Корректировка НН (часть 2)

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

АленаИгоревна писав:Добрый день. Помогите советом, а еще лучше тыкните носом куда надо смотреть, у меня за январь-март на клиента был указан не верный договор. Вид, дата и №. Просят РК, я недавно натыкалась на статью как это делать, но найти не могу. Уже полдня потратила на поиски её #wall# . Как надо сделать? Куда смотреть?
Я б не робила РК по 1 простій причині - в цей час вид договору вже не був обов2язковим реквізитом ПН... Да і взагалі - яким чином ви його зараз зробите ? В новому РК немає полів для такого коригування.
Ось можете почитати, щоб скласти картинку (саме Закон 643 і щзменшив к-ть обов"язкових реквізитів ПН)
http://www.buhoblik.org.ua/nalogi/nds/2 ... 02-17.html
http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/643-19

sp-inna
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення sp-inna »

Доброго дня! Прошу поради від колег бухгалтерів.

Виписані ПН на відвантаження товару у травні місяці. Вчасно зереєстовані.
І тут телефонує контрагент, що у Розділі А у рядку Х стоїть 0,00.......( а повинно, звичайно бути пусто)
Що це тех.помилка при експорті з 1С я вже зрозуміла сьогодні. Бо при створенні ПН в 1С тих нулів немає.

Але проблема , що покупець вимагає зняти всі податкові накладні (за допомогою РК) та виписати нові, з відповідно невчасною реєстрацією та штрафами для нас.

Чомусь мені здається, що то є не обов"язковий реквізит ,і на ПК покупця аж ніяк не впливає. Але бухгалтер покупця наполягає.

Цікавить Ваша думака.

Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

sp-inna писав:Доброго дня! Прошу поради від колег бухгалтерів.

І тут телефонує контрагент, що у Розділі А у рядку Х стоїть 0,00.......( а повинно, звичайно бути пусто)
Що це тех.помилка при експорті з 1С я вже зрозуміла сьогодні. Бо при створенні ПН в 1С тих нулів немає.

Але проблема , що покупець вимагає зняти всі податкові накладні (за допомогою РК) та виписати нові, з відповідно невчасною реєстрацією та штрафами для нас.

Чомусь мені здається, що то є не обов"язковий реквізит ,і на ПК покупця аж ніяк не впливає. Але бухгалтер покупця наполягає.

Цікавить Ваша думака.
Я сегодня получила НН от МТС тоже с "0" в графах. Глюк какой-то. Я не заморачиваюсь. Ведь было письмо ДФС, что небольшие ошибки-неточности, которые не мешают идентифицировать операцию, не является признанием НН не действительной. Я бы этим аргументировала.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Popen писав:#help# Выписываю РК к НН за июнь 2014 и шо-то помнится. что, якобы, для этих РК какая-то особая процедура...

"192.1.
...Розрахунки коригування, складені платником податку до податкових накладних, що не видаються отримувачу, що складені до 1 лютого 2015 року, а також складених під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України, підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних таким платником податку."

Я так понял, что регю этот РК я и в Д1 записываю как обычно в таблицу 1 ???
Т.е. Особая процедура - это только моё регение ?
Разобрался я с этим вопросом (с помощью уважаемой cometa) и, если это кому-то будет полезным, то:

1. В цитате из 192.1 - это не перечисление трех условий при которых РК регит Продавец:
а) що не видаються отримувачу
б) що складені до 1 лютого 2015 року
в) а також складених під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України

2. На самом деле - это перечисление только двух условий:
а) що не видаються отримувачу, що складені до 1 лютого 2015 року
б) а також складених під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України

Таким образом, РК к НН до 01.01.15 ничем не отличаются от РК к НН после 01.01.15.
Косвенно подтверждает это и "Медок". Он не даёт возможности регить эти РК Продавцом, а предлагает отправлять их на регение Покупателю.

sp-inna
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення sp-inna »

Тюша писав:
sp-inna писав:Доброго дня! Прошу поради від колег бухгалтерів.

Цікавить Ваша думака.
Я сегодня получила НН от МТС тоже с "0" в графах. Глюк какой-то. Я не заморачиваюсь. Ведь было письмо ДФС, что небольшие ошибки-неточности, которые не мешают идентифицировать операцию, не является признанием НН не действительной. Я бы этим аргументировала.
Спасибо большое, мое мнение аналогичное вашему. Но уж сильно настойчивый и простите, занудный покупатель попался)))
Я ему этим 201.10 уже три дня апелирую.А она мне- не исправите напишу жалобу.....
А других аргументов с ссылкой на нормативку я найти не могу.

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

порадьте, що робити. Є в мене пару ПН, які виписані правильно, а зареєстровані неправильно. а неправильно ось чому: бо медок сам чомусь в цих пн зменшив пдв на 1 коп після інморту їх з 1с.
відразу після імпорту я перевіряю щоб сума в 1с і медку була однакова. потім натискаю кнопку "Перевірка". після цього відправляю на реєстрацію. а після перевірки я суму не звірила, але мені і в голову не могло прийти, що медок щось там сам може змінити. от тепер що мені з цим добром робити я не знаю

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Inna Medvetska писав:порадьте, що робити. Є в мене пару ПН, які виписані правильно, а зареєстровані неправильно. а неправильно ось чому: бо медок сам чомусь в цих пн зменшив пдв на 1 коп після інморту їх з 1с.
відразу після імпорту я перевіряю щоб сума в 1с і медку була однакова. потім натискаю кнопку "Перевірка". після цього відправляю на реєстрацію. а після перевірки я суму не звірила, але мені і в голову не могло прийти, що медок щось там сам може змінити. от тепер що мені з цим добром робити я не знаю
ПН на платників ПДВ ? Я б зробила РК на зміну ціни і "дореєструвала" необхідну суму ПДВ. В РК 1 строчка тільки на дану різницю, можна вказати чи "зміна ціни" чи "коригування вартості"...
Такий РК буде плюсовий - самі реєструєте. Зробити можна його травнем, щоб не путатись...

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

Tasa писав:
Inna Medvetska писав:порадьте, що робити. Є в мене пару ПН, які виписані правильно, а зареєстровані неправильно. а неправильно ось чому: бо медок сам чомусь в цих пн зменшив пдв на 1 коп після інморту їх з 1с.
ПН на платників ПДВ ? Я б зробила РК на зміну ціни і "дореєструвала" необхідну суму ПДВ. В РК 1 строчка тільки на дану різницю, можна вказати чи "зміна ціни" чи "коригування вартості"...
Такий РК буде плюсовий - самі реєструєте. Зробити можна його травнем, щоб не путатись...
та в тому то і справа, що пн на платників. тобто вийде, що в мене рк буде на 1 коп і ця копійка буде там де сума пдв? бо все інше вірно. треба тільки суму пдв збільшити на 1 коп

Елена_П
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 800 разів
Подякували: 3799 разів

Повідомлення Елена_П »

Inna Medvetska писав:
Tasa писав:
та в тому то і справа, що пн на платників. тобто вийде, що в мене рк буде на 1 коп і ця копійка буде там де сума пдв? бо все інше вірно. треба тільки суму пдв збільшити на 1 коп
сделайте двумя строками одну полностью на минус то что было, а вторую как надо на 1 копейку больше.

Nataska
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 45 разів
Подякували: 37 разів

Повідомлення Nataska »

Помогите, пожалуйста.

Есть ПН без кодов уктзед на импортный товар. Попросила корректировку - сделали, но неправильно. Нужно было отминусовать позиции без кодов и добавить с кодами, а они просто понаписывали в таблице напротив названия коды и все. Что делать? Просить опять РК или так тоже правильно?

Закрито

Повернутись до “Податкова накладна”