Відрядження працівників

Розділ IV ПКУ
Іра ГБ
Гений
Гений
Дякував (ла): 46 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Іра ГБ »

Два працівники їдуть за кордон у відрядження. Беруть з собою третю особу, яка не є працівником фірми. Скажіть будь ласка, чи можемо ми йому оплатити квиток і віднести на затрати. Написати якийсь наказ? Як правильно це оформити?

Gella
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 146 разів
Подякували: 685 разів

Повідомлення Gella »

Прийміть по договру на термін відрядження для виконання певних завдань

Іра ГБ
Гений
Гений

Повідомлення Іра ГБ »

Це можна оформити цивільно-правовим договором? А як тоді на рахунок добових і інших відшкодувань?
Там можна передбачити, що це будуть тільки квитки чи як буде правильно?

Gella
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Gella »

до відшкодовували витрати можуть бути віднесені: витрати по найму житла, проїзду, збори за послуги аеропортів, обов'язкові страхові, комісійні, проїзд на аеродром, вокзал у місцях відправлення, призначення чи пересадок, провезення багажу, на бензин, стоянку автомашини та ін

А ось виплата добових за цивільно-правовим договором не проводиться. Цей вид компенсації передбачений тільки для штатних працівників. Справа в тому, що добові нараховуються на користь працівника автоматично за кожний день перебування у відрядженні і ніяк не пов'язані з фактично зробленими витратами. Тому за цивільно-правовим договором добові виплачувати не можна, можна лише відшкодувати реальні витрати на проживання поза місцем постійного проживання співробітника.

Іра ГБ
Гений
Гений

Повідомлення Іра ГБ »

Отже, я з цією особою роблю цивільно-правовий договір. Оплачую з рахунку підприємства за квитки. Потім вони приїжджають, він робить авансовий звіт, відшкодовую витрати, підписую акт про виконання робіт і допобачення))). а витрати можу віднести до податкових. я правильно зрозуміла?

Іра ГБ
Гений
Гений

Повідомлення Іра ГБ »

Отже, я з цією особою роблю цивільно-правовий договір. Оплачую з рахунку підприємства за квитки. Потім вони приїжджають, він робить авансовий звіт, відшкодовую витрати, підписую акт про виконання робіт і допобачення))). а витрати можу віднести до податкових. я правильно зрозуміла?

Gella
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Gella »

так

Відповісти

Повернутись до “Податок на доходи фізичних осіб і Військовий збір”