Альма15 писав:Забыла написать - сдаем квартальный НДС. Туда включу эту сумму? Реестр за сентябрь уже отправила.. Можно ли реестр за сентябрь перееотправить, включив июльскую НН с датой выписки июль, а по реестру дата - сентябрь?
Тю... так вообще красота, сделайте весь комплект новый звитный (декларация, додаток 5 за 3-й квартал, реестр за сентябрь), включите туда эту НН. В реестре за сентябрь дата выписки - июль.
Шановні колеги, прошу підсказки, тому що я не дуже розумію з цим неплатником ПДВ.
варіант 1: розрахунок через банк, виписують видаткові накладні на ПІБ, є внесені всі дані (телефон, адреса, договір). якщо я податкову випишу на "неплатника ПДВ", то як закриється р.6442, чи треба щоразу вручну в податковій вносити "Поставка неплатинку ПДВ" і так само в реєстрі?
варіант 2: оплата через касовий реєстратор, видаткові накладні виписуються на кінцевого споживача (так сказали при перевірці) , і податкову накладну 1 за цілий день ми також виписуєм на кінцевого споживача і в реєстрі так вносим. Після прочитання "Все про бух. обліік" виникло питання в видаткових накладних ставити постачання " непатнику пдв", як і в податковій, чи в податковій потім міняти вручну?
crazy_kitty89 писав:Шановні колеги, прошу підсказки, тому що я не дуже розумію з цим неплатником ПДВ.
варіант 1: розрахунок через банк, виписують видаткові накладні на ПІБ, є внесені всі дані (телефон, адреса, договір). якщо я податкову випишу на "неплатника ПДВ", то як закриється р.6442, чи треба щоразу вручну в податковій вносити "Поставка неплатинку ПДВ" і так само в реєстрі?
варіант 2: оплата через касовий реєстратор, видаткові накладні виписуються на кінцевого споживача (так сказали при перевірці) , і податкову накладну 1 за цілий день ми також виписуєм на кінцевого споживача і в реєстрі так вносим. Після прочитання "Все про бух. обліік" виникло питання в видаткових накладних ставити постачання " непатнику пдв", як і в податковій, чи в податковій потім міняти вручну?
А при чем тут 6442?
Расчет через банк:
-Получили предоплату: Дт 643 Кт 641/НДС - на сумму НДС.
Выписали НН на этого товарища-неплательщика, с кодом причины 02. В реестре тоже 02.
-Отгрузили товар (выписали расходную накладную тоже на него): Дт 70 Кт 643 - на сумму НДС.
- пришлось мне для себя разобраться как правильно выписывать НН неплательщикам НДС тип причины 02 в случае :
выписки НН покупателю-ФЛП, который заплатит по банку в будущем согл.договора поставки...
Пришла к выводу, что :
1. Порядок 1379 (заполнения НН) - не указывает (т.е никак не регламентирует ) заполнение в этом случае полей НН о наименовании покупателя и его адресе. http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1333-11
2. Порядок 1340 (реестр НН) - указывает для всех случаев :
"...2.5. У графі 5 вказується найменування (прізвище, ім’я, по батькові - для фізичної особи - підприємця) покупця...." http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0201-13
3. НКУ ст.201 - это только для НН, которые плательщикам НДС выдаются ???:
201.1. Платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну, складену за вибором покупця (отримувача) в один з таких способів:
.......................
У податковій накладній зазначаються в окремих рядках такі обов'язкові реквізити:
....................
д) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг;
т.о.- что пишем в графе Наименование покупця ?
2. А если покупатель в 2-м случае - это физлицо, который платит по ПКО в кассу предприятия...?
на всех покупателей, вне зависимости от системі налогообложения всегда запрашиваем полній пакет данніх по контрагенту и НН заполняем со всеми реквизитами.