Корректировка НН

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
krysya
УченикУченик
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення krysya »

Добрий день! маю таку от проблему: 14.02 виписала і зареєструвала ПН, де помилково не поставила ПДВ на товар. відповідно мені суму по цій ПН кинуло в реєстрі ПН в графу "звільнено від оподаткування". отже, в Декларацію за лютий ця ПН взагалі не потрапила. хочу зробити в березні РК на ПН від 14.02 і потім виписати ПН вже з ПДВ. чи правильні мої дії? чи можу вказати причиною коригування в РК "зміна ціни"? Дякую!

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1291 раз
Подякували: 1621 раз

Повідомлення Evelina »

krysya писав:Добрий день! маю таку от проблему: 14.02 виписала і зареєструвала ПН, де помилково не поставила ПДВ на товар. відповідно мені суму по цій ПН кинуло в реєстрі ПН в графу "звільнено від оподаткування". отже, в Декларацію за лютий ця ПН взагалі не потрапила. хочу зробити в березні РК на ПН від 14.02 і потім виписати ПН вже з ПДВ. чи правильні мої дії? чи можу вказати причиною коригування в РК "зміна ціни"? Дякую!
вважаю, що НІ. Ви занизили свої зобов'язання, виправлення тільки через УР зі сплатою штрафів. якщо до 29.03 відправите, пені не буде.
ну і з кредитом покупця не зрозуміло. покупець не побачив помилку?

krysya
УченикУченик
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення krysya »

Evelina писав:
krysya писав:Добрий день! маю таку от проблему: 14.02 виписала і зареєструвала ПН, де помилково не поставила ПДВ на товар. відповідно мені суму по цій ПН кинуло в реєстрі ПН в графу "звільнено від оподаткування". отже, в Декларацію за лютий ця ПН взагалі не потрапила. хочу зробити в березні РК на ПН від 14.02 і потім виписати ПН вже з ПДВ. чи правильні мої дії? чи можу вказати причиною коригування в РК "зміна ціни"? Дякую!
вважаю, що НІ. Ви занизили свої зобов'язання, виправлення тільки через УР зі сплатою штрафів. якщо до 29.03 відправите, пені не буде.
так. побачив. саме покупець і вказав на помилку. він відмовляється помилкову ПН за 14.02 брати ( це і логічно), 20.03 проплатив мені повну суму боргу (з ПДВ). якщо я не робитиму коригування, то як я маю розібрати ту всю кашу?#wall#

Лелешка
Гений
Гений
Дякував (ла): 125 разів
Подякували: 50 разів

Повідомлення Лелешка »

Дорогие коллеги, подскажите, половину перечитала, на 2 не хватает меня, зрачки лезут)...нашел мой покупатель в 10 мес 2012 года ошибку в НН, я ошибочно выписала не на 1050, а на 1350 грн....как корректировку правильно сделать? а точнее какую причину указать? и блин у меня не вылезло это по сегодняшний день...где то в 1С не правильно провело..И надо ли для этой корректировки какие то еще доп.документы, точнее бух.дов.?Буду благодарна.

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

Лелешка писав:Дорогие коллеги, подскажите, половину перечитала, на 2 не хватает меня, зрачки лезут)...нашел мой покупатель в 10 мес 2012 года ошибку в НН, я ошибочно выписала не на 1050, а на 1350 грн....как корректировку правильно сделать? а точнее какую причину указать? и блин у меня не вылезло это по сегодняшний день...где то в 1С не правильно провело..И надо ли для этой корректировки какие то еще доп.документы, точнее бух.дов.?Буду благодарна.
НН зарегистрирована в ЕРНН? покупатель правильную сумму отобразил у себя в отчете?

Лелешка
Гений
Гений

Повідомлення Лелешка »

Evelina писав:
Лелешка писав:Дорогие коллеги, подскажите, половину перечитала, на 2 не хватает меня, зрачки лезут)...нашел мой покупатель в 10 мес 2012 года ошибку в НН, я ошибочно выписала не на 1050, а на 1350 грн....как корректировку правильно сделать? а точнее какую причину указать? и блин у меня не вылезло это по сегодняшний день...где то в 1С не правильно провело..И надо ли для этой корректировки какие то еще доп.документы, точнее бух.дов.?Буду благодарна.
НН зарегистрирована в ЕРНН? покупатель правильную сумму отобразил у себя в отчете?
Нет, она не подлежит регистрации.Она тоже только недавно заметила говорит, тоесть ту НН указала что я выписала - неправильную.

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

krysya писав:
Evelina писав:
так. побачив. саме покупець і вказав на помилку. він відмовляється помилкову ПН за 14.02 брати ( це і логічно), 20.03 проплатив мені повну суму боргу (з ПДВ). якщо я не робитиму коригування, то як я маю розібрати ту всю кашу?#wall#
подаєте УР до деки за лютий до закінчення гранічного терміну сплати ПДВ за лютий, тобто до 29.03.13. На суму недоїмки сплачуєте 3% штрафу. Про УР в темі http://buhgalter911.com/yaf/yaf_postst10008p54.aspx

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

Лелешка писав:
Evelina писав:
Нет, она не подлежит регистрации.Она тоже только недавно заметила говорит, тоесть ту НН указала что я выписала - неправильную.
если НН выписывалась по отгрузке - переделать расходники, сейчас составить доп.соглашение к договору о пересмотре цен в сторону уменьшения. бух.справка + корректировка датой подписания доп.соглашения.

Лелешка
Гений
Гений

Повідомлення Лелешка »

Evelina писав:
Лелешка писав:
Evelina писав:НН зарегистрирована в ЕРНН? покупатель правильную сумму отобразил у себя в отчете?
если НН выписывалась по отгрузке - переделать расходники, сейчас составить доп.соглашение к договору о пересмотре цен в сторону уменьшения. бух.справка + корректировка датой подписания доп.соглашения.
А если сделать просто корректировку? и указать причину "арифм.ошибка"?

Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2170 разів
Подякували: 4361 раз

Повідомлення Бюгюльмэ »

Настораживает, что "блин у меня не вылезло это по сегодняшний день...где то в 1С не правильно провело".
Нужно все же поискать ошибку перед тем, как УР строчить. Может статься, что и не ошибка это вовсе.

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”