Как правильно заполнить НН не плательщику НДС?

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Ир4ик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3704 рази
Подякували: 2325 разів

Повідомлення Ир4ик »

Альма15 писав:Забыла написать - сдаем квартальный НДС. Туда включу эту сумму? Реестр за сентябрь уже отправила.. Можно ли реестр за сентябрь перееотправить, включив июльскую НН с датой выписки июль, а по реестру дата - сентябрь?
Тю... так вообще красота, сделайте весь комплект новый звитный (декларация, додаток 5 за 3-й квартал, реестр за сентябрь), включите туда эту НН. В реестре за сентябрь дата выписки - июль.

Альма15
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 43 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення Альма15 »

Ир4ик, большое Вам спасибо))

crazy_kitty89
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 9 разів

Повідомлення crazy_kitty89 »

Шановні колеги, прошу підсказки, тому що я не дуже розумію з цим неплатником ПДВ.

варіант 1: розрахунок через банк, виписують видаткові накладні на ПІБ, є внесені всі дані (телефон, адреса, договір). якщо я податкову випишу на "неплатника ПДВ", то як закриється р.6442, чи треба щоразу вручну в податковій вносити "Поставка неплатинку ПДВ" і так само в реєстрі?

варіант 2: оплата через касовий реєстратор, видаткові накладні виписуються на кінцевого споживача (так сказали при перевірці) , і податкову накладну 1 за цілий день ми також виписуєм на кінцевого споживача і в реєстрі так вносим. Після прочитання "Все про бух. обліік" виникло питання в видаткових накладних ставити постачання " непатнику пдв", як і в податковій, чи в податковій потім міняти вручну?

@Nika@
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 959 разів
Подякували: 1175 разів

Повідомлення @Nika@ »

crazy_kitty89 писав:Шановні колеги, прошу підсказки, тому що я не дуже розумію з цим неплатником ПДВ.

варіант 1: розрахунок через банк, виписують видаткові накладні на ПІБ, є внесені всі дані (телефон, адреса, договір). якщо я податкову випишу на "неплатника ПДВ", то як закриється р.6442, чи треба щоразу вручну в податковій вносити "Поставка неплатинку ПДВ" і так само в реєстрі?

варіант 2: оплата через касовий реєстратор, видаткові накладні виписуються на кінцевого споживача (так сказали при перевірці) , і податкову накладну 1 за цілий день ми також виписуєм на кінцевого споживача і в реєстрі так вносим. Після прочитання "Все про бух. обліік" виникло питання в видаткових накладних ставити постачання " непатнику пдв", як і в податковій, чи в податковій потім міняти вручну?
А при чем тут 6442?

Расчет через банк:
-Получили предоплату: Дт 643 Кт 641/НДС - на сумму НДС.
Выписали НН на этого товарища-неплательщика, с кодом причины 02. В реестре тоже 02.
-Отгрузили товар (выписали расходную накладную тоже на него): Дт 70 Кт 643 - на сумму НДС.

crazy_kitty89
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 9 разів

Повідомлення crazy_kitty89 »

Питання саме в назві, виписала на Іванова Івана Івановича, а в податковій треба на НЕлпатника ПДВ?

Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

crazy_kitty89 писав:Питання саме в назві, виписала на Іванова Івана Івановича, а в податковій треба на НЕлпатника ПДВ?
Я в НН в таких случаях пишу: Неплатник податку(Іванов.І.І.), и даже организации аналогично "Неплатник податку(Верховна Зрада)-например.

nachfin
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 326 разів
Подякували: 5931 раз

Повідомлення nachfin »

Тюша писав:Я в НН в таких случаях пишу: Неплатник податку(Іванов.І.І.), и даже организации аналогично "Неплатник податку(Верховна Зрада)-например.
А это есть правильно?
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"
Но, похоже, уже на подлете!!!

Lyusya
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Lyusya »

nachfin писав:
Тюша писав:Я в НН в таких случаях пишу: Неплатник податку(Іванов.І.І.), и даже организации аналогично "Неплатник податку(Верховна Зрада)-например.
А это есть правильно?
Код 02 уже подразумевает "не платник". Пишите ФИО, как прошло по банку.

Лилия-НИКА
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 968 разів
Подякували: 2125 разів

Повідомлення Лилия-НИКА »

- пришлось мне для себя разобраться как правильно выписывать НН неплательщикам НДС тип причины 02 в случае :

выписки НН покупателю-ФЛП, который заплатит по банку в будущем согл.договора поставки...

Пришла к выводу, что :

1. Порядок 1379 (заполнения НН) - не указывает (т.е никак не регламентирует ) заполнение в этом случае полей НН о наименовании покупателя и его адресе.
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1333-11

2. Порядок 1340 (реестр НН) - указывает для всех случаев :
"...2.5. У графі 5 вказується найменування (прізвище, ім’я, по батькові - для фізичної особи - підприємця) покупця...."
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0201-13

3. НКУ ст.201 - это только для НН, которые плательщикам НДС выдаются ???:
201.1. Платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну, складену за вибором покупця (отримувача) в один з таких способів:
.......................
У податковій накладній зазначаються в окремих рядках такі обов'язкові реквізити:
....................
д) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг;

т.о.- что пишем в графе Наименование покупця ?

2. А если покупатель в 2-м случае - это физлицо, который платит по ПКО в кассу предприятия...?

интересуют Ваши мнения,коллеги, - отпишите...

Ксюшик
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 21 раз
Подякували: 31 раз

Повідомлення Ксюшик »

на всех покупателей, вне зависимости от системі налогообложения всегда запрашиваем полній пакет данніх по контрагенту и НН заполняем со всеми реквизитами.

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”