Розбираємося з дивідендами!!!

Розділ IV ПКУ
бухТМС
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення бухТМС »

Допоможіть, будь ласка!!

Перший раз виплачую дивіденди, та не знаю за якою ставкою оподатковувати, оскільки засновником є юридична особа (платник ЄП) та підприємство, що виплачує дивіденди - також на єдиному, я думаю що це 18% ПДФО + 1.5 ВЗ???

А що з авансовим внеском???

-Latka-
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 1256 разів

Повідомлення -Latka- »

бухТМС писав:Допоможіть, будь ласка!!

Перший раз виплачую дивіденди, та не знаю за якою ставкою оподатковувати, оскільки засновником є юридична особа (платник ЄП) та підприємство, що виплачує дивіденди - також на єдиному, я думаю що це 18% ПДФО + 1.5 ВЗ???

Якщо засновник юр особа, то вона не може бути платником ПДФО. При виплаті дивідендів юридичній особі потрібно платити податок на прибуток, а для фірм , що перебувають на єдиному податку це не вигідно.

Леонид ПП
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 14 разів
Подякували: 9 разів

Повідомлення Леонид ПП »

Підкажіть, будь ласка. Також виплачую дивіденди фіз особам-засновникам вперше. В протоколі вказую, наприклад, 150000,00 до виплати. 150 тис я їм повинна виплатити чистими чи виплачую ту суму, яка зостанеться після стягнення податків 1,5% і 5% (140250,00)?

Natalka2012
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 17 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Natalka2012 »

Здравствуйте! Может кто сталкивался с такой ситуацией или просто ваши комментарии:
1. На протяжении года ООО выплачивало дивиденды участникам (физлица) не привязываясь к финрезультатам
2. По итогам годового отчета о фин.рез. прибыль есть, но меньше чем выплаченные дивиденды и в итоге в годовом балансе непокрытый убыток...

Что нам грозит в такой ситуации, есть ли вообще какие-то санкции. И как можно (если можно) исправить ситуацию так чтоб в балансе убрать убыток, пополнить УФ?

nat@lochka
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 361 раз
Подякували: 24 рази

Повідомлення nat@lochka »

Леонид ПП писав:Підкажіть, будь ласка. Також виплачую дивіденди фіз особам-засновникам вперше. В протоколі вказую, наприклад, 150000,00 до виплати. 150 тис я їм повинна виплатити чистими чи виплачую ту суму, яка зостанеться після стягнення податків 1,5% і 5% (140250,00)?
Ту суму, яка залишиться після утримання ВЗ і ПДФО.

Леонид ПП
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 14 разів
Подякували: 9 разів

Повідомлення Леонид ПП »

nat@lochka писав:
Леонид ПП писав:Підкажіть, будь ласка. Також виплачую дивіденди фіз особам-засновникам вперше. В протоколі вказую, наприклад, 150000,00 до виплати. 150 тис я їм повинна виплатити чистими чи виплачую ту суму, яка зостанеться після стягнення податків 1,5% і 5% (140250,00)?
Ту суму, яка залишиться після утримання ВЗ і ПДФО.
Тобто в протоколі і наказі на виплату я вказую суму 150 тис? Це мене бентежить, а нараховую потім засновникам за вичетом податків?

Asia Svetlova
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 833 рази
Подякували: 696 разів

Повідомлення Asia Svetlova »

Начисляете в протоколе 150 тыс, а выплачиваете за минусом налогов
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р

бухТМС
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення бухТМС »

-Latka- писав:
бухТМС писав:Допоможіть, будь ласка!!

Якщо засновник юр особа, то вона не може бути платником ПДФО. При виплаті дивідендів юридичній особі потрібно платити податок на прибуток, а для фірм , що перебувають на єдиному податку це не вигідно.

хм.... а чому ж податок на прибуток? миє ж НЕ є платниками. логічніше було б ЄП5%?#:-k

ingvita
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 17 разів
Подякували: 17 разів

Повідомлення ingvita »

Шановні форумчани, підкажіть, будь-ласка: якщо фізособа-засновник отримала дивіденди (сума достатньо велика - більше 146160 грн), то чи повинна вона подавати декларацію про доходи громадян? Я знайшла лише зобов'язання подавати декларацію, якщо отримано інвестиційний прибуток, і розумію так, що дивіденди сюди не відносяться.

-Latka-
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 1256 разів

Повідомлення -Latka- »

ingvita писав:Шановні форумчани, підкажіть, будь-ласка: якщо фізособа-засновник отримала дивіденди (сума достатньо велика - більше 146160 грн), то чи повинна вона подавати декларацію про доходи громадян? Я знайшла лише зобов'язання подавати декларацію, якщо отримано інвестиційний прибуток, і розумію так, що дивіденди сюди не відносяться.
Инвестиционная прибыль это другое, при дивидендах нужно подавать, инши доходы

Відповісти

Повернутись до “Податок на доходи фізичних осіб і Військовий збір”