код УКТ ЗЕД/ДКПП в налоговой накладной

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2170 разів
Подякували: 4361 раз

Повідомлення Бюгюльмэ »

pinchukd писав: Наприклад. Отримали товар1 з кодом код1 100 шт. отримали товар1 з кодом код2 100 шт,
Чи можемо ми продаючи 200 шт вказати будь-який з кодів код1 чи код2?
Адже юридично ми можемо підтвердити як один так і другий код.
Коды сами по себе, без номеров ГТД, информация, вроде бы и обезличенная. Но, как мне кажется, вы должны иметь возможность подтвердить не только код1 и код2, но и количество товара, приобретенного и реализованного по каждому из этих кодов. Во всяком случае, такова была задумка партии (регионов) и правительства (Украины) при введении всей этой лабуды.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

pinchukd писав: Наприклад. Отримали товар1 з кодом код1 100 шт. отримали товар1 з кодом код2 100 шт,
Т.е. товар имеет одно и то же наименование, но разные коды УКТЗЕД ?
В этом случае запросто можно считать, что это разные товары. И поэтому, во избежании дальнейших недоразумений, я бы его приходовал уже не как товар1, а как товар2 и, соответственно, так бы и продавал: товар1 - 100шт, товар2 - 100шт.
Мораль сей басни такова: руководствуйся не смыслом/логикой/своими измышлениями, а руководствуйся исключительно приходными док-тами (ГТД) и тогда никто к тебе не подкопается...

pinchukd
УченикУченик
Дякував (ла): 6 разів

Повідомлення pinchukd »

Вибачте, а де в законі написано що я маю підтвердити кількість?
Якраз проблема в тому що мій бугалтер надублював цих кодів у базі 1С а тепер ще почала дублювати по ГТД!
У конфігурації 1С є можливість до кожного товару прикріплювати декілька кодів УКТЗЕД до однго товару!
Popen писав: а руководствуйся исключительно приходными док-тами (ГТД) и тогда никто к тебе не подкопается...
хотілося б керуватися законом. (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1333-11)

по закону- має бути код УКТЗЕД згідно класифікатора!
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1333-11 писав: 12.3 у графу 4 - код товару згідно з УКТ ЗЕД ( 2371а-14,
2371б-14, 2371в-14, 2371г-14 ).
Графа 4 заповнюється у разі постачання підакцизних товарів та
товарів, ввезених на митну територію України на всіх етапах
постачання таких товарів/послуг;
...
У разі постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на
митну територію України, у графі 4 додатка 1 ( za333-11 ) до
податкової накладної вказується код таких товарів згідно з УКТ ЗЕД
( 2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14 ).
А не згідно ГДТ. ГТД то вже як підтвердження того що товар має такий код. А те що митниця визначає кожного разу різний код - то це мають бути питання до митниці. Якщо я їм дам однаковий товар і покажу різні ГТД і документацю що це один і той самий товар! Нащо мені плодити товари?

Справа в тому що моя номенклатура десятки тисяч. І множити її на 2,3,4,5 зовсім я не згоден.

Добре. якщо вказувати код по останнії ГТД. Наприклад товар змінив класифікацію! вчора був код1 сьогодні код2!
І показувати останнє ГТД!?

lara777
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 18 разів
Подякували: 354 рази

Повідомлення lara777 »

Popen писав:
Т.е. товар имеет одно и то же наименование, но разные коды УКТЗЕД ?
В этом случае запросто можно считать, что это разные товары. И поэтому, во избежании дальнейших недоразумений, я бы его приходовал уже не как товар1, а как товар2 и, соответственно, так бы и продавал: товар1 - 100шт, товар2 - 100шт.
Мораль сей басни такова: руководствуйся не смыслом/логикой/своими измышлениями, а руководствуйся исключительно приходными док-тами (ГТД) и тогда никто к тебе не подкопается...
Совершенно верно. Тем более, что налоговики сейчас смотрят сколько по данному коду вы приобрели товара и сколько продали (у них по расшифровкам названия товаров не просвечиваются). Я импортер и с этим уже сталкнулась.

pinchukd
УченикУченик

Повідомлення pinchukd »

lara777 писав: Совершенно верно. Тем более, что налоговики сейчас смотрят сколько по данному коду вы приобрели товара и сколько продали (у них по расшифровкам названия товаров не просвечиваются). Я импортер и с этим уже сталкнулась.
І чим вони це аргументують?

