Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

olgaVB писав:
olgaVB писав:Добрый вечер.

счет выпис. на 60806,84 грн.

Покупат.опл. 14.11-30 000,00 грн., выписала НН -14.11-30 000,00 грн.

Потом покуп. опл. 19.11-30 806,00 (они не заметили 0,84 грн.), а я не заметила, что они недопл.эти 0,84 грн. и выписала НН на 30 806,84 и зарегистрировала.

24.11 они доплачивают 0,84 грн., а отгружаем товар мы 26.11 на всю сумму.

Получилось, что надо было выписать НН 14.11 на 30 000,00 (правильно все сделала);
НН 19.11 на 30 806,00 (а я выпис. и зарег. неправильно на 30 806,84);
НН 24.11 на 0,84 грн. по доплате (я не выписала).

Правильно ли я понимаю, как мне выйти из это ситуации (вариант сделать отгрузку ранее не рассматривается, так как на то время не было товара у нас в приходе):

19.11 делаю корректировку на -0,84 грн. и отправляю покупателю, чтоб зарегистрировали (причину ставлю - виявлені помилки?);
24.11 выписываю и регистрирую НН на 0,84 грн.

правильно?
В корректировке на -0,84 поставлю причину зміна кількості.
Девочки, не закрывается 6432, Корректировка не дает проводок... что делать?

может я неправильно все делаю? в горящей теме спросила, так как тут никто не ответил. вроде бы написали что правильно. но оно должно закрыться...как сделать правильно, чтоб в оборотке все было красивенько?
а чому коригування проведень не робить?

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Helga_R писав:
Inna Medvetska писав:Як правильно все відредагувати?
09.10.15 від покупця була передоплата в розмірі 3390 грн. в рахунку було дві позиції, я виписала податкову.
13.11.15 покупець забирає товар, але тідбки позицію А, ціна якої 3390. Я зробила коригування до податкової від 09.10.15 щоб збільшити кількість позиції А і забрати позицію Б зовсім.
02.12 покупець цей товар повернула, гроші ми не повертаємо, вони забирають другий товар.
до повернення треба зробити корегування, але до податкової від 09.10 чи до корегування від 13.11.
щось я заплуталася
Коригування на коригування не робиться. Оскільки кошти Ви не повертаєте, то на дату повернення не робите нічого, оскільки залишиться поп.оплата.
На дату виписки іншого товару, який будуть брати, виписуєте нульове коригування на зміну номенклатури і ще + ПН на різницю, якщо вартість буде більшою за поп.оплату.
товар вони повернули сьогодні і беруть новий сьогодні, тому я коригування на повернення виписала, а на відгрузку нову податкову

olgaVB
Гений
Гений
Дякував (ла): 103 рази
Подякували: 32 рази

Повідомлення olgaVB »

09.10.15 від покупця була передоплата в розмірі 3390 грн. в рахунку було дві позиції, я виписала податкову.
13.11.15 покупець забирає товар, але тідбки позицію А, ціна якої 3390. Я зробила коригування до податкової від 09.10.15 щоб збільшити кількість позиції А і забрати позицію Б зовсім.
02.12 покупець цей товар повернула, гроші ми не повертаємо, вони забирають другий товар.
до повернення треба зробити корегування, але до податкової від 09.10 чи до корегування від 13.11.
щось я заплуталася
справа в тому, що коригування до коригування не робиться.
цікава ситуація.

я би виписала коригування до податкової за 09.10, але б в коригуванні ставила тільки товар А, так як у Коригуванні за 13.11 та в "возвратной накладной" стоїть товар А.
и на новую отгрузку соответственно новую НН выписала бы.

послушаю еще мнение коллег

olgaVB
Гений
Гений
Дякував (ла): 103 рази
Подякували: 32 рази

Повідомлення olgaVB »

Inna Medvetska писав:
olgaVB писав:
olgaVB писав:Добрый вечер.

счет выпис. на 60806,84 грн.

Покупат.опл. 14.11-30 000,00 грн., выписала НН -14.11-30 000,00 грн.

Потом покуп. опл. 19.11-30 806,00 (они не заметили 0,84 грн.), а я не заметила, что они недопл.эти 0,84 грн. и выписала НН на 30 806,84 и зарегистрировала.

24.11 они доплачивают 0,84 грн., а отгружаем товар мы 26.11 на всю сумму.

