вот такое разъяснение нашла в инете #wall#
мне кажется, кто-то сошел с ума, или я, или они...#swoon#
Якщо в зареєстрованій у ЄРПН податковій накладній зазначено неправильний індивідуальний податковий номер, платник податку — продавець має право скласти розрахунок коригування до помилкової податкової накладної, який відповідно до п. 192.1 ПКУ підлягає реєстрації в ЄРПН покупцем (отримувачем) товарів/послуг, із дотриманням строків реєстрації, визначених п. 198.6 ПКУ. Таке роз’яснення ДФС розмістила в системі «ЗІР» (підкатегорія 101.23)
Такі податкова накладна та розрахунок коригування до неї не підлягають відображенню в податковій звітності з ПДВ.
Окрім цього, у роз’ясненні ДФС наголосило: виявлення розбіжностей даних податкової декларації та даних ЄРПН є підставою для проведення контролюючими органами документальної позапланової виїзної перевірки продавця та у відповідних випадках — покупця товарів/послуг (п. 201.10 ПКУ).
_Tatyana_ писав:вот такое разъяснение нашла в инете #wall#
Якщо в зареєстрованій у ЄРПН податковій накладній зазначено неправильний індивідуальний податковий номер, платник податку — продавець має право скласти розрахунок коригування до помилкової податкової накладної, який відповідно до п. 192.1 ПКУ підлягає реєстрації в ЄРПН покупцем (отримувачем) товарів/послуг, із дотриманням строків реєстрації, визначених п. 198.6 ПКУ. Таке роз’яснення ДФС розмістила в системі «ЗІР» (підкатегорія 101.23)
Такі податкова накладна та розрахунок коригування до неї не підлягають відображенню в податковій звітності з ПДВ.
Окрім цього, у роз’ясненні ДФС наголосило: виявлення розбіжностей даних податкової декларації та даних ЄРПН є підставою для проведення контролюючими органами документальної позапланової виїзної перевірки продавця та у відповідних випадках — покупця товарів/послуг (п. 201.10 ПКУ).
а что именно Вас смущает?
Персональні податкові консультації (звертайся в приват) // Individual tax advice (contact by direct)
если, допустим, я ошиблась в одной цифре ИНН, то мне надо искать то предприятие на которое я зарегистрировала НН, и просить его что бы они зарегили РК.
или я вообще уже...#fool#
если, допустим, я ошиблась в одной цифре ИНН, то мне надо искать то предприятие на которое я зарегистрировала НН, и просить его что бы они зарегили РК.
или я вообще уже...#fool#
ну можете не просить, можете им просто так регистрационный лимит подарить, безвозмездно.
А скажите, можно ли выписать РК с причиной "виправлення помилки" текущей датой к НН за декабрь 2014г. (НН не подлежала регистрации в ЕРНН)? #blush# Эту НН вообще не надо было выписывать, но так сталося... Понимаю, что по уму надо делать уточненку за декабрь, но НУЖНО выровнять текущим месяцем, не трогая декабрь...
Мне покупатель возвращал товар,сделала корректировку причина указала:повернення товару
и заполнила графы коригування кількості кол-во с - и цена с +
в 10 графе получилась сумма с минусом
правильно это?
и если возврат денег покупателю,заполняем графу "кориг-ня вартости"?
MILANA писав:Мне покупатель возвращал товар,сделала корректировку причина указала:повернення товару
и заполнила графы коригування кількості кол-во с - и цена с +
в 10 графе получилась сумма с минусом
правильно это?
и если возврат денег покупателю,заполняем графу "кориг-ня вартости"?
Вы заполнили правильно. если будет возврат денег - заполнять точно также.
"кориг-ня вартости" заполняется в случае пересмотра цены
@Nika@ писав:А скажите, можно ли выписать РК с причиной "виправлення помилки" текущей датой к НН за декабрь 2014г. (НН не подлежала регистрации в ЕРНН)? #blush# Эту НН вообще не надо было выписывать, но так сталося... Понимаю, что по уму надо делать уточненку за декабрь, но НУЖНО выровнять текущим месяцем, не трогая декабрь...
Спасибо, но вопрос был не в порядке выписки и регистрации этого РК. Меня интересует корректно ли вообще выписать РК с причиной "виправлення помилки" в этом случае? В 2014г. такого типа причины не было.
@Nika@ писав:Спасибо, но вопрос был не в порядке выписки и регистрации этого РК. Меня интересует корректно ли вообще выписать РК с причиной "виправлення помилки" в этом случае? В 2014г. такого типа причины не было.
а чому ні, ви виписуєте рк жовтем 2015р., тож може бути і "виправлення помилки" і "помилково виписана"