Новый реестр выданных и полученных налоговых накладных с 01.03.13

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

Не может быть ссылки на то, чего нету)))

Касательно реестра в целом - штрафа за неподачу и неправильное заполнение еще не придумали, так же как за неправильное оформление накладной (с точки зрения поставщика). Потому.... такие дела.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Есть, таки, ссылочка...
"2.1. ...
При цьому нумерація записів здійснюється зручним для платника податку способом або з першого номера кожного звітного податкового періоду (щомісяця, щокварталу) або наростаючим підсумком з початку року."

nvk
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 9 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення nvk »

Девочки, наверное я тундрюк. #wall# Просвятите меня. #rtfm# Что такое налоговая накладная электронная? Это та что регистрируется в ЕРНН? Какой налоговой накладной считается накладная выданная клиенту на бумаге, но зарегистрированная в ЕРНН? #blush#

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

nvk писав:Девочки, наверное я тундрюк. #wall# Просвятите меня. #rtfm# Что такое налоговая накладная электронная? Это та что регистрируется в ЕРНН? Какой налоговой накладной считается накладная выданная клиенту на бумаге, но зарегистрированная в ЕРНН? #blush#
1. Электронная налоговая накладная- отправленная контрагенту по электронке, подписанная электронными подписями и печатью
2. НН, выданная на бумаге- это бумажная НН, даже если она зарегистрирована в ЕРНН.

Adelaida
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 930 разів
Подякували: 15 разів

Повідомлення Adelaida »

Насколько я понимаю, НН электронная, которая передается контрагенту с электронной подписью и не выдается на бумажном носителе. Какой налоговой накладной считается накладная выданная клиенту на бумаге, но зарегестрированная в ЕРНН? -ПНП (податкова накладна, складена на паперових носіях

KbK
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 8 разів

Повідомлення KbK »

Popen писав:Есть, таки, ссылочка...
"2.1. ...
При цьому нумерація записів здійснюється зручним для платника податку способом або з першого номера кожного звітного податкового періоду (щомісяця, щокварталу) або наростаючим підсумком з початку року."
но это не говорит о том, что в течение года можно бегать туда-сюда#dntknw# Я имела ввиду ссылку по поводу когда можно менять способ нумерации

Любослава
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 11443 рази
Подякували: 8955 разів

Повідомлення Любослава »

KbK писав:
Popen писав:Есть, таки, ссылочка...
"2.1. ...
но это не говорит о том, что в течение года можно бегать туда-сюда#dntknw# Я имела ввиду ссылку по поводу когда можно менять способ нумерации
Вам выдали ту информацию, которая есть в наличии.
Так что, думайте сами, решайте сами...

rekin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 149 разів
Подякували: 389 разів

Повідомлення rekin »

Тюша писав:Друзья, ранее (до 01.03.13г.) действовал такой ответ на вопрос из ЕБНЗ:
Яким чином платнику ПДВ заповнити графи розділу I та розділу ІІ Реєстру отриманих та виданих податкових накладних при здійсненні операцій з придбання/поставки товарів/послуг, які не є об’єктом оподаткування? (номер категорії -130, підкатегорії -130.23)
Уніфікована відповідь з Єдиної бази податкових знань:
Порядок ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних затверджений наказом ДПА України від 24.12.10 №1002 (далі – Порядок №1002).
Відповідно до Порядку №1002 облік операцій з постачання товарів/послуг, які не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість відповідно до вимог ст. 196 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями, ведеться на підставі документів бухгалтерського обліку.
При занесенні до розділу І «Видані податкові накладні» реєстру отриманих та виданих податкових накладних документів бухгалтерського обліку, що засвідчують факт поставки товарів (послуг), які не є об'єктом оподаткування:
у графі 1 записується порядковий номер, який відповідає порядковому номеру запису в Реєстрі;
у графах 2, 3 - відповідні реквізити документа;
у графі 4 - «БО»;
у графі 5 - найменування (прізвище, ім'я, по батькові - для фізичної особи) покупця;
у графі 6 - позначка «Ø» нуль;
у графах 7, 11 - загальна сума поставки товарів (послуг), які не є об'єктом оподаткування;
у графах 8, 9, 10, 12 - позначка «Ø» нуль.
При занесенні до розділу ІІ «Отримані податкові накладні» реєстру отриманих та виданих податкових накладних документів бухгалтерського обліку, що засвідчують факт придбання товарів (послуг), які не є об'єктом оподаткування:
у графі 1 записується порядковий номер, який відповідає порядковому номеру запису в Реєстрі та проставляється у графі 4;
у графах 2, 3 - відповідні дати отримання та виписки документа;
у графі 5 – «БО»;
у графі 6 - найменування (прізвище, ім'я, по батькові - для фізичної особи) постачальника;
у графі 7 - позначка «Ø» нуль;
у графах 9, 11, 13 та 15 - вартість придбаних товарів (послуг) в залежності від подальшого їх використання;
у графах 10, 12, 14 та 16 - позначка «Ø» нуль.
А как сейчас, по базе-ответ "Нечинний"
Поддерживаю вопрос. Действительно , а как сейчас не объекты отображать? Новый порядок об этом скромно молчит. Или мы разучились между строк читать?

tunika
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1966 разів
Подякували: 3127 разів

Повідомлення tunika »

Вопрос от "чайника". С 1 марта стали плательщиками НДС. Когда обратились в облэнерго и горгаз за НН, в обеих организациях сказали что НН за март выдадут после 10 апреля, при этом не могут внятно сказать каким числом будет выписана НН.
Волнует вопрос, смогу ли я включить их в реестр за март?

Лапа
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7018 разів
Подякували: 4419 разів

Повідомлення Лапа »

tunika писав:Вопрос от "чайника". С 1 марта стали плательщиками НДС. Когда обратились в облэнерго и горгаз за НН, в обеих организациях сказали что НН за март выдадут после 10 апреля, при этом не могут внятно сказать каким числом будет выписана НН.
Волнует вопрос, смогу ли я включить их в реестр за март?
Если мартом выписаны, таки да

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”