєстрував 2 половину жовтня, так само більша частина пн в блоці? страшно і відправляти :o
Ми ж з вами не бачили новин про зміну Порядку, а це означає, що все так само( я теж питалася у колег - кажуть, що все так само та ще і гірше.
Коли ці зміни будуть і чи будуть взагалі - невідомо. Не знаю, як так працювати :dash: Сил нема ніяких. Всім переходити на ФОП-ів неплатиків ПДВ чи що.Я сьогодні відправила свою останню ПН і впевнена, що її заблокують.
Не знаю, чи правда, але є такий лайфхак: для кожного платника с 1 числа місяця доступний 1 критерій позитивної податкової історії платика, що звучить як "Обсяг постачання, зазначений в ПН/РК (крім РК, поданих на реєстрацію у місяці, іншому ніж місяць, в якому вони складені), зареєстрованих в ЄРПН в поточному місяці, з урахуванням поданої на реєстрацію ПН/РК, становить менше 500 тис. грн. за умови, що обсяг постачання товарів/послуг, зазначений в них у поточному місяці за операціями з одним отримувачем – платником податку, не перевищує 50 тис. грн. та керівник – посадова особа є особою, яка займає аналогічну посаду не більше ніж у трьох (включно) платників податку". При умові, що ви не ризиковий платник - критерій вбереже вас від блокування. Актуально для того, у кого є ПН і на великі, і на малі суми. Так от: спочатку треба відправити не реєстрацію "маленькі" накладні, а потім вже великі суми (їх заблокуть). Хоч невеликі суми не доведетсь розблоковувати, трохи менше роботи.
П.С. Колеги,а щоб було, якщо ці зміни до порядку були б прийняті не зараз , а у травні-червні, коли мі всі реєстрували податкові за декілька місяців? Я собі це уявляю: всіх твоїх конрагентів заблокували, податкового кредиту нема, ліміт на ці суми не поповнюється, а тобі ж все одно потрібно свої податкові відправити, бо ж штрафи.

Ніколь
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 55 разів

Повідомлення Ніколь »

В мене вчора всі ПН заблокували, незалежно вуд суми

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1935 разів
Подякували: 6628 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Ніколь писав:
15 листопада 2022, 14:10
У мене майже всі ((( І ще нові коди додаються....
Те що я говорила - торгашу подати Таблицю взагалі нереально (

Demetra
Мастер
Мастер

Повідомлення Demetra »

Ніколь писав:
Тут треба дивитися, в якому порядку ви відправляли. Якщо всі разом - то заблокуються всі. Треба спрешу маленькі, а в інший день - всі останні. Критерій перестає працювати (карета перетворюєтся на гарбуз) щойно ви відправляєте на реєстрацію одну аба декілька накладних на одного контрагента, що в сумі перевищує обсяг 50 тис. грн. Якщо ви одночасно всі відправили - то, мабуть, всі заблокуються. Але я не можу гарантувати, що воно працює. В мене працює (поки що :bomb: )

Demetra
Мастер
Мастер

Повідомлення Demetra »

Tasa писав:
15 листопада 2022, 14:25
Ніколь писав:
А хто знає, що треба додати до таблиці, коли неврахування через "невідповідність основних засобів платника заявленому виду діяльності"? В нас послуги, ремонтування обладнання. Були додатки з видатковими наклдадними на іструмент різний. Якихось дорогих ОС нема в нас. 20-ОПП ми подали на офіс та склад. Можливо, треба в тій 20-ОПП все їм подати: ну там, калькулятори, принтери, весь недорогий інструмент...хтось боровся з цим?

Маруся10
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 682 рази
Подякували: 1965 разів

Повідомлення Маруся10 »

Demetra писав:
15 листопада 2022, 14:34
Tasa писав:
15 листопада 2022, 14:25
Ніколь писав:
А хто знає, що треба додати до таблиці, коли неврахування через "невідповідність основних засобів платника заявленому виду діяльності"? В нас послуги, ремонтування обладнання. Були додатки з видатковими наклдадними на іструмент різний. Якихось дорогих ОС нема в нас. 20-ОПП ми подали на офіс та склад. Можливо, треба в тій 20-ОПП все їм подати: ну там, калькулятори, принтери, весь недорогий інструмент...хтось боровся з цим?
я подавала, все что есть и 20 ОПП на все что у нас в аренде, 70 сканкопий

Dgiva
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення Dgiva »

Ніколь писав:
СветланаИ писав:
подскажите, а к самой табл тоже надо пояснение делать, я там расписала суть деятельности, 20опп, труд ресурсі и так далее, а что еще надо?

m.mari
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 5 разів

Повідомлення m.mari »

Dgiva писав:
15 листопада 2022, 16:15
Ніколь писав:
СветланаИ писав:
подскажите, а к самой табл тоже надо пояснение делать, я там расписала суть деятельности, 20опп, труд ресурсі и так далее, а что еще надо?
В поясненні до таблиці суть рассказать о вашей фирме, и откуда приходит вам код,как реализуется, со всеми документами, то ли где купили товар, куда продаёте, и тд

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”