Получилось, что надо было выписать НН 14.11 на 30 000,00 (правильно все сделала);
НН 19.11 на 30 806,00 (а я выпис. и зарег. неправильно на 30 806,84);
НН 24.11 на 0,84 грн. по доплате (я не выписала).

Правильно ли я понимаю, как мне выйти из это ситуации (вариант сделать отгрузку ранее не рассматривается, так как на то время не было товара у нас в приходе):

19.11 делаю корректировку на -0,84 грн. и отправляю покупателю, чтоб зарегистрировали (причину ставлю - виявлені помилки?);
24.11 выписываю и регистрирую НН на 0,84 грн.

правильно?
В корректировке на -0,84 поставлю причину зміна кількості.

может я неправильно все делаю? в горящей теме спросила, так как тут никто не ответил. вроде бы написали что правильно. но оно должно закрыться...как сделать правильно, чтоб в оборотке все было красивенько?
я не знаю...не хочет и все... может причина в том, что у меня нету основания для корректировки? так как основанием является отгрузка допустим...
я попробовала сделать корректировку на основании отгрузки, типа я заметила только тогда ошибку, а не 19.11.

так корректировка все равно не дает проводок...не могу понять в чем причина(((

MariNka92
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 101 раз
Подякували: 6 разів

Повідомлення MariNka92 »

Чи можна зареєструвати уточнюючий розрахунок за вересень 30.11-тим?

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

olgaVB писав:
Скрытый текст
Inna Medvetska писав:
olgaVB писав: В корректировке на -0,84 поставлю причину зміна кількості.

я не знаю...не хочет и все... может причина в том, что у меня нету основания для корректировки? так как основанием является отгрузка допустим...
я попробовала сделать корректировку на основании отгрузки, типа я заметила только тогда ошибку, а не 19.11.

так корректировка все равно не дает проводок...не могу понять в чем причина(((
у відкритому додатку 2 до пн проставте галочку "включено до єрпн" і дату реєстрації

Helga_R
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 76 разів
Подякували: 83 рази

Повідомлення Helga_R »

MariNka92 писав:Чи можна зареєструвати уточнюючий розрахунок за вересень 30.11-тим?
Вибачте, неправильно Вас зрозуміла, Ви про УР за вересень, а тема - коригування до ПН.
Якщо УР, то буде недоїмка за вересень, штраф 3 % та пеня за кожен день прострочки. Пошукайте в інших темах

Helga_R
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 76 разів
Подякували: 83 рази

Повідомлення Helga_R »

Inna Medvetska писав:
Helga_R писав:
щось я заплуталася
Коригування на коригування не робиться. Оскільки кошти Ви не повертаєте, то на дату повернення не робите нічого, оскільки залишиться поп.оплата.
На дату виписки іншого товару, який будуть брати, виписуєте нульове коригування на зміну номенклатури і ще + ПН на різницю, якщо вартість буде більшою за поп.оплату.
товар вони повернули сьогодні і беруть новий сьогодні, тому я коригування на повернення виписала, а на відгрузку нову податкову
Мені здається, Ви неправильно зробили. У Вас перша подія була 09.10.15 поп.оплата, тому все-таки потрібно було 02.12 зробити нульове коригування (зняти товар, який Ви поставили РК 13.11., а поставити той, який беруть сьогодні рівно на ту суму), а лише на різницю -нову ПН.
Підстава для виписки нової ПН на повну суму яка? І коригування Ви не повинні були на - всю суму, бо ще є поп. оплата. Це моя думка.

MariNka92
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 101 раз
Подякували: 6 разів

Повідомлення MariNka92 »

Тобто, якщо я реєструю уточн., тому що в ній збільшилась сума пдв на 2005 грн. то штрафу 1000 грн.??

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Helga_R писав:
Inna Medvetska писав:
Helga_R писав: Коригування на коригування не робиться. Оскільки кошти Ви не повертаєте, то на дату повернення не робите нічого, оскільки залишиться поп.оплата.
Мені здається, Ви неправильно зробили. У Вас перша подія була 09.10.15 поп.оплата, тому все-таки потрібно було 02.12 зробити нульове коригування, а лише на різницю -нову ПН.
Підстава для виписки нової ПН на повну суму яка? І коригування Ви не повинні були на - всю суму, бо ще є поп. оплата. Це моя думка.
у мене вже була колись з ними сутуація, що вони повернули вже оплачений товар і їх бухгалтер сказала, що їй потрібно корегування до повернення і іншого бути не може.
тому і сьогодні у мене так, хоча я розумію, що повинно в коригуванні бути 0

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”