Якщо буде куплено під одним кодом а продано під іншим - то що тоді?

lara777
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення lara777 »

pinchukd писав:
lara777 писав: Совершенно верно. Тем более, что налоговики сейчас смотрят сколько по данному коду вы приобрели товара и сколько продали (у них по расшифровкам названия товаров не просвечиваются). Я импортер и с этим уже сталкнулась.
І чим вони це аргументують?

Якщо буде куплено під одним кодом а продано під іншим - то що тоді?
Они ставят вопрос, а вы должны объянить- почему вы купили по пределенному коду товара 1000 шт., а продали 500 шт (или 1500шт)?

Просто сейчас код это один из признаков товара.

pinchukd
УченикУченик

Повідомлення pinchukd »

Дзвонив у податкову - послали на таку відповідь на сайті
У разі здійснення операцій з імпортованими товарами, при виписці податкової накладної в графі «код товару згідно з УКТ ЗЕД» повинен зазначатися виключно код УКТ ЗЕД, вказаний у вантажній митній декларації, якою були оформлені такі товари при ввезенні їх на митну територію України, в тому числі і у разі якщо вказаний у вантажній митній декларації код УКТ ЗЕД змінився після митного оформлення товару.
Так що виходить що треба вводити новий товар.

А про ВМД? Тоже вводити новий товар? Там був якийсь закон що треба ще буде вказувати номер ВМД.

lara777
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення lara777 »

pinchukd писав:Дзвонив у податкову - послали на таку відповідь на сайті
У разі здійснення операцій з імпортованими товарами, при виписці податкової накладної в графі «код товару згідно з УКТ ЗЕД» повинен зазначатися виключно код УКТ ЗЕД, вказаний у вантажній митній декларації, якою були оформлені такі товари при ввезенні їх на митну територію України, в тому числі і у разі якщо вказаний у вантажній митній декларації код УКТ ЗЕД змінився після митного оформлення товару.
Так що виходить що треба вводити новий товар.

А про ВМД? Тоже вводити новий товар? Там був якийсь закон що треба ще буде вказувати номер ВМД.
По поводу номера ГТД - его пока отлажили до изменения форма нн.
Для нормального заполнения номера ГТД учет товара долден вестись по методу FIFO или LIFO, т.е. на предприятии должен быть партионный учет товаров.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

pinchukd писав: Так що виходить що треба вводити новий товар.
1. Товары кодифицируются именно по коду, а не по наименованию, поэтому уверен - разные коды=разные товары. Например, автомат "АК" и автомат "АКМ". Товар один и тот же, а модификации товара разные...
2. С ГТД всё гораздо проще... Если у вас в "1С" налажен партионный учет, то в приходной накладной просто делается ссылка на соотв. ГТД (из справочника ГТД).
3. Относительно "оттерминования реквизитов ГТД в НН"... Если вы импортер (т.е. вледеете инфой о своих ГТД), то целесообразнее поступать по закону, а не по письму.

pinchukd
УченикУченик

Повідомлення pinchukd »

Popen писав: 1. Товары кодифицируются именно по коду, а не по наименованию, поэтому уверен - разные коды=разные товары. Например, автомат "АК" и автомат "АКМ". Товар один и тот же, а модификации товара разные...
Ну в мене якраз товар "автомат АК" код 1(УКТЗЕД), "автомат АК" код 2(УКТЗЕД). Тобто повністю один і той самий товар....
Popen писав: 2. С ГТД всё гораздо проще... Если у вас в "1С" налажен партионный учет, то в приходной накладной просто делается ссылка на соотв. ГТД (из справочника ГТД).
Зараз буду дивитися що можна зробити. Як включити цей партыонний облік...
Popen писав: 3. Относительно "оттерминования реквизитов ГТД в НН"... Если вы импортер (т.е. вледеете инфой о своих ГТД), то целесообразнее поступать по закону, а не по письму.
Ну тобто не вводити дубль товарів.

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”