Віповідно до роз'яснень ДПС:integra писав: ↑06 грудня 2024, 13:07Доброго всім дня!
Допоможіть розплутатись, будь ласка))
Е-лікарняний (один + два продовження) відкритий і закритий у листопаді 2024. Тобто страховий випадок - листопад 2024.
Статуси "Готово до сплати" припадають на 30 листопада (вихідний день неділя) і 3 та 5 грудня. І обраховувати всі лікарняні ми маємо право тільки у грудні.
Яку ставку військового збору треба застосувати до цього лікарняного??? (мене заклинило на всі 100%![]()
)
1,5 % - як до листопадового лікарняного?
Чи 5% - як до лікарняного, у якого статус "Готово до сплати" настав у грудні.
Я так розумію, що я раптом схибила на питанні "дата нарахування". Перемудрила, мабуть.
Схиляюсь до 1,5%, оскільки людина повністю перебувала на лікарняному у листопаді.
До виплат (частини виплат), пов’язаних з тимчасовою втратою працездатності, у разі перебування платника податку на лікарняному в періоді до 1 грудня 2024 року, застосовується ставка військового збору 1,5 відс. незалежно від того, що нарахування (виплата, надання) будуть проведені у грудні 2024 року.
Зазначені виплати (частини виплат) у разі перебування платника податку на лікарняному у періоді після 1 грудня 2024 року оподатковуються за ставкою військового збору у розмірі 5 відсотків.
Двиться ще