Податок на землю і оренда землі

Розділ XII ПКУ
jaddiha
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 153 рази
Подякували: 81 раз

Повідомлення jaddiha »

jaddiha писав:
Natalenna писав:Підкажіть, будь ласка, правильне вирішення ситуації з орендою землі.
Міська рада ухвалила з 01.01.15 р. нову нормативну грошову оцінку землі. У зв'язку з тим, що зміни до договору були підписані 27 лютого, то 20 лютого подала декларацію зі старими цифрами річна сума 75000 грн. 27 лютого отримала зміни до договору. У змінах пише "у зв'язку із прийняттям ухвали № від внести зміни до договору оренди землі. Нормативна грошова оцінка ділянки становить ______ грн. Сума річної орендної плати 62000 грн. в рік. Вноситься рівними частинами на рахунок... Зміни набувають чинності після реєстрації у міській раді та держкомземі.
Отримавши зміни подала уточнюючий зі зменшенням орендної плати із 01.01.2015 р. Дзвонить інспектор і каже, що за січень і лютий я не мала права зменшувати, бо зміни набули чинності тільки 28 лютого.
Мої аргументи були такі, що в ухвалі пише "нормативна грошова оцінка діє з 01.01.15 р." і у мене прописана сума орендної плати в рік, тому я зменшувала починаючи з початку року. "Гаряча лінія" зі мною погоджується. Інспектор - ні, каже, що так можна вважати тільки для земельного податку.
І хто правий?
обычно пересчитывается с даты подписания доп.угоды к договору аренды земли.
точнее, с даты регистрации такой угоды.

jaddiha
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 153 рази
Подякували: 81 раз

Повідомлення jaddiha »

jaddiha писав:Странный вопрос у меня.
Инспектору не могу дозвониться - видно, трубку сняли телефонную и празднуют День Победы.
Наконец получила сегодня допугоду к договору аренды земли, допугода от 11 березня 2015 года.
Вместе с допугодой горисполком мне выдал некий Витяг про реестрацию речового права. В двух экземплярах, одни из них по их словам для подачи в налоговую. Дата регистрации вещного права - 20 квітня 2015. И вроде как по словам горисполкомочной барышни, перерасчет арендной платы должен быть именно с даты регистрации этого вещного права. Я ей почему-то не верю ))
Что это за зверь такой - речове право, и все таки что в данном случае главнее - дата допугоды или дата регистрации вещного права?
отвечаю сама себе )
раньше угода регистрировалась Центре державного земельного кадастра, и дата такой регистрации становилась отправной точной для перерасчета.
Теперь - регистрация вещного права.

Я бух!
Гений
Гений
Дякував (ла): 347 разів
Подякували: 106 разів

Повідомлення Я бух! »

lada2000 писав:Ранее попадалась информация о том .что 1 июля будут менятся ставки налога на землю.т.кэто было еще в январе особого внимания не уделила.а теперь время приближается.что там нужно будет новую декларацию сдавать или как ?
Очень интересный вопрос -это правда?

Пересмотрела последние 2 странички .очень много вопросов и все почему без ответа..

Я бух!
Гений
Гений
Дякував (ла): 347 разів
Подякували: 106 разів

Повідомлення Я бух! »

очень нужна консультация по заполнению уточняющей декларации по налогу на землю за 2015г(увеличение обязательств).Есликто-нибудь может проконсультировать напишите пожалуйста в ЛС. Не хочется не нужными вопросами засорять форум.

karmen2011
Гений
Гений
Дякував (ла): 676 разів
Подякували: 178 разів

Повідомлення karmen2011 »

подскажите пожалуйста была сдана декларация по земле за 2015 год. в мае увеличился обьект налогообложения (добавился договор)какую декларация я должна сдать за май "нову звитну" или"уточняющую".В НК написано так:

"286.4. За нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним"

Ин
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 5117 разів
Подякували: 17317 разів

Повідомлення Ин »

karmen2011 писав:подскажите пожалуйста была сдана декларация по земле за 2015 год. в мае увеличился обьект налогообложения (добавился договор)какую декларация я должна сдать за май "нову звитну" или"уточняющую".В НК написано так:

"286.4. За нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним"

Уточнюючу за 2015 рік, з урахуванням уточнень з травня

Снежана
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 73 рази

Повідомлення Снежана »

Плачу налог на землю ежемесячно и за апрель заплатила только, сегодня, вместо 29.05.15- что мне грозит?#help# #g_cray#

Ин
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 5117 разів
Подякували: 17317 разів

Повідомлення Ин »

Снежана писав:Плачу налог на землю ежемесячно и за апрель заплатила только, сегодня, вместо 29.05.15- что мне грозит?#help# #g_cray#
Потрібно заплатити +10% штрафних і ще пеню. На рахунок адміністративного штрафу- це 170 грн., але мені не нарахували, правда, це було в 2012 році.

Снежана
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 73 рази

Повідомлення Снежана »

Ин писав:
Снежана писав:Плачу налог на землю ежемесячно и за апрель заплатила только, сегодня, вместо 29.05.15- что мне грозит?#help# #g_cray#
Потрібно заплатити +10% штрафних і ще пеню. На рахунок адміністративного штрафу- це 170 грн., але мені не нарахували, правда, це було в 2012 році.
А как пеню насчитать?

Лерочка
УченикУченик
Дякував (ла): 7 разів

Повідомлення Лерочка »

Подскажите пожалуйста получили свидетельство о праве собственности на нежвижимое имущество(помещение).с чего начинать оформленеие землм .чтобы получить кадастровый номер.нормативную оценку земли ?

Відповісти

Повернутись до “Податок на майно”