Налоговая накладная у предпринимателя без печати
Добрий день! Допоможіть, якщо хто знає як зареєструвати в MEDOK розрахунок корегувань в листопаді 2012р. для податкової накладної виписаної в 2010р.(вона не зареєстрована).Я
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 81 раз
- Подякували: 890 разів
Вам надо и саму накладную переместить в медок и отправить на регистрацию, а затем только расчет корректировки. Должен прийти ответ о получении накладной и ожидании ее регистрации в течении дня до 00,00,00 часов следующего дня. В принципе завтра должны прийти кв. 2 на накладную и корректировку
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 7078 разів
- Подякували: 1728 разів
Мільйон разів писали, зайдіть у відповідну тему і знайдете відповідь.мумія писав:Добрий день! Допоможіть, якщо хто знає як зареєструвати в MEDOK розрахунок корегувань в листопаді 2012р. для податкової накладної виписаної в 2010р.(вона не зареєстрована).Я
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1929 разів
- Подякували: 6617 разів
- Контактна інформація:
Доброго дня , шановні ! В мене виникло питання, але відповідь щось ніяк не дається..)) Ось знайшла відповідь на схоже
Запитання
Чи може підприємець бути без печатки, якщо він зареєстрований платником ПДВ?
Відповідь.
Згідно п. 201.1 Податкового кодексу платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну.
Пунктом 16 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженої наказом ДПА від 21.12.2010р. № 969 передбачено, що всі складені примірники податкової накладної підписуються особою, уповноваженою платником податку здійснювати постачання товарів/послуг, та скріплюються печаткою такого платника податку – продавця.
Крім того, у своєму листі Державна податкова адміністрація України від 18.07.2011 р. № 12901/6/16-1115 зазначила, що податкова накладна може скріплюватися і печаткою "для податкових накладних".
Виходячи з вищенаведеного, якщо підприємець є платником ПДВ, то він повинен мати печатку.
Я з цією відповіддю наче і згодна, а наче і ні. Бо виходить при реєстрації платником ПДВ печатка не є обов"язкова, а от при виписці - ??
Підкажіть хто знає відповідь, поділіться посиланнями на нормативку, буду дуже вдячна.
Запитання
Чи може підприємець бути без печатки, якщо він зареєстрований платником ПДВ?
Відповідь.
Згідно п. 201.1 Податкового кодексу платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну.
Пунктом 16 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженої наказом ДПА від 21.12.2010р. № 969 передбачено, що всі складені примірники податкової накладної підписуються особою, уповноваженою платником податку здійснювати постачання товарів/послуг, та скріплюються печаткою такого платника податку – продавця.
Крім того, у своєму листі Державна податкова адміністрація України від 18.07.2011 р. № 12901/6/16-1115 зазначила, що податкова накладна може скріплюватися і печаткою "для податкових накладних".
Виходячи з вищенаведеного, якщо підприємець є платником ПДВ, то він повинен мати печатку.
Я з цією відповіддю наче і згодна, а наче і ні. Бо виходить при реєстрації платником ПДВ печатка не є обов"язкова, а от при виписці - ??
Підкажіть хто знає відповідь, поділіться посиланнями на нормативку, буду дуже вдячна.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1164 рази
- Подякували: 2681 раз
201.1. Платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну, складену за вибором покупця (отримувача) в один з таких способів:
Стаття 201. Податкова накладна
(Кодекс податковий, ВР України, від 02.12.2010, № 2755-VI "Податковий кодекс України")
10) абзац перший пункту 201.1 статті 201 після слів "та скріплену печаткою" доповнити словами "(за наявності)";
(Закон, ВР України, від 04.11.2011, № 4014-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності")
Де-юре "за наявності" печатки. А де-факто - не знаю, еще не столкнулась.
Стаття 201. Податкова накладна
(Кодекс податковий, ВР України, від 02.12.2010, № 2755-VI "Податковий кодекс України")
10) абзац перший пункту 201.1 статті 201 після слів "та скріплену печаткою" доповнити словами "(за наявності)";
(Закон, ВР України, від 04.11.2011, № 4014-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності")
Де-юре "за наявності" печатки. А де-факто - не знаю, еще не столкнулась.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 461 раз
- Подякували: 520 разів
Если ЧП - НДС ник, то ему обязат нужна печать,Tasa писав: Доброго дня , шановні ! В мене виникло питання, але відповідь щось ніяк не дається..)) Ось знайшла відповідь на схоже
обов"язкова, а от при виписці - ??
я помню еще с 2006 г НН без печати не признавали
- Tasa
- Акула НКУ
- Контактна інформація:
инина писав:Если ЧП - НДС ник, то ему обязат нужна печать,Tasa писав: Доброго дня , шановні ! В мене виникло питання, але відповідь щось ніяк не дається..)) Ось знайшла відповідь на схоже
обов"язкова, а от при виписці - ??
я помню еще с 2006 г НН без печати не признавали
Так-то воно так, але як же це: 201.1. Платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну
в положенні 1379 не впевнена чи є ця поправка, питання таке заплутане, що вже другий день рию відповідь - і поки забагато питань.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1164 рази
- Подякували: 2681 раз
Положення 1379 от 01.11.2011 г. , т.е. до внесения изменений в п.201.1 НКУ (они от 04.11.2011 г.). Поэтому там нет такой поправки. Все мы знаем, как наше правительство приводит свои же законодательные акты в соответствие.Tasa писав: в положенні 1379 не впевнена чи є ця поправка, питання таке заплутане, що вже другий день рию відповідь - і поки забагато питань.
- Tasa
- Акула НКУ
- Контактна інформація:
Больше никто не сталкивался? Меня очень интересует ответ на этот вопрос, так как пока склоняюсь к тому, что таки покупатель у такого предпринимателя, может воспользоваться налоговым кредитом по налоговой накладной от предпринимателя, не имеющего печати (в крайнем случае вкючив в дод.8).Nataliya 2201 писав:Положення 1379 от 01.11.2011 г. , т.е. до внесения изменений в п.201.1 НКУ (они от 04.11.2011 г.). Поэтому там нет такой поправки. Все мы знаем, как наше правительство приводит свои же законодательные акты в соответствие.Tasa писав: в положенні 1379 не впевнена чи є ця поправка, питання таке заплутане, що вже другий день рию відповідь - і поки забагато питань.
Очень жду еще мнений и соображений по этому поводу .... #:---) #rtfm#
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 252 рази
- Подякували: 1128 разів
в положення 1379 змін не внесли /п.16/Tasa писав:Больше никто не сталкивался? Меня очень интересует ответ на этот вопрос, так как пока склоняюсь к тому, что таки покупатель у такого предпринимателя, может воспользоваться налоговым кредитом по налоговой накладной от предпринимателя, не имеющего печати (в крайнем случае вкючив в дод.8).Nataliya 2201 писав:Положення 1379 от 01.11.2011 г. , т.е. до внесения изменений в п.201.1 НКУ (они от 04.11.2011 г.). Поэтому там нет такой поправки. Все мы знаем, как наше правительство приводит свои же законодательные акты в соответствие.Tasa писав: в положенні 1379 не впевнена чи є ця поправка, питання таке заплутане, що вже другий день рию відповідь - і поки забагато питань.
Очень жду еще мнений и соображений по этому поводу .... #:---) #rtfm#
на ПК відносити ПН без печатки "стремно", напевне не наважусь#impossibl