Добрий день! Дійшла я до дивідендів. У 2015 р. Прибуток по ф2 склав 150000,на початок 2015 збитки були -60000. Отже, на кінець 2015 по балансу нерозподілений прибуток 90000. Зараз хочемо виплатити дивіденди.
У статуті прописано що на тов створюється резервний фонд 25% від статутного фонду, а це значна сума. Його ніхто ніколи не створював. Також відраховується із чистого прибутку 5%. Як мені тепер бути? Створювати резервний фонд? Тоді не буде грошей на дивіденди? Просто відрахувати туди 5%?
Ще таке питання, я тут на семінарі почула, якщо виплачувати дивіденди не покривши збитки і не відрахувавши кошти у резерв щоний фонд, то ця частина дивідендів вважається привілейованими з відповідним оподаткуванням.. Тепер я у сумнівах.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво
И еще вопрос.
В марте 2015 года учредители решили увеличить уставной капитал, но до сих пор не все довнесли свои части, т.е. УФ еще полностью не сформирован. Можно ли выплачивать дивиденды?
Natalenna писав:Добрий день! Дійшла я до дивідендів. У 2015 р. Прибуток по ф2 склав 150000,на початок 2015 збитки були -60000. Отже, на кінець 2015 по балансу нерозподілений прибуток 90000. Зараз хочемо виплатити дивіденди.
У статуті прописано що на тов створюється резервний фонд 25% від статутного фонду, а це значна сума. Його ніхто ніколи не створював. Також відраховується із чистого прибутку 5%. Як мені тепер бути? Створювати резервний фонд? Тоді не буде грошей на дивіденди? Просто відрахувати туди 5%?
Ще таке питання, я тут на семінарі почула, якщо виплачувати дивіденди не покривши збитки і не відрахувавши кошти у резервний фонд, то ця частина дивідендів вважається привілейованими з відповідним оподаткуванням.. Тепер я у сумнівах.
Друзі! #help# #help# мені потрібно нарахувати і виплатити дивіденди до 29.12. ніде не можу знайти відповіді на мої питання.
Natalenna писав:Добрий день! Дійшла я до дивідендів. У 2015 р. Прибуток по ф2 склав 150000,на початок 2015 збитки були -60000. Отже, на кінець 2015 по балансу нерозподілений прибуток 90000. Зараз хочемо виплатити дивіденди.
Ще таке питання, я тут на семінарі почула, якщо виплачувати дивіденди не покривши збитки і не відрахувавши кошти у резервний фонд, то ця частина дивідендів вважається привілейованими з відповідним оподаткуванням.. Тепер я у сумнівах.
Друзі! #help# #help# мені потрібно нарахувати і виплатити дивіденди до 29.12. ніде не можу знайти відповіді на мої питання.
Дякую! А ви коли виплачували дивіденди, створювали резервний фонд?
нет. Но думаю, что проводками, можно в любой момент "сделать".
Його можна зробити, але було би з чого)))
Я спілкувалася тільки що з юристом. Від нього резюме було таким: резервний фонд - це рішення власника. Може бути, а може і не бути. Це лише від засновника залежить як він розподілить прибуток.
Natalenna писав:
Дякую! А ви коли виплачували дивіденди, створювали резервний фонд?
Я спілкувалася тільки що з юристом. Від нього резюме було таким: резервний фонд - це рішення власника. Може бути, а може і не бути. Це лише від засновника залежить як він розподілить прибуток.
Да, но в уставе написано про 25%. Как быть с этим. Типа, србранием учредителей согласовать, что в этом году не создавать рещерв?
Тюша писав:
Да, но в уставе написано про 25%. Как быть с этим. Типа, србранием учредителей согласовать, что в этом году не создавать рещерв?
От це питання мене теж хвилює. Резерв створюється також для виплати привілейованих дивідендів. І питання, яке мене хвилює: чи не прирівняють мені суму дивідендів, яка би мала бути направлена на створення резерву, як привілейовані дивіденди. якщо я ще й резерв створю, то дивідендів там лишиться 30 тис. Мене власник з'їсть з тапками.
Мой директор, он же учредитель. В прошлом году получал зарплату и дивиденты. Форма 1 ДФ сдавалась. Должен ли он сдавать майнову декларацию как физлицо за 2016 год ? В прошлом году не сдавал, но сейчас все так быстро меняется. Он спрашивает, а я не знаю что отвечать