Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

ArinaArina писав:
svitlass писав:щось я взагалі запуталась
попередня оплата 21/11/2014 - виписана ПН
відвантаження 15/03/15
повернення товару 16/10/2015
повернення коштів покукупцю 29/10/15
РК якою датою?
#wall#
29.10.
хотя есть альтернативное мнение, что 16.10. не раз тут уже на форуме обсуждали, что товар вернули - значит РК, а деньги, которые остались - это не предопалата, а деньги ни за что. но как-то странновата такая позиция.
вже другий раз я в такій ситуації, тільки сьогодні сума суттєвіша
дійсно, в всіх роз'яснення податківці наголошують, що дата РК - перша подія-повернення товару - в даному випадку 16/10/15, якщо не заключено договору про зарахування оплати за інший товар
таке враження, що ми можемо оплату тримати необмежений час і не нараховувати собі зобов'язань
сьогодні мій покупець настоює на даті 16/10, а так як він реєструє, то....
позвонила аудиторам - відповідь - питання не узгоджене і якщо в межах місяця, то проблем не повинно бути, а вихід один - уникати таких ситуацій (ніби від буха це залежить)
коротше, кинули фіскали всі проблемні питання на нас #cray# сваріться бухи між собою або шукайте компроміси

Larabara
Гений
Гений
Дякував (ла): 207 разів
Подякували: 122 рази

Повідомлення Larabara »

svitlass писав:
ArinaArina писав:
svitlass писав:щось я взагалі запуталась
попередня оплата 21/11/2014 - виписана ПН
відвантаження 15/03/15
повернення товару 16/10/2015
повернення коштів покукупцю 29/10/15
РК якою датою?
#wall#
29.10.
хотя есть альтернативное мнение, что 16.10. не раз тут уже на форуме обсуждали, что товар вернули - значит РК, а деньги, которые остались - это не предопалата, а деньги ни за что. но как-то странновата такая позиция.
вже другий раз я в такій ситуації, тільки сьогодні сума суттєвіша
дійсно, в всіх роз'яснення податківці наголошують, що дата РК - перша подія-повернення товару - в даному випадку 16/10/15, якщо не заключено договору про зарахування оплати за інший товар
таке враження, що ми можемо оплату тримати необмежений час і не нараховувати собі зобов'язань
сьогодні мій покупець настоює на даті 16/10, а так як він реєструє, то....
позвонила аудиторам - відповідь - питання не узгоджене і якщо в межах місяця, то проблем не повинно бути, а вихід один - уникати таких ситуацій (ніби від буха це залежить)
коротше, кинули фіскали всі проблемні питання на нас #cray# сваріться бухи між собою або шукайте компроміси
Добрый день ,а Вы не можете переделать возврат товара на 29.10.2015г.Тогда Ваша коректировка будет 29.10.2015 г.и вопросов у налоговиков к Вам не будет???

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

Larabara писав:
Добрый день ,а Вы не можете переделать возврат товара на 29.10.2015г.Тогда Ваша коректировка будет 29.10.2015 г.и вопросов у налоговиков к Вам не будет???
та ні, не можу покупець не згідний

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

svitlass писав:
Larabara писав:
я в квітні чула таку позицію: якщо товар вернули, але не визначилися що буде замість нього, то РК має бути датою, коли ви визначитеся із номенклатурою. А якщо робити 16/10, то мало би бути так: РК на мінус і нова ПН, а потім коли грошики вертаються то знову РК на мінус...
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Larabara
Гений
Гений
Дякував (ла): 207 разів
Подякували: 122 рази

Повідомлення Larabara »

svitlass писав:
Larabara писав:
Договариватся нужно с бухгалтером,если адекватный человек то бухгалтер бухгалтеру всегда пойдет навстречу.в одной лодке плывем.Если нельзя договорится то 29.10.2015 г.возврат денег и есть дата вашей коректировки.

Lelekm
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 10 разів

Повідомлення Lelekm »

Добрый день! Продавец нам выписал РК на увеличение обязательства и сам его зарегистрировал в ЕРНН. Но ошибочно поставил отметку "підлягає реєстрації в ЄРПН покупцем". Это можно как-то исправить? Что делать с таким РК?

Oska1302
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 403 рази
Подякували: 326 разів

Повідомлення Oska1302 »

Есть у меня интересная РК на уменшение моих обязательств: в графе "причина коригування" - ПОВЕРНЕННЯ (программа так по умолчанию ставит), а я в спешке не исправила и отправила покупателю, а тот в свою очередь не обратил внимания и зарегистрировал... Что со всем этим делать если реально причина корректировки была изменение номенклатуры???

buh_vika
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 554 рази
Подякували: 30 разів

Повідомлення buh_vika »

Здравствуйте, подскажите, пожалуйста, поставщик просит написать письмо на возврат денег за недополученный товар в декабре 2014г. Кто должен выписать РК? Надо ли ее регистрировать? Сумма меньше 1000

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

buh_vika писав:Здравствуйте, подскажите, пожалуйста, поставщик просит написать письмо на возврат денег за недополученный товар в декабре 2014г. Кто должен выписать РК? Надо ли ее регистрировать? Сумма меньше 1000
поставщик должен выписать РК и по правилам зарегистрировать тоже должен он, но по факту поставщиком данная РК не зарегистрируется, так что придется это делать покупателю

Unnak
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 395 разів
Подякували: 49 разів

Повідомлення Unnak »

Доброго дня,помилково виписали ПН на всю суму рахунку,а відвантаження було частково, ПН зареєстрована,як правильно зробити РК ,відмінусувати зайві позиції?
На всю суму РК немає змоги зробити,щоб все відмінусувати,і вірну ПН виписати,бо 15 днів пройшло

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”