Будь ласка, терміново!
Умовами договору та іншими об"єктивними моментами передбачено виписку зведеної ПН.
Відповідно до узагльнюючої податкової консультації вказано наступне:
ЗАТВЕРДЖЕНО
наказ ДПС України
21.12.12 №1177
Узагальнююча податкова консультація
щодо окремих питань складання зведеної податкової накладної
Запитання 2. З якою періодичністю постачальники товарів/послуг мають право складати зведені податкові накладні виходячи з періодичності оплати?
Відповідь. Періодичність складання зведених податкових накладних визначається виходячи з умов оплати, передбачених у договорі.
Зведена податкова накладна складається не рідше одного разу на місяць та не пізніше останнього дня місяця.
У разі коли договором визначена періодичність оплати декілька разів на місяць, постачальник складає декілька зведених податкових накладних (наприклад, 10, 20 числа і в останній день місяця), дата складання яких повинна відповідати даті оплати, визначеної договором, але не пізніше останнього дня місяця.
При цьому відсутність факту оплати поставлених товарів/послуг не звільняє постачальника від необхідності складати зведену податкову накладну.
У минулому місяці по цьому договору не було ні поставок, ні відвантаження. Питання: що писати в номенклатурі і кількості?
Зведена ПН
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1061 раз
- Подякували: 4945 разів
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 3704 рази
- Подякували: 2325 разів
А что было, оплата?оляля писав:У минулому місяці по цьому договору не було ні поставок, ні відвантаження. Питання: що писати в номенклатурі і кількості?
-
- Акула НКУ
і оплати не було, я описалась#blush# нічого не було!!!!#g_cray2# #g_cray2# #g_cray2# #g_cray2#
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 3704 рази
- Подякували: 2325 разів
Откуда тогда объект обложения НДС?оляля писав:і оплати не було, я описалась#blush# нічого не було!!!!#g_cray2# #g_cray2# #g_cray2# #g_cray2#
-
- Акула НКУ
нема, але
При цьому відсутність факту оплати поставлених товарів/послуг не звільняє постачальника від необхідності складати зведену податкову накладну.
-
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 252 рази
- Подякували: 4095 разів
Все правильно - если были поставлены товары, но не были оплачены, то нет оснований не выписывать НН. Если не было ни поставки ни оплаты, то не будет и НН.оляля писав:нема, але
-
- Акула НКУ
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1103 рази
- Подякували: 2360 разів
Коллеги, адресую свой вопрос тем, кто пользуется топливными картами для заправки транспорта... Схема стандартная: предоплата, а потом многоразовые заправки...
Так вот... поделитесь опытом, как вам ваши поставщики выписывают НН? А то я уже запуталась...и чувствую себя..... в общем, весь город всё устраивает, только меня не устраивает...
До декабря 2012 г. выписывалась сводная НН последним днём месяца независимо от количества предоплат... Мне это не очень нравилось, но я проглатывала... В декабре выходит в свет "Узагальнююча податкова консультація щодо окремих питань складання зведеної податкової накладної ЗАТВЕРДЖЕНО наказ ДПС України 21.12.12 №1177."
Там среди прочей воды есть конкретное
Запитання 6. Чи можуть складатись зведені податкові накладні на попередню оплату товарів/послуг (аванс), постачання яких має безперервний або ритмічний характер?
Відповідь. Ні. Порядок складання зведених податкових накладних не поширюється на попередню оплату товарів/послуг (аванс), що підлягають постачанню.
При цьому, враховуючи правило "першої події" визначення податкових зобов'язань постачальника, податкова накладна на суму попередньої оплати товарів/послуг (авансу) складається на дату такої оплати, тобто на дату отримання такого авансу.
При моём требовании выписывать НН по предоплате и в случае отказа будет дод.8 - согласились со скрипом и с оговоркой, что знают про ОНК №1177, но всё равно это у них только я одна такая...
Теперь нам срочно нужен другой поставщик с сетью заправок в России и Белорусии... Нашли.. Таже самая история... Мои ссылки на закон и данную ОНК не помогают... Аргумент у них один - вы одна такая... Стоит вопрос - либо потеря НК, либо ищем другого поставщика... Всё бы ничего, но не уверена, что у другого будет иначе...
Коллеги, что я в этой жизни пропустила, что не понимаю? А как у вас? А может кто поделится поставщиком?
Заранее благодарю всех откликнувшихся...
Так вот... поделитесь опытом, как вам ваши поставщики выписывают НН? А то я уже запуталась...и чувствую себя..... в общем, весь город всё устраивает, только меня не устраивает...
До декабря 2012 г. выписывалась сводная НН последним днём месяца независимо от количества предоплат... Мне это не очень нравилось, но я проглатывала... В декабре выходит в свет "Узагальнююча податкова консультація щодо окремих питань складання зведеної податкової накладної ЗАТВЕРДЖЕНО наказ ДПС України 21.12.12 №1177."
Там среди прочей воды есть конкретное
Запитання 6. Чи можуть складатись зведені податкові накладні на попередню оплату товарів/послуг (аванс), постачання яких має безперервний або ритмічний характер?
Відповідь. Ні. Порядок складання зведених податкових накладних не поширюється на попередню оплату товарів/послуг (аванс), що підлягають постачанню.
При цьому, враховуючи правило "першої події" визначення податкових зобов'язань постачальника, податкова накладна на суму попередньої оплати товарів/послуг (авансу) складається на дату такої оплати, тобто на дату отримання такого авансу.
При моём требовании выписывать НН по предоплате и в случае отказа будет дод.8 - согласились со скрипом и с оговоркой, что знают про ОНК №1177, но всё равно это у них только я одна такая...
Теперь нам срочно нужен другой поставщик с сетью заправок в России и Белорусии... Нашли.. Таже самая история... Мои ссылки на закон и данную ОНК не помогают... Аргумент у них один - вы одна такая... Стоит вопрос - либо потеря НК, либо ищем другого поставщика... Всё бы ничего, но не уверена, что у другого будет иначе...
Коллеги, что я в этой жизни пропустила, что не понимаю? А как у вас? А может кто поделится поставщиком?
Заранее благодарю всех откликнувшихся...
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 833 рази
- Подякували: 695 разів
Я пользуюсь топливными картами. НН дают по дате п/о. Вопросов нет.А чего вы мучаетесь-подавайте додаток 8 и все.У меня была такая-же петрушка с МТС.Давали НН по дате выдачи накладной на карты пополнения счета, а не по дате п/о.Звонила даже в Киев в головной офис-стали делать правильно.
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р