налоговая для бюджетной организации

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
busay
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 14 разів

Повідомлення busay »

Доброго дня, допоможіть, будь ласка, ми товаристо, юр осова, продаєм товар бюджетній організації, вони просять щоб ми виписали РН по якій вони потім оплатять. Питання: якою датою виписать ПН? Згідно ст. 187.7. Датою виникнення податкових зобов'язань у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів є дата зарахування таких коштів на банківський рахунок платника податку або дата отримання відповідної компенсації у будь-якій іншій формі, включаючи зменшення заборгованості такого платника податку за його зобов'язаннями перед бюджетом.
Як я правильно розумію ми повинні виписать РН, вони по ній платять (ну приблизно через три дні оплачують), тоді через тридні ми датою оплати виписуємо ПН, вірно?

buhgalter Tanya
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 1255 разів
Подякували: 515 разів

Повідомлення buhgalter Tanya »

busay писав:Доброго дня, допоможіть, будь ласка, ми товаристо, юр осова, продаєм товар бюджетній організації, вони просять щоб ми виписали РН по якій вони потім оплатять. Питання: якою датою виписать ПН? Згідно ст. 187.7. Датою виникнення податкових зобов'язань у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів є дата зарахування таких коштів на банківський рахунок платника податку або дата отримання відповідної компенсації у будь-якій іншій формі, включаючи зменшення заборгованості такого платника податку за його зобов'язаннями перед бюджетом.
Як я правильно розумію ми повинні виписать РН, вони по ній платять (ну приблизно через три дні оплачують), тоді через тридні ми датою оплати виписуємо ПН, вірно?
Да, выписываете только по оплате

TataSt30
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 17 разів

Повідомлення TataSt30 »

Я выписываю сразу весь комплект документов с числом(счет, расходную и налоговую). Они же сразу мне приносят заполненую довереность. Потом жду оплату(1-2месяца) и после оплаты уже отгружаем.

busay
ПрофиПрофи

Повідомлення busay »

а якщо ми все таки виписали ПН датою РН, а через тридні вони оплатили, то чим це нам грозить?

TataSt30
Оракул
Оракул

Повідомлення TataSt30 »

ничем, у вас первое событие-отгрузка товара.

busay
ПрофиПрофи

Повідомлення busay »

TataSt30 писав:Я выписываю сразу весь комплект документов с числом(счет, расходную и налоговую). Они же сразу мне приносят заполненую довереность. Потом жду оплату(1-2месяца) и после оплаты уже отгружаем.
тобто у вас рахунок, видаткова і податкова виписані однією датою, а потім через місяць роби в 1С лише платіжку і вже потім віддає їм товар?

busay
ПрофиПрофи

Повідомлення busay »

TataSt30 писав:ничем, у вас первое событие-отгрузка товара.
але ж відгрузка бюджетній організації, а не комусь іншому. Я так розумію згідно ст. 187.7 ПКУ для бюджетних організацій треба податкову виписувать датою оплати і не дивиться на видаткову? я так розумію для бюджетних організацій правило першої події не діє, вірно?

TataSt30
Оракул
Оракул

Повідомлення TataSt30 »

да все документы одним числом, и после до оплаты они висят по 361 в дебете. Отгрузку делаем после оплаты для того, чтобы обезопасить себя. Хотя документально отгрузка произошла днем выписки документов.

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

busay писав:
TataSt30 писав:ничем, у вас первое событие-отгрузка товара.
але ж відгрузка бюджетній організації, а не комусь іншому. Я так розумію згідно ст. 187.7 ПКУ для бюджетних організацій треба податкову виписувать датою оплати і не дивиться на видаткову? я так розумію для бюджетних організацій правило першої події не діє, вірно?
да, обозятельство по НДС возникт только при оплате

Іріша
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 29 разів

Повідомлення Іріша »

busay писав:
TataSt30 писав:Я выписываю сразу весь комплект документов с числом(счет, расходную и налоговую). Они же сразу мне приносят заполненую довереность. Потом жду оплату(1-2месяца) и после оплаты уже отгружаем.
тобто у вас рахунок, видаткова і податкова виписані однією датою, а потім через місяць роби в 1С лише платіжку і вже потім віддає їм товар?
З організаціями, що розраховуються за рахунок бюджетних коштів, перша подія виникає лише при оплаті.

